sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Heti kokeilemaan! Bernina 1150MDA


Olin miettinyt jonkin aikaa uutta saumuria, mutta aina se jäi, koska ajattelin valinnasta tulevan vaikeaa. Kun sitten tälläviikolla innostuin konetta enemmän etsimään ja tarjousta kyselemään, oli tämä ainoa kone, jota yrityskäyttöön suositeltiin ja niin sen extempore hain perjantaina kotiin, Ompelijanmaailmasta. Loistava palvelu jälleen ja tyttö oli mukana ja sai hänkin osansa, ihan omat sakset!

Ajattelin, ettei tätä ole nyt mitään järkeä hankkia, kun en ehdi sitä edes testata/opetella käyttämään jne... Ehdinpä kuitenkin! Ei minkäänlaista ongelmaa ole ollut koneen kanssa, enemmänkin ajatus, miksen hankkinut aiemmin??
Koneeseen voi tutustua vaikka täällä.
Lupaukset on kyllä koneen osalta tähän mennessä täytetty! Nyt täytyisi vaan keksiä, mikä vanhan saumurin kohtalo on.


Ennen asiakastöitä piti kuitenkin tietenkin testailla johonkin työhön. Tytöt ei meillä huolineet tätä tilaamaani kangasta miksikään vaatteeksi, mutta eipä haittaa, tein mekon itselleni.
Kuvissa silittämättä...


Peilin kautta yritin kuvata itseäni, kun ei tuo lattialla miltään näytä. Jäi heti käyttöön, piti vain nyt viileillä lisätä neuletta päälle.


Samoilla ruskeilla langoilla surautin valmiiksi tytön kettusetin. Näin sain ketuista jotain omallekin tytölle.
Bambisetti, jonka tein aiemmin, on ollut kovassa käytössä ja sen takia aina pesussakin, joten toinen alusvaatesetti olikin tarpeen.


Huomasin, että tämä on jo lähes 1000 postaus tänne blogiin ja lukijat lisääntyy tasaisesti! Tervetuloa uusille!

17 kommenttia:

Rouva Routa kirjoitti...

Onnea uudesta saumurista! =) Ihana tuo sienikankaasta tehty mekko, ei vaan taida tuotakaan kangasta enää saada.

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti et joudu pettymään tuohon koneeseen. Kyseinen kone/malli on minulla ollut useammasta koneesta se ihan kaikkein surkein yksilö. Alku oli ihan kohtuullinen, mutta muutaman kk:n kuluttua sitä oli täysin mahdoton käyttää. Joskin saattaa olla, että kyeinen yksilö oli koottu jotenkin väärim - näin ainakin lipevä konekauppias uskotteli. En jäänyt kuulostelemaan korjaantuuko, vaan vaihdoi pois...

Anonyymi kirjoitti...

Kerrothan kokemuksia tästä saumurista myöhemminkin. Mulla on haaveissa jossain vaiheessa ostaa tämä.
-Micu-

Riikka kirjoitti...

Rouva routa: Taitaa tosiaan olla loppu, itse ostin Ikasyrin viimeisen pätkän.

Anonyymi: Kerro lisää, miten hajosi? Onhan tässä säätöjä, mutta helppo kone mielestäni kuitenkin. Toivottavasti jatkuukin niin =).

Micu: Yritän muistaa kertoa kokemuksia jatkossakin. Nyt oon ainakin tästä tosi innoissaan!

Anonyymi kirjoitti...

Jahas, minkäslainen saumuri jäi ylimääräiseksi? Voisin ehkä olla kiinnostunut jos haluat myydä..?

kiala kirjoitti...

Minulla on tämä sama saumuri ollut pitkään (kolme vuotta?), enkä vaihtaisi ikinä pois. Tuo tikinsäätömahdollisuus on ihan mahtava.

Susanna kirjoitti...

Mulla myös samainen saumuri ollut nyt n. 1,5 v. En kyllä vaihtais pois ja on pelannut kuin ajatus. Tuossa on niin näppärät säädöt, että aina tulee just semmosta kuin toivoo :) Ei kertaakaan ongelmia tikin kanssa sama mitä on ommellut.

Pintse kirjoitti...

Mullakin ois saumurikuume.. Paljonkos maksoi tuo saumuri Koivulla, jos saa kysyä?

Riikka kirjoitti...

Saara: Myyn sen kyllä, ajattelin juuri lisätä huuto.nettiin. Olin laittamassa sulle sähköpostia, mutta en löytänyt osoitetta.

Kiala ja Susanna: Kiva kuulla, niiiin hyvältä tämä vaikuttaa taas tänäänkin ommellessa =).

Pintse: Minä saan yrittäjäpalveluiden hinnan tuolta enkä nyt tiedä saako niitä kertoa...(?). Mutta kyllä Koivu vähän alentaa siitä verkkokaupan 900€ hinnasta ihan kaikille tinkijöille, luulisin. Ja aina olen saanut kaupanpäälle lanjoja ym. pientä. Poikkea tai laita sähköpostia (niin kuin minä aina ensin, ennen kuin vaivaudun paikanpäälle =)).

Pintse kirjoitti...

Katoin vaan että karnaluksilla ois sama kone 625€.. :)

Riikka kirjoitti...

Niin on mut mulla pitää takuun ja huollon olla just äkkii ja tässä tarvittaessa =D. Maksan mielellään siitä vähän, samoin suomenkielisistä ohjeista.

Pintse kirjoitti...

On kyllä ihan totta tuokin. Oishan se kurjaa jos joutuu oleen ilman saumuria pitkään jonkun huollon takia.

Tiina kirjoitti...

Mielenkiinnolla luen jatkossakin, jos kerrot kokemuksia tuosta saumurista. Joskus töissä sillä olen ommellut ja tykkäsin, ja kenties joskus hankin itsellekin.

Isosisko kirjoitti...

Mulla on ollut tämä saumuri jo 5 vuotta se on kyllä toimiva ja varma peli. Ainoastaan oikein paksujen kestovaippaviritysten kanssa olen ollut ongelmissa, niissä en saanut tikkiä onnistumaan edes tosipaksuihin neuloihin vaihtamalla. Sitten kiersin ongelman tekemällä vaipat eri tavalla.

Ai niin olihan siinä vikaa takuuaikana, neulalangoittajan säätönuppi irtosi sisältä. Siihen sain maahantuojalta vinkin että säätäessä kannattaa aina samalla painaa tuota nuppia konetta vasten niin ei pääse niin helposti löystymään.

Eliisa kirjoitti...

Hieno mekko! Pitäisi kyllä itsellekin ommella jotakin. Ja kiva kuulla saumurikommentteja. Toivotaan että koneesi toimii jatkossakin hyvin. Tuskin mikään kone ihan täydellinen ;) Minä olen myös ollut tuohon Koivuun niin tyytyväinen. Myntimies ;) Sanoi mulle (kun tuskailin jonkun hinnan kanssa) että naiset turhaan kärsivät huonoa omaatuntoa ompelukone/saumuriostosten kanssa, miehet ne vasta koneisiin (autoihin, veneisiin, tietokoneisiin jne) rahaa laittavat, eikä niillä ole huono omatunto.

Riikka kirjoitti...

Eliisa; =) Totta!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...