lauantai 31. elokuuta 2013

Perjantaihaaste


SaVaway ompeluhaaste jälleen. Nämä on kyllä kivoja: Nytkin sain "pakosti" kaksi uutta vaatetta itselleni, vaikka muuten itselle ompelu on suhteellisen harvinaista. Lisäksi sain käytettyä kaksi kaapissa jemmaantunutta joustofroteeta (joutofroteeta!). Näitä ei lapset olleet innoissaan omineet, joten niistä syntyi nyt itselle.



Alkutilanne oli se, että ostimme salaisen paketin, tietämättä mitä se sisältää. Tälläkertaa tiedossa tosin oli, että siellä ei ole kangasta. Kaavaa osasi siis epäillä, mutta en olisi uskonut, että yksi ihminen jaksaa käsin piirtää näin montaa kaavaa, yli 70 oli meitä osallistujia.


Kyseessä ei ollut ihan peruskaava. Siihen oli jo kaavoitettu huppu, perhoshiha, tavallinen hiha eri mittoineen sekä paita ja mekkomitat. Koot S-M-L. Linnea oli kaiken takana, iso kiitos Linnealle!

Oli pitänyt jo pitkään kaavoittaa itselle mekkohuppari, mutta nyt se kävi näin helposti.

Testiversion sain tehdä jo päivällä ja se oli tuo ruskearuudullinen. Tein siihen perhoshihat eli testasin lähinnä miehustan istuvuutta iltaa varten.


Kaava oli hyvä. Miehusta on suoraan L-koolla tehty.  Hihaa täytyy vähän pidentää minulle ja huppukin saisi olla vähän isompi jatkossa.
Mutta mahtavaa, minulla on lämmin mekko talveksi...tosin se on päällä heti tänäänkin =).


Kuvat otti 7-vuotias tyttöni, joka on innostunut valokuvauksesta. Sai enoltaan oman kamerankin ja se on kovassa käytössä.

keskiviikko 28. elokuuta 2013

Mekkoista...


Marimekon popup -shopista löytyi palakangas, joka vaati päästä mukaan. Ajattelin tätä sellaiseksi kaverisynttärimekoksi.

Simppeli malli, selässä yksi nappi ja lenkki.


Samalta reissulta lähti mukaan yhdet valmiit housut, Marimekon nekin. Ja yläkerran EK:ssa sitten osui silmiin tuo kauan harkinnassa ollut norsutrikoo. Se sopi aika hyvin housujen pariksi, joten "sain luvan" ottaa pikkupätkän sitäkin ja tehdä housuihin paidan ja niin setti on valmis päiväkotikäyttöön.


tiistai 27. elokuuta 2013

Talvista talvea varten


Leenan suunnittelemaa velouria ruotsinmaalta. Sain ompeluystävän ruotsinreissun ansiosta näitä pikku palat, kiitos!

Violetista tuli velourit talveksi. Ja kangas osui tuon blogiarvonnasta ajat sitten voittamani trikoon viereen niin siitä sitten samalla paita niin saatiin tytölle koko setti. Paidan pingviini on silityskalvolla tehty ja nekin on ulkomailta tilattuja jo aiemmin. Setti on kokoa 122/128 cm.


Sitten tämä tytön uusi lempparivärinen velour vuorostaan päätyi mekoksi, jossa on vetoketju edessä. Mallia otin tytön yhdestä suosikkimekosta. Mutta nyt se kyllä näyttää takille... Saanee tyttö itse talvella päättää, pitääkö mekkona vai hupparina.
Hihoihin lisäsin pitsit ja huppuun mariraitaa.


perjantai 23. elokuuta 2013

Paidat ja heippa Sateenkaariraidalle


Paidat Laulukalasta ja Sateenkaariraidasta. Sateenkaariraitatrikoolle sain sanoa heipat, viimeinen pakka loppui. Aina vähän haikeaa, kun joku kangas on lopussa, mutta tuleehan niitä uusia ihanuuksia sitten ja on niille tilaa.

Muitakin kankaita alessa, tehdään tilaa uusille!

Sateenkaarivärityksestä tykkään muutenkin ja esim. tähän neuletunikaan ihastuin. Sen on neulonut Äidin lintu.


Nyt löytyi myös laulukalaan sopiva yksivärinen trikoo. Tätä on pieni erä tilaustöitä varten. Eli jos laulukala mekkonen kaipaa talveksi pitkähihaista alle, niin tästä olisi mahdollisuus tehdä.

Tässä legginseinä.


lauantai 17. elokuuta 2013

SaVaWay Aita-haaste



Paapiin SaVaway- haaste, eilen illalla klo 21-23.

Vähän jännitti, kun ideassani oli paljon kanttausta ja vielä rypytyshommaa päälle. Jos koneet olis alkaneet kiukutella, niin kun niillä välillä on tapana, kaksi tuntia ei olisi riittänyt. Mutta nyt riitti ja jäi vielä aikaakin ja herkkujakin ehdin samalla syödä, kun tätä ompelin.

Kaikki kanttaