sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Yhdessä ja erikseen pidettävät


T-paita, jota voi pitää yöpaitanakin, samoin shortsit, joita voi pitää myös muiden paitojen kanssa. Sekä pumppuvyö. Kaikissa tasku insuliinipumpulle, shortseissa ja vyössä useampi. Koko 158/164 cm.

lauantai 28. kesäkuuta 2014

Käärmehousut



Kangaskirpparilta talvella: Käärmekangasta

Yksi ilta ompelin myöhään ja sain kun sainkin ne valmiiksi. Tyttö ei ollut kotona, mutta halusin ne valmiiksi seuraavaksi päiväksi.
No, eipä ne mahtunut päälle. Menivät heti myyntipinoon. Tulipa tikkailtua ja mallailtua turhaan kankaanpalojen kanssa. Kangasta ei jäänyt yhtään yli, joten eipä isompia olisi saanutkaan tehtyä. Sen puolesta ei tarvitse harmitella.


perjantai 27. kesäkuuta 2014

Ylläripussista pussi


Tyttö lähti viikonlopun kisamatkalle ja eihän sillä ollut kännytkkäpussia. Kangas oli valmiina, kun hän oli jo aiemmin sanonut haluavansa pöllöpussin tästä Paapiin ylläripussin mukana tulleesta puuvillasta.

Ei kun hommiin ja tuli se pussi valmiiksi! Tosin sulkijaksi ostettu pöllönappi ei sopinutkaan pöllön silmän päälle niin sovittiin, että laitetaan se tuonne kulmaan koristeeksi.

torstai 26. kesäkuuta 2014

Helteen odotteluun nämäkin


Kankaanpainokurssilla painettu nämäkin ja nyt niistä ompelin kesätoppeja Ottobren kaavalla. Koko 134 cm, leveä ja lyhyt kaava ja kuuluu siis ollakin tuollainen leveä toppi. Tein samaa kokoa kahdelle pienimmälle.


Toiselle kokovalkoinen, toiselle takakappale on pikkupilkkutrikoota.


keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

If summer ever comes


Tuleehan se kesä ja  lämmin, tuleehan? Tässä olisi sitä varten mekko ja jämäkankankaasta vielä hame pikkusiskolle.

Kantit löytyi jämäkanttivarastosta pallollista jerseytä, joka sopi kuviokuosiin niin käytin sen pois.


Niska siististi "alavaralla" vai mikähän tuon niskaosan virallinen nimi on?


Hameessa on isot taskut, tosi isot. Ihan jämäkankaasta ommeltu, miten riitti, eli taskut jämäpaloista ja helma huoliteltu rullapäärmeellä, ettei pituutta kulu käänteeseen.


tiistai 24. kesäkuuta 2014

Poikapaidat


Tilauspaita Tiikeri ja kummipojan lahjapaita metroja.


maanantai 23. kesäkuuta 2014

Rouvalle mekkoja


Huh, näiden aloituksesta on aikaa! Aloitettu joskus talvella, jatkettu keväällä ompeluseurassa (jossa sain kuulla, että kankaasta lähtee mahdollisesti pesussa värit leviämään... joten väliin pesu palasina. Värit kesti ja sitten loppuun ompelu) ja nyt viimein ommeltuna loppuun, kun oli mustat langat koneissa.


Harvoin tulee lankoja vaihdettua omien juttujen takia, mutta sitten kun tilaustyön värit sopii niin tulee ommeltua samalla omat lojuvat pois. Nyt on viileää keliäkin niin näille saattaa olla jopa käyttöä kesälläkin.


Tämä helmirouva valmistui jo aiemmin, mutta kaappiin se on vielä jäänyt. Vierastan kimaltavaa itsellä, mutta täytyy yrittää saada tämäkin päälle jokupäivä.


Hihansuut ja pääntie näissä on huoliteltu rullapäärmeellä ja rypytetty kaksi kertaa framilonilla. Tulee kiva aaltoefekti.

sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Glitter silityskuvia


Jos vielä yksi tuunaus-postaus samaan syssyyn?

