maanantai 28. heinäkuuta 2014

Neon-Puput


Harvinaista, mutta EK;sta tukikangasta hakiessa, siellä oli trikoopöydässä  ihan meidän kangas! Pupuja ja vielä neon-väreillä ehostettuna.
Lisättiin Neon trikoota kanttauksiin ja eteen pitsiketju. Heti meni mekko aamulla päälle, valmistui eilen illalla myöhään. Siksi kuvatkin on vähän hämäriä tälläkertaa.




Edit. Tämä unohtui tästä postauksesta. Käytättekö olkatukinauhaa? Itse käytän trikoossa aina ja välissä se nauha pääsi jo loppumaan ja käytin hulpioreunoja, kuten koulussa aikanaan opetettiinkin. Saa samalla muistiin ehkä ne pesuohjeet, kuten tässä pupussa. Muutenhan ne hulpiot menee roskiin, joten pelkkää säästöä tämä tapa!


sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Mainly For Boys


Viimeaikoina pojille ommeltuja tilausvaatteita. Harmaasta linnajerseystä ja mustin hihoin T-paita.


Musta tähtipipo ja traktoripaita.


Paloautot jerseystä T-paita.


Skootteripaita.


Meleeratun harmaat velourit, säätövyötäröllä.


Mustia veloureja.


Ja Ruutulippupaitoja veljeksille.


Yllätävästi helteilläkin ehtii ommella, kun tulee valvottuakin myöhempään kuin talviaikaan.

perjantai 25. heinäkuuta 2014

Kesällä värjäillään


Karnaluksista tilatut käsin värjäys Dylonit odotti helteitä sekä sopivaa hetkeä värjäillä ulkona. Ja kun se hetki tuli, piti vielä käydä ostamassa ämpäreitä. Sekoitus kepukat löytyi miehen työkamoista. Lapset oli suurena apuna, kun liemiä pitää sekoitella yhteensä tunnin ajan.

Väreinä oli Flamingo pink, Bahama blue ja Sunflower yellow. Värjäsin tasan pussin salliman määrän eli 250g kangasta/väri, paitsi pinkkiiin laitoin hieman enemmän, koska halusin hieman vaaleampaa kuin pussin väri oli. Virhetikki kuitenkin, koska väri ei mennyt tasaisesti eli ämpäri oli joko liian täynnä kangasta, kangasta oli suhteessa liikaa värimäärään tai sitten vika oli sekoittajassa.


Muut onnistui todella hyvin!


Värjättävänä Suomalainen puuvillaneulos Atomi. Täyspuuvilla kun värjäytyy parhaiten.




Vaatteiksi muunnettuna syntyi mekko Ottobren Minnie kaavalla.


Viimeinkin se vuoritettu huppari, joka on pitänyt tehdä kuopukselle.


Ja kesään polvihousut, kokoa joka menee vielä ensi kesänäkin. Tässä vaiheessa kun alkaa tuntua, että on turha tähän kesään kamalasti mitään ommella.



Ulkona napsitut kuvat on vähän haaleampia väritykseltään, johtuen kuvaajan vajavaisista taidoista kuvata auringonvalossa oikein värein.
 Huppari on vuoritettu siis kokonaan, Selian vaaleanpunaisella trikoolla.



Kokeltiin vielä, voisiko eri värejä yhdistellä pukeutumisessa. Värikkyyttä halutessa, juu-u.


Tässä vielä lasten jämäliemillä tekemä testi. Musta-valkoinen 4 cm raitajersey uitettuna Bahama Blue liemessä. Tästä tuli todella hyvä. Kun taas pinkissä liemessä uitettu on edelleen lähes valkoinen, joten siitä ette saa edes kuvaa. Olisiko värissä ollut vikaa?


Kiitokset muuten vielä Kaavoista viis -porukalle! Heidän "tuellaan" uskalsin tähän itsekin ryhtyä. Täältä voitte klikata, millaisia värjäilyjä he saivat aikaan, klik.

torstai 24. heinäkuuta 2014

Eskariin (2)


Eskari siis alkaa ja varauduin jo siihenkin, jos tyttö ei enää halua pitää (insuliini)pumppua selässä, paidassa olevassa taskussa, vaan haluaa itse päästä siihen käsiksi. Sehän voi vaikka hälyyttää kesken oppitunnin ja ei ole kiva juttu se ollenkaan pienelle (eikä isommallekaan).

Näissä mekoissa on kengurutasku tyylinen tasku, kädet pääsee taskuun molemmin puolin ja pumppu taas pääsee nurjalta taskun sisään. Turvallisempi paikka se selkätasku on vielä, omasta mielestäni, mutta onpa varoiksi tälläisetkin tehtynä.

Molemmissa Selian omat kaavat, mutta yläkuvan taskuidea Ottobresta ja alemman mekon taskuidea kirjasta:

Heilt Spesiell og Jubel



Siskon paidan jämäkankaasta legginsit. Sopii monen värisiin yläosiin nämä pöksyt.

