maanantai 1. heinäkuuta 2013

Olkoon se nimeltään Loma-huppis

Jos tarkoituksena on viettää viikko rannoilla, tää voisi olla hyvä juttu, tälläinen Loma-huppis lapselle.Tehdessä tein pikku ohjeistuksen, miten sen tein, niin muutkin voi tehdä omansa. Tämä on tehty Selian omasta Aurinkoinen joustofroteesta ja annan sille vielä pari pesukierrosta ennen käyttöä, että imukyky paranee.Tässä ensin kaksinkertainen kangas, jonka taite leikataan auki. Mitat lapsen mukaan. Tässä olalta helmaan  korkeus on n. 90 cm, kun tein tätä n. 140 cm lapselle. Ja tämä mahtuu monta monta vuotta eteenpäin, helma vaan ei enää sitten yltä nilkkoihin.


Sait aikaan kaksi palaa, jotka taitat kaksinkerroin ja taitereunaan, yläosaan muotoillaan toiseen etu- ja toiseen takapääntie. Melko reilut.


Sitten kappaleet päällekkäin ja helmakulmien pyöristys. Ne voi jättää suorakulmiksikin, mutta pyöristyskin on kivan näköinen ja jää kulmissa kääntymiset väliin.


Aseta pääntie kuvan mukaisesti ja mittaa sen ympärys.


Leikkaa huppu, jälleen reilu. Muista jättää etureunaan käännevarat ja alareunan tulisi sopia siihen äsken mittaamaasi pääntiehen.


Ompele
-olkasaumat
-hupun lakisauma
-hupun etureuna käänteellä tai kanttauksella
-aputikkaa niskalenkki niskaan

Sitten näyttää tältä.
(Halutessasi voit myös vuorittaa hupun. Pitkätukkaisella lapsella tämä lisää imukykyä.)


-Kiinnitä huppu pääntielle
-Huolittele ympäriinsä. Minä tein taitteen peitetikillä. Kaksoisneulakin käy.

Nopeasti valmis ihana rantavaate.Pitihän sitä tehdä pikkusiskollekin. Tämän pituus on n. 70 cm ja sopii 4-vuotiaalle 116 cm pituiselle.


Luulin, että isoin tyttöni ei tälläistä huolisi, toisin kävi. Hänkin sai omansa.

Tässä olisi leveyttä saanut olla lisää, mutta tein siitä kankaanpalasta mikä kaapista löytyi, eiköhän tälläkin hyvä loma tule.
Vielä poseerauksia ulkona keskeneräistä laavua vasten. Se onkin jo toinen juttu...miehen käsityö.Loma-huppiksia myös tilauksesta. Klik.


4 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Meille myös tällainen suunnitteilla pienemmällem kun isommalla jo on omansa. ihan ehdoton rannalla, kun uidessa on tullut kylmä :)

Matleena Lapinkangas kirjoitti...

Wau, mikä idea! Huippu hienot! =)

Jade kirjoitti...

Tällaisia katselin juuri Bulgariassa rantakadulla myynnissä. Niiin käteviä varmasti!

E.V. kirjoitti...

No jopas! Eilen meille kotiutui samanlainen pinkki apinapuujoustis jonka tilasin mielessä lähes samanlainen hupullinen kylpyviitta! Miten hauska sattuma... Aion itse käyttää mallina Lindexiltä ostamaani hupullista kylpyviittaa koossa 86/104. Kyseisen vaatekappaleen pituus olalta helmaan on 60 cm ja leveys 50 cm. Aion vuorittaa viitan yksivärisellä joustiksella.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...