perjantai 25. heinäkuuta 2014

Kesällä värjäillään


Karnaluksista tilatut käsin värjäys Dylonit odotti helteitä sekä sopivaa hetkeä värjäillä ulkona. Ja kun se hetki tuli, piti vielä käydä ostamassa ämpäreitä. Sekoitus kepukat löytyi miehen työkamoista. Lapset oli suurena apuna, kun liemiä pitää sekoitella yhteensä tunnin ajan.

Väreinä oli Flamingo pink, Bahama blue ja Sunflower yellow. Värjäsin tasan pussin salliman määrän eli 250g kangasta/väri, paitsi pinkkiiin laitoin hieman enemmän, koska halusin hieman vaaleampaa kuin pussin väri oli. Virhetikki kuitenkin, koska väri ei mennyt tasaisesti eli ämpäri oli joko liian täynnä kangasta, kangasta oli suhteessa liikaa värimäärään tai sitten vika oli sekoittajassa.


Muut onnistui todella hyvin!


Värjättävänä Suomalainen puuvillaneulos Atomi. Täyspuuvilla kun värjäytyy parhaiten.
Vaatteiksi muunnettuna syntyi mekko Ottobren Minnie kaavalla.


Viimeinkin se vuoritettu huppari, joka on pitänyt tehdä kuopukselle.


Ja kesään polvihousut, kokoa joka menee vielä ensi kesänäkin. Tässä vaiheessa kun alkaa tuntua, että on turha tähän kesään kamalasti mitään ommella.Ulkona napsitut kuvat on vähän haaleampia väritykseltään, johtuen kuvaajan vajavaisista taidoista kuvata auringonvalossa oikein värein.
 Huppari on vuoritettu siis kokonaan, Selian vaaleanpunaisella trikoolla.Kokeltiin vielä, voisiko eri värejä yhdistellä pukeutumisessa. Värikkyyttä halutessa, juu-u.


Tässä vielä lasten jämäliemillä tekemä testi. Musta-valkoinen 4 cm raitajersey uitettuna Bahama Blue liemessä. Tästä tuli todella hyvä. Kun taas pinkissä liemessä uitettu on edelleen lähes valkoinen, joten siitä ette saa edes kuvaa. Olisiko värissä ollut vikaa?


Kiitokset muuten vielä Kaavoista viis -porukalle! Heidän "tuellaan" uskalsin tähän itsekin ryhtyä. Täältä voitte klikata, millaisia värjäilyjä he saivat aikaan, klik.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...