Cheerleader lajivaatteet on hintavia, enkä raaski ostaa niitä varsinkaan tuolle minille. Mutta jenkeistä saa tilaamalla (ei nopeasti, mutta monen viikon odottelulla) valmiita leader-silityskuvia! Ja kirppishuppari joukkuevärissä voi olla sen jälkeen näin hyvä lajivaate.



Harmaa huppari aletankolöytö, muuttui myös aiheeseen sopivaksi.


Nyt vaan odotellaan, että syksyllä treenit jatkuu! Ensin nautitaa kesästä.



Kokeeksi otin samaan tilaukseen yhden tälläisen ison ja monivärisen riikinkukon ja siihen sitten tyttö tietenkin tykästyi eniten ja tilasi mekon tällä linnun kuvalla varustettuna. Sopivaa mekkoa (mihin olisin halunnut tämän laittaa) ei ollut, joten kirpparilta hnakittiin tämäkin mekko ja sitten silittämään. Kauan ja kovimmalla lämmöllä sai silittää, ennen kuin suostuivat yhtään pysymään kiinni! Nyt vielä jännätään, miten kestää pesussa.


lauantai 21. kesäkuuta 2014

Söpöstä söpömmäksi


T-paita, jollaisen tyttö joskus halusi, kun siinä on söpö pupu. Mutta eipä ikinä eksy päälle tuollainen perusmallin leveä t-paita. Ihan uutena lojui kaapissa. Heitin sen jo myytävien pinoon, mutta sitten otin takaisin ja siitä saatiin pikkusiskolle (joka on kova pupufani) kesämekko.

Ilmat ei suosi tätä mekkoa tänään, mutta Hyvää Juhannusta!


torstai 19. kesäkuuta 2014

Taas omenapainantaa -Uusin värein


Kuopus kiikutti aluspaitansa, että painetaan taas omenoilla! Myönnän, että eka ajatus oli, että Taas!! Aletaan sotkea...plaah.

Mutta tytöt on kasvaneet ja viimekerrasta senverran aikaa, että hyvin onnistui ja paidasta tuli kiva! Tyttö halusi sekoitella värejä ja tuli hauskoja, kuulemma "outoja värejä". (itseasiassa en ole varma, onko tuo linkkaamani viimekerta, tuntuu, että jotain on jäänyt blogiin laittamatta tai sitten en löydä...)

Toinenkin paita sai eteensä jotain sympaattisen kivaa sotkua. Onkohan se koira vai joku muu?


keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Pika-pikaa retkelle



Tytöt lähti viime viikonloppuna metsään yöksi, tai se oli "telttalaavuilua" eli yötä laavussa, mutta teltan sisällä. Sen verran pieniä pelottaa kaikki öttiäiset.

Kirpparilta ostettu softshell pala 40 sentin hintaan muuttui pepun aluksiksi. Piti tehdä liivi silläaikaa, kun lapset retkeilee, mutta pitikin surauttaa se ennen lähtöä mukaan otettaviksi alusiksi.


Reunat kantattu joustokantilla, toiselle my little ponya ja toiselle villakoiran kuvia. Ripustuslenkin muistin ja siihen leimasin nimen. Saa sitten koulunkin retkille mukaan, jos sinne asti säilyvät.


Itse en ollut mukana, joten kuvat on miehen ottamia. Laavusta on unohtunut ottaa kuva! Mutta näköjään uudet penkit on laavun eteen vaari tehnyt.


tiistai 17. kesäkuuta 2014

Koulupaitoja - Pyjamia kuitenkin!


Nämäkin oli ompelussa, että niistä tulisi eskaripaitoja. Ei tullut - Nämähän oli ihan selkeästi pyjamapaidan näköisiä! Mutta ei hätää, koska hihakankaita jäi. Surautin housut seuraksi ja nyt on ensi talveksi jo kaksi pyjamaakin ommeltuna koossa 134/140 cm.



Mahtuisi nämä isosiskon käyttöön hetikin, mutta taidan säästää ja saa pienin ottaa ne uutena käyttöön sitten kun se koulukin alkaa.


Vaikka ei alkuperäinen suunnitelma toteutunutkaan, voi tämä olla vielä parempikin juttu. Pyjamia on tylsä ommella ja nyt ne tuli huomaamatta tehtyä, ihan noin vaan. Kiva juttu!


maanantai 16. kesäkuuta 2014



Kesä-Ale alkoi Seliassakin. Tervetuloa!

