maanantai 1. maaliskuuta 2010

Unitossut ja lemppariasu

Miksi ei myydä tarpeeksi isoja "vauvantossuja"? Meillä kun on nukuttu vielä yli kaksivuotiaanakin päikyt ulkona niin ei ihan vauvamallit mahdu jalkaan! Ticketiltä löytyi 74/80 toppatossut, mutta nekin alkaa olla jo auttamattoman pienet. Ja mites ensi talvena? Ei kai kengät jalassa ole kiva nukkua...vaikka niin meidän keskimmäinen taisi nukkua. Hän tuli itse pimpottamaan ovikelloa kun heräsi =D.



Jokatapauksessa piti yrittää itse tehdä asialle jotain. Näin nämä ja halusin myös noin nätit tossut. No en ihan osannut...ja tuli nyt sopivat, eli ei nämäkään auta ensi talvena.

Päällinen Travallen Remukangasta, vuori polarfleeceä, nauhat ja stopparit Myllymuksuilta, kuvionauha Farbenmixin ja takana vielä kam-nepit. Niin ja pohja on anopilta saatua haljasnahkaa =).





Päivän asu on tälläinen, meillä ei näitä yleensä esitellä, mutta tämä on nyt äidin ehdoton suosikki!

Nyt on päikkäriaika ja alkaa tossujen koeajot...

16 kommenttia:

od Andulky kirjoitti...

I love them!!

Caorann kirjoitti...

Ihanan näköinen setti alemmassa kuvassa! Mä olen viime aikoina vähän kyllästynyt retroväreihin, mutta tämä yhdistelmä on kyllä herkku! Tossut on myös hyvin onnistuneet. :)

Unknown kirjoitti...

Oi, noi on kivat! Mä pähkäilen saman jutun kanssa eli nukkumatöppösiä vaille :D Jos päätät tehdä myyntiin/tilauksesta niin voisin olla kiinnostunut, itsellä ei nyt aika riitä suunnitteluun :D

Anna kirjoitti...

Oi miten hienot tossut ja ihana asu pienoisella päällä!

Sanna kirjoitti...

Mistä olet kankaan löytänyt? Etsinnässä olisi itsellä kunnollista ulkoilukangasta, Eurokankaassa kun on vaan liian ohutta tai liian paksua pienen haalariin.

Sandra kirjoitti...

Ite oon tuskastellut ihan samaa. Meillä 1½ v pojalla on vieläpä aika iso jalka ikäisekseen ja ei kyllä oikein mitkään töppöset mahdu enää. Alkutalvi mentiin auttamattoman pienillä äp.töppösillä ja myöhemmin on pitänyt tyytyä ihan tupla/tripla kerrokseen villasukkia. :-/

Tuo malli näyttää tosi kivalta ja hienot kyllä osasit tehdä! Osaiskohan sitä itekin..

P.s Toi päivän asu on kyllä niin mahtava!

Mirka kirjoitti...

Tossuhommien kanssa meilläkin tuskasteltu joka lapsen kohdalla. Nyt sitten Onnille löysin kirpulta taljatossut kokoa 25 ja ne mahtuu tuolle pienijalkaiselle ainakin ens talvenkin, jollei seuraavankin jos sit enää käyttöä. Onni on siis nyt 2,5v ja nukkuu kaikki päiväunet rattaissa. Kenkiä en oo ees harkinnu, kun miusta unilla on kivempi kun on lapsella tossukat jalassa. Tosi hienot nuo siun tekemät!! Tuo kiristyssysteemi vaikuttas kätevältä!

Kiva päivänvaatekuva :) Näinköhän tuota joutuu itekin vielä kukkafroteeseen sortumaan :)

joska kirjoitti...

Nuo Lilla Grynin tossut on kyllä uskomattoman hienoja. Kivat tuli noista sinunkin tossuistasi, melkoisesti saa noissa värkätä kun kuulosti olevan vaikka ja mitä materiaaleja pienissä tossuissa. Meillä ei ole koskaan nukuttu ulkona joten en voi kuin antaa myötätuntoa ongelmaan.

Riikka kirjoitti...