Jos meidän eskarivaatteet kiinnostaa, niin niiden postailu taisi oikeastaan alkaa jo näistä paidoista, jolloin tämä olisi postaus nro 3...


keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Eskarivaatetta (1)


Hyvällä omallatunnolla on voinut surautella uutta vaatetta, kun sykyllä alkaa esikoulu. Tuntuu kyllä, että esikoisen esikoulun aloitus oli juuri. Vastahan postailin hänen eskarivaatteita, vaikka siitä on jo 5-vuotta aikaa, huh!

Nyt syntyi tähtimekko 134/140 cm, kääntöhihoilla.



Ja paita. Näinkin ajoissa mietin, että jouluna pyydetään yleensä aina pukeutumaan johonkin punaiseen juttuun ja tämä käy sitten siihenkin.

Eskaripostauksia taitaa tulla vielä lisää, senverran on jo ommeltuna sekä kankaina odottelemassa...


tiistai 22. heinäkuuta 2014

Uutuuksia


Pilkkuja pilkkuja! Harmaa pilkku jäi vielä jälkitoimitukseen, mutta itse ehkä yhdistäisinkin harmaan norsun tuohon keltaiseen pilkkuun....



Linnoja ja norsuja myös!

Kaikki saatavilla ja yllärialekin on vielä voimassa eli yli 50€ tilaukseen tulee vielä se ylläripala mukaan, vink!



maanantai 21. heinäkuuta 2014

86/92 cm kokoisia


Otsikosta poiketen tämä ensimmäinen jumppis on kokoa 98/104 cm, mutta muut kuvissa esiintyvät ovat sitten tuota pienempää kokoa samaan tilaukseen.


Liivimekko vaaleanpunaisilla kanttauksilla. Tykkään väriyhdistelmästä ja tekee Metsänhengistä tyttömäisen. Metsänhenget on taas kohta lopuillaan eli jos harkitset tilaamista, tee se pian, ettet jää ilman!


Veloursetti leggareilla ja huputtomalla hupparilla.


Ylläripala tarjouksin on voimassa vielä!
www.seliashop.fi


perjantai 18. heinäkuuta 2014

Tyttöjuttuja


Uusiin koteihin matkanneita tyttöjen juttuja; Savannimekko perhoshihalla ja mustalla pitkällä hihalla, jotka on siis kiinteät.


Pandahame ja pandanapit.


Ja tunika kenkäfanille tytölle eskariin.

torstai 17. heinäkuuta 2014

Kengurutaskullinen Heppamekko




"That reminds me on Pippi longstocking" Kuului kesälomalla, kun oma tyttö käveli heppakuosia yllään.

Tämä on tilausmekkonen kääntöhihansuilla ja edessä kengurutasku.

keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Photoprint puput

Meidän pupufanille löytyi täydellinen kangas! Siellä on kaikki hänen pupuystävät, Pullukka, Pumpe ja Durasel ja ketä kaikkia niitä onkaan...

Tunikamekko näyttää vähän hassulle kuvassa... Mallin on tarkoitus olla tyköistuva lantion kohdalta ja sen ylempää pussittavampi. Ei olla vielä sovitettu, kun yritän saada tämän säästymään koulun alkuun asti "uutena".


Taskuun laitoin kaappiin jääneitä sydän-niittejä. Hupun reunassa on alusvaatekumpparia ja hupun vuori löytyi jo myyntiin luovutetuista kankaista. Piti napata takaisin, kun se sopi hyvin tähän ja riitti vielä huppuun.


Ruttupipo rypytyksellä ja sydän-niitti siinäkin.


tiistai 15. heinäkuuta 2014

Lomamekko


Kangasvaihtari ponijersey tuntui ensin meidän tytöille jo vähän vauvamaiselle, mutta vaihdoin sen silti ja hyvä niin! Kun sitä yhdisti maksiraitaan, tuli ihan lempparimekko lomalle! Markkinoin sitä My Little Pony mekkona, mutta sitä se ei kuulemma ole!


Lomalta siis palattu ja onpas kiva postata, kun on kerrankin kunnon sovituskuvia maisemataustoilla. Harvinaista herkkua!



Mekko itsessään on ilman kaavaa leikattu holkkihihainen "pötkylä". Malliin innoitus Keinukainen blogista, täältä. Tälläinen piti tehdä ihan itsellekin, mutta kuopus sai ensin omansa.



Jämäpala hyödynnettiin taas täyttämään piksuvarastoja.



Samoilla langoilla samaa värimaailmaa syntyi tilaustyönä "kotihame", asiakkaan vanhan hameen pohjalta mittaillen. Sellainen kotona leggareiden päälle vedettävä talvella ja kesällä sellaisenaan pidettävä.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...