Paitapulaa?


Toukokuussa, kun ne ensimmäiset helteet tuli, tuli myös siivottua kaapista talven jäljiltä pienet pitkähihaiset paidat pois. Ei ne helteet sitten kestäneetkään kauaa ja kun viileänä päiväkotiaamuna aloin etsiä tytölle pitkähihaista, ei niitä ollut kaapissa kuin kaksi! Uudenvuoden lupaus (ompele vain tarpeeseen omille lapsille) oli siis toiminut vähän liiankin hyvin.


Nyt on ollut jo viikkoja aikaa pikkuhiljaa paikkailla tilannetta ja paitoja on siirtynyt isosiskon kaapista, niitä on löytynyt kirpparilta ja laivamatkaltakin yksi heräteostos. Ja tietenkin niitä on ommeltu.

Ja koska jotain pitää aina testiä, tässä paidassa on hihoissa pikku lisäsiivekkeet.


Ja koska pieninkin menee jo eskariin ja kohta hän ei "lapsellisia kuoseja" enää huoli, piti tehdä vielä tipupaita. Musta väri sopii meidän kuopukselle ja siksi näissäkin kangasvalinnoissa on mustaa.



ps. Nyt niitä paitoja taitaa olla kaapissa jo yli 20....taas pärjää...


lauantai 14. kesäkuuta 2014

Kesäsetti siksakkinen


Heti pitää mainita, että kameraan oli jäänyt joku auringonvalo efekti päälle ja siksi kuvat ovat kellertäviä. Asu on mustavalkoinen todellisuudessa!

Tunika-paidassa on hulmuavat helmat ja caprileggareissa on takana pyöreät aukot ja rusetit koristeena. Musta-valkoista ja tyttömäistä!


perjantai 13. kesäkuuta 2014

Harrastus huppari


Loppukeväästä (juu, tämä on tehty jo silloin) ei meinannut löytyä tarpeeksi huppareita harrastusreissuille. Tälläinen syntyi ja tähän tuli kokeiltua kaikenlaista. Ensinnäkin piti saada kangas riittämään, koska puolitimme palan kaverin kanssa. Hihat ja vuori on Seliasta raidallista joustocollegea ja päällinen Viljamin puodin kuokkista.


On tikkauksia, edessä pitsiketju, brodyyria taas hupun reunassa ja hiharesoritkin löytyi sopivan vaaleaa vihreää resoria kaapin kätköistä.
Kun vuori on joustocollegea, tämä menee ihan kesätakkina. Jos uskaltaa antaa pukea ulos...valkoisen pohjan vuoksi. Automatkoilla matkalla harkkoihin meni hyvin kevään ajan.


torstai 12. kesäkuuta 2014

Harrikkavärejä?


En olisi itse tiennyt näistä väreistä! Mutta tälläinen setti siis pojalle tilauksesta -harley davidson väreissä.


Ja toiset housut turkoosina, molemmissa säädettävä vyötärökuminauha.


keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Isommallekin vaaleanpunaista


Esikoinen huoli yllättäen vaaleanpunaisen raitatrikoon ja halusi kesäyöpuvun. Pakko tarttua haasteeseen, ihan jo siksi, jos vaaleanpunainen vielä kelpaa! Niin pitkään on menty mustalla ja harmaalla, että tämä toive oli todella positiivinen.

Yöpuvun piti olla vain shortsit ja "kiva toppi". Koristelut hän eli 10-v tyttö suunnittelisi itse.


Fontin kanssa nieleskelin kyllä hetken...piti tehdä nopeasti yöpuku - aplikoinko 9 kirjainta ja tikkaan ne vielä ympäriinsä mustalla?? No en. Tämä on totetutettu lopulta kimallekalvolla ja tikkaukset on tekstiilitussilla piirretty. Oli siinäkin hommaa "hetkeksi aikaa".


Sovituskuvaan ei annettu lupaa missään nimessä! Koko 158/164 cm ja tuli mieleinen. Ei ole kyllä ennen nähty näin paljon vaivaa yöpukujen vuoksi ;).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...