Heh! "tuli itse pimpottamaan ovikelloa kun heräsi" =D

Kivan näköset tosssukat!

Annika kirjoitti...

Aivan ihanat tossut! Kivan värisetkin. Mäkin olen tuolla 'linkissä' ihastellut noita tossuja. Meilläkin nukutaan ulkona ja alkaa tossukat olemaan kohta pienet, onneksi pian tulee kevät :)

Heli kirjoitti...

Kivat tossut. Niitä olisi meilläkin tarvittu viime talvena. Kenkien sijaan käytin huopatossuja vaunuissa. Tossut eivät käytössä kuluneet ja nyt ovat pienet.
Nätin paidankin olit aikaisemmin esitellyt.

Hiipu kirjoitti...

Vähänkö mua nauratti kanssa tuo ovikellon pimputus... Voi pientä ;-D

Tosi kivan näköiset tossut, kuulostavat lämpöisiltä kaikkine kerroksineen.

Meillä kanssa käydään pihalla nukkumassa, tää talvi on nukuttu Liinun vanhoissa turkisvuoritossuissa, jotka on aivan ihanan lämpöiset ja joskus harvoin huopikkaissa. Luulen, että ensi talveksi värkkään ne sellaiset tossut, joissa alaosa on neulottu ja huovutettu, ja varsi sitten vaan neulottu. Oisko Novitalla ollut ohje niihin, jos oikein muistan.

Riikka kirjoitti...

Olipa hyvä, kun postasin nämä tossut, vaikka ajattelin etten viitsi, kun ne ei onnistunut toivomallani tavalla.
Mutta muilla on siis samaa ongelmaa!

Uni muuten maittoi uusilla tossuilla 3h! Taikatossut!

Petra: Ehkä jos saisin toimivan kaavan aikaiseksi, tuo ei ollut vielä mun mieleinen...

Sannu: Sulle jo kirjottelinkin =).

Sandra: Ei noi niin vaikeat ole ommella, mutta se hyvä kaava olis kiva olla ;).

Mirka: Ajattelinkin, että ihanimmat olisi sellaiset aitoa karvaa olevat tossut ja jospa sellaiset löytyisi ensi kerralla kädentaitomessuilta.

Joska: Aika homma tosiaan noissa nauhanpätkien asettelussa, helpompaa mallia kokeilen jos vielä kokeilen.

Riikka: Oikeasti! Muista vielä kun eka kerralla ihmettelin, et kuka nyt tulee meille ja pieni siellä vaan seisoi oven takana. Sitten siitä tuli tapa, hauska sellainen!

Ansku: Väri tuli siitä, kun ajattelin että sopisivat ensi talveksi ostettuun meandin toppahaalariin, punaiseen missä limenvihreä siili selässä.

Heli: Vasta kun luin sun kommentin niin muistin, et niin edellinen nukkuikin huopikkailla. Nyt jo googletin mistä löytyisi, ne olis takuulämpimät ja ei haittaisi kävelykään.

Hiipu: =D Mulla on toi neulomistaito vähän huonompi...tuollaiset olis kyl hyvät!

PikkuHoo kirjoitti...

Tuon laittamasi linkin tossuja oon minäkin ihastellut. kivoilta näyttää nuo sinunkin versiot. Meillä ei suostuta enää vaunuissa nukkumaan, poika tykkää nukkua mahallaan ja unirätti pitää olla kädessä ja kinttaat kädessä ei saa kunnon kosketusta siihen. Mielelläni olisin vielä vaunuissa nukuttanut.

Minähän tein sellaiset huovutetut töppöset vaunuihin syksyllä ja ne oli hyvät. Nuita taljatossuja oon nähnyt jossain nettikaupassa suhteellisen isojakin, meinasin sellaiset syksyllä tilata.

Riikka kirjoitti...

PikkuHoo tai kuka vaan joka muistaa nettikauppaa niin saa vinkata!

TiinaK kirjoitti...

Minä virkkasin päikkäritossut huopasesta resorivarsilla ja huovutin sitten koneessa niistä töppöset. Lämpimät ja mieluiset. Ohje ja kuva jossain päin blogiani :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...