torstai 20. syyskuuta 2012

Panda


Pandahuppari koossa 158cm. Reilu, että mahtuisi pari vuotta. Minä niin inhoan jatkuvaa vaatteiden pieneksi jäämistä...


Etutaskuun pandan tassunjälki.


Huppu vuoritettu mustalla joustiksella. Pallojoustis on Michas&Stoffeckelta.
Kaavaa ei ollut, mallia otin vanhasta suurentaen. Minulla oli omapiirtämä panda, ei kelvannut, vaan haluttiin tämä, joten siitä suoraan kopsattu/suurennettu.


Rengasketju aito retro, piti yrittää ommella niin, että raidatkin näkyisi.


Ainiin, lupasin aina välillä kertoa, miten uusi saumuri toimii (Bernina 1150MDA). No nyt on kokeiltu paksujakin kohtia ommella, samoin on kokeiltu rullapäärmettä. Rullapäärme oli helpompi vaihtaa, kuin vanhassa koneessa, enää ei tarvii vaihtaa pistolevyä ollenkaan vaan vain muutamaa vipu vääntää ja toinen neula poistaa. Jälki oli hyvää! Tekisi mieli heti ommella kasa huiveja, rullapäärmeellä päärmäten...
Paksut kohdat menee loistavasti, kun säätää paininjalan puristusta. Se on siitä kiva, ettei ole vaan ruuvi, jotä väännellä "vähän tiukemmalle" tai "vähän löysemmälle" (vertaa peitetikkikone) vaan nyt on puristusruuvi, jossa on selkeästi low, medium ja high.

Moitittavaa koneesta? Ei oikeastaan, automaattilangoittajia en ole viitsinyt käyttää joten ne on vähän turhat, mutta eipä niistä haittaakaan ole. Muuten langoitus on helppo, vanhaan koneeseen verrattuna langanvaihto on (lähes) ilo. Nopeampaa ja kätevämpää, lähinnä tilaa on enemmän ja paininjalka siirtyy myös sivuun tarvittaessa.

9 kommenttia:

Noranda kirjoitti...

Aivan ihana huppari! Toi panda on kyllä hellyttävä :)

Pintse kirjoitti...

Ihana huppari!! :)

Heluna kirjoitti...

Ompa ihana huppari!

Anni kirjoitti...

Huppari on todella suloinen! :)

pullaposken maailma kirjoitti...

Tuota Maxi Dots joustis sopii mainiosta siihen, hienoa. Ehkäpä tilan itselleen jokun centin ensi kerran kun tilamme :-))

NorppaStiina kirjoitti...

Ihanan pirteä huppari. :) Ja kiva kuulla, että uuden saumurin kanssa juttu luistaa. ;)

TanttaRalla kirjoitti...

Ihana panda :) Oletko Riikka saanut sen paininjalan siirrettyä kokonaan sivuun? Minulla se napsahtaa vaan jonkin verran eikä siinä ne neulat ainakaan kokonaan "näkyviin" tule.

Riikka kirjoitti...

Tanttaralla: Joo, siis ensin napsahti vaan vähän ja ihmettelin, et ei voi olla! Tässäkö tää oli?! Ja vertasin ohjekirjan kuvaan, missä on reilusti sivussa. Uskalsin sit vähän enemmän vääntää ja kyllä se meni kunnolla sivuun.

TanttaRalla kirjoitti...

Sitä ihmettelinkin kun kuvassa näytti olevan paljon sivummassa. Täytyy sitten uskaltautua tuuppaamaan vähän lujemmin ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...