sunnuntai 5. joulukuuta 2010

KevätEskimo

Kaapissa oli vielä ulkoilukankaan jämiä, jotka halusin pois. Ei kovin mieleisen kuvioisia/värisiä, mutta eikös sellainen ohje ole, että mitä ei voi peittää, sitä pitää korostaa. Joten kukkakuviota on korostettu vielä koristeompeleilla ja kukkaheijastimilla.

Kankaat Trvalle ja Beweta, vuorina polarfleece EK:sta.Suosikkikaavoilla tehty, näillä on tehty monet monet housut, kaava Ottobren Eskimohousut ja talvimalli, mutta nyt tein nämä kevättä odottelemaan. Yleensä laitan näihin heijastintereen, mutta kun nyt tein niillä, mitä kaapista löytyy niin näissä ei ole heijastinterettä vaan kukkaheijastimet ja tereenä samettinauhaa, joka on tikattu koristeompeleella päältä.

Pepussa ja polvissa tuo "parempi" Travallen kangas, ei pidä vettä, mutta on ainakin liukaspintaisempi ja likaa hylkivä.

Edestä:


Sivusta:

Takaa:Nyt kokeilin housuihin kuuluvan Eskimotakinkin kaavaa. Jotenkin tuo takavetoketju on aiemmin tuntunut hölmälle idealle, mutta nyt...se taitaa olla loistava! Helppo pukea kuin essu, takaa vetska kiinni ja uhmaikäinen ei saa itse takkia ulkona pois, vaikka haluaisi ;).

Soviteltiin ja on sopivan reilu vielä, joten keväällä varmaan just hyvä. (Tein koon 104cm)

Takkikaava on muuten helppo! Jos joku ei ole takkia tehnyt niin voisi vaikka tällä kaavalla kokeilla. Hihojakaan ei neuvota ompelemaan pussiin, eikä helmaa.

Onko teidän makuun liian "kukikas" ? Mun makuun on, mutta käyttöön pääsee, kun kerran näin vaivan ja tein.
Mitähän lopusta kukkakankaasta...sitä jäi vieläkin. Beweta on siitä kuulemma tehnyt aikanaan ihan juhlamekkoja! Aika jäykkää sellaiseen...

14 kommenttia:

Hiipu kirjoitti...

Tosi paljon olet nähnyt vaivaa, eikä suotta. Puku on suloinen, tuo takavetoketju olisi itseäkin voinut oudoksuttaa, mutta järkevä ratkaisu nyt, kun luki sun perustelut.

pikkupikkuriikki kirjoitti...

Mä tykkään!!!Väri ja pienet kukat ei oo ehkä just meijen mutta tykkään...ja tuota takavetoketjua mun on tehny monesti mieli kokeilla...nyt vaan tuntuu että kun Lilja on jo 3v ja pitäisi kannustaa omatoimisuuteen niin enää se ei ois "toimiva" tuon ikäisellä...

Niinu kirjoitti...

Tosi hauskahan tuosta tuli!
Tuo takavetoketju on kyllä aika mielenkiintoinen vaihtoehto,tulee vähän semmonen pakkopaitafiilis...:)
Mutta voin kyllä kuvitella että uhmaikäisen kanssa ihan mahtava käytännössä!
En saanut kuvasta selvää; laitoitko taskuja etukappaleelle?

Mehukekkerit Veera kirjoitti...

Ei ollenkaan liian kukikas! :)

Hauska tuo takavetoketju, isommalle lapselle ei kyllä enää käy, varsinkaan jos haluaa lähteä yksin ulos. Itse ainakin koen kyllä pussiin ompelun takissa jopa helpoksi, mutta kai se on mielipide kysymys :)

Erja kirjoitti...

Kaunis puku, ei ollenkaan liian kukikas.

kewa kirjoitti...

Minunkin mielestä tosi kaunis puku! Kyllä tytöllä saa kukkia olla ja mitä ennemmän sitä parempi! Outo se vetoketjy takana, mutta hauska idea;)

Miina kirjoitti...

Joo, kiva on! :D Mulla noita samantapaisia Bevetan mekkokankaita ja travallen ulkoilupukukankaita, joten kevätasuja täälläkin pitää sit jossain vaiheessa väsätä...

tutteli kirjoitti...

Ihana on! Voisin tuota takkia kevään ompelukurssilla kokeilla tehdä, muistatko missä Ottobren lehdessä kaava on?

Vekarana kirjoitti...

Tosi kiva!Minuakin kiinnostaa mistä lehdetä kaavat on,voisin pojille tehdä housut tuolla kaavalla.

Sarita kirjoitti...

Aikasten jännä idea toi takavetoketju! Meidän tytöllä ei enää menisi koska haluaa pukea kaikki itse, mutta pienemmästä en tiedä josko vaikka toimisikin. Tohon takkiin sopisi mielestäni tosi hyvin eteen sellainen "kenguru"-tasku tuosta yksivärisestä punaisesta kankaasta. Ihastellen kyllä katselen kun jotkut ne ompelee tuollaisia takkeja ja kaikkea, itse en kyllä uskalla edes ajatella takkeja vielä. (Ei sillä että niille olisi tarvettakaan.)

Tiia kirjoitti...

ei ole liian kukikas musta, just sellanen oikeein söpis setti!

Riikka kirjoitti...

Vastaan yhteisesti eli lehti onottobre 6/05 eli aikas vanha lehti! Taskua en laittanut eteen, koska en tykännyt siitä...eikä kangaskaan olisi riittänyt enää siihen.
Lapsi saa kyllä itse takin päälleen (jos haluaa vanhemmalle lapselle tehdä), mutta tarvitsee kyllä jonkun vetämään vetskan kiinni takaa.
Minä yleensä olen ommellut pussiin nuo hihat ja muut, mutta nyt tein ohjeen mukaan ja totesin että olis helppo jollekin, joka ei välttämättä tiedä, mikä on "pussiin-ompelu" =).
Meillä on yksi setti tällä kaavalla, jota on pidetty vuosia! Tosi hyvä ollut tuo housukaava varsinkin. Harmi, kun koot on vaan pienille. Voihan siitä suurennella, jos jaksaa...

Anonyymi kirjoitti...

Hei, korjaan vähän tuota lehden numeroa... Näyttäisi olevan vuoden 2006 viimeisessä lehdessä eli 5/2006. Tuli vastaan, kun muita kaavoja tutkistelin :D

Riikka kirjoitti...

Uups...meni numerot väärinpäin! Pahoittelen, onneksi korjasit!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...