maanantai 19. huhtikuuta 2010

Harjoitushamonen

Harjoitus siksi, että tämä oli eka työ uudella koneella. Piti tehdä jotain, missä on koristeompeleita, paksuja kohtia, vetoketju... Tässä on ne kaikki. Sen takia hyvä harjoitustyö ja olin tätä Kangas-Mallan joustofarkkukangastakin säästellyt, että "sitten kun on uusi kone ja saa koristeltua nätisti...."

Koristenauha ja vetoketju on siitä retrolöytölaatikosta. Kaava on Ottobren ja mittailematta tein koon 116cm, piti olla meidän 4-vuotiaalle, mutta on kyllä parempi meidän 134cm käyttävälle. Onkin pitänyt mitata joka tyttö ja kokeilla, mikä se mittataulukon mukainen leveys on!
Tikkaukset on tehty brodeerauslangalla, sellaisella väriävaihtavalla valko-bronssilla.
Malli seisoi nätisti pöydällä kuvauksen ajan.Uusi kone on siis Bernina Aurora 450. Kiitos vielä kaikille jotka kerroitte koneistanne, kun aiemmin kyselin. Oli suuri apu ja siksikin päädyin tähän merkkiin.Eniten tykkään tästä polvinostimesta...
Ja näistä kuvio-ompeleista, joita on 163 kpl.14 kommenttia:

Petra kirjoitti...

Tyhmä kysyy nyt mitä polvinostimella tehdään? :D

Hieno kone ja ihana hame!

Ja sun mailiin on anteeks jääny vastaamatta, mä en vaan oo ehtiny :( Vastaan kyllä jossain vaiheessa, jos vielä apua tarviit, vaikka mäkään en kyllä oikein niihin vastauksia tiedä :D

Eliisa kirjoitti...

Jaaha, täälläkin harjoitellaan.. sinä uutta konetta, minä ompelua :) Ompelunhan sinä osaat :) Hame näyttää hyvältä. Onko se Ottobren kaava, ns. helppokaava, joka oli tehty isokuvioisesta kankaasta?

Hyvältä näyttää koneesi. Mulla on Huqvarna Lily, siinäkin on vaikka mitä ohjelmaa, kuvioo jne. tarjolla, aika vähän vaan tulee niitä käytettyä.

Helinä kirjoitti...

Wau mikä kone :) ! Ja hienoa jälkeähän sillä näkyy syntyvän!

Sani kirjoitti...

Nätti hamonen tuli :)
Ja varmasti toimiva kone, bernina kun on hyvä merkki (äitini sellaisen omistaa, itselläni ei noin arvokasta konetta). Ja minua kiinnostaa myös mitä tuolla polvinostimel tehdään?!

~Maria~ kirjoitti...

On se hieno! Minä olen Berninaani tosi tyytyväinen, tosin se on monta kymmentä vuotta vanha peruskone, mutta pelittää loistavasti!

PikkuHoo kirjoitti...

Mullakin on tuollainen polvinostin mutta en oo jotenkin vaan oppinut sitä käyttämään pitäis varmaan harjoitella enemmmän. Nuo koristeompeleet on ihania minunkin koneessa on niitä paljon mutta poikien vaatteisiin niitä harvemmin osaa käyttää :D

Riikka kirjoitti...

Petra: Polvinostimella nostetaan paininjalka ylös, kädet on sitten vapaana asettelemaan kangasta. Kuulostaa ehkä turhalle, mut sit kun siihen tottuu...=)
Joo vastaa siihen viestiin jos vaan jaksat, olis apua mulle paljon ;).

Eliisa: On just se helppokaava, en vaan enää muista missä lehdessä se oli...olin sen jo aiemmin piirtänyt valmiiksi. Saa nähdä mullakin, kauanko alkuinnostus koristeisiin kestää!

PikkuHoo: Mun on se pakko nostaa aina päydälle ompeluiden välillä, ettei lapset riko. Ja sitten välillä tulee ommeltua ilman sitä, mutta on se vaan kiva! Kannattaa opetella.
En varmaan itsekään poikien äitinä olisi ottanut noin paljoa kuvio-ompeleita...

Riikka kirjoitti...

Ja unohtui...kiitos muillekin kommentoijille!!

Satu kirjoitti...

Todella taidokkaasti tehty hame, niin siisti työnjälki! Ja sun uusi kone vaikuttaa aika herkkupalalta!

Heli kirjoitti...

Onnittelut uuden koneen omistajalle! Polvinostinta voi lapset käyttää leikeissään onkena, niin kuin minun tyttö tekee:)

Tiina kirjoitti...

Ihanaa, mukana tunnelmassa, siinä uuden berninan saamisen riemussa! Omallani olen ommellut reilun peri kuukautta ja olen siihen aina vain enempi rakastunut. <3 Tervetuloa vastavierailulle Berninatekeleitä katselemaan tosimummo.blogspot.com =)

Tiina kirjoitti...

^ Siis aurora450 mullakin. =)

UntuvaPia kirjoitti...

Hieman kateellinen teille noista Aurora 450sistä :) Varmaan olisin minäkin ostanut, jos olisi ollut varaa.
Uskallatteko hieman valoittaa, että missä hintaluokassa tuo kone on? Mulla oli activa210 harkinnassa, mutta päädyin huskyn viking sapphireen, jolloin sain samalla rahalla noita koristeompeleita ja kirjaimia yms. joita ei activassa ollut lainkaan.

Polvinostin on kyllä varmaan aikas ihana vempele.

Riikka kirjoitti...

Satu: Tuolla on kyllä paljon helpompi tehdä siistiä kuin ennen oli, vanhalla koneella. Vaikka ei senkään huono pitänyt olla, mutta nyt sen eron huomaa!

Heli: En taida suositella, elleivät itse keksi! =D

Tiina: Kiitos! Ja aion tulla pian vierailulle, heti tästä...

UntuvaPia: Vuoden 2010 ovh hinta tuolle oli myyjän kansiossa 1995€. Siitä sitten tingattiin ja tingittiin =D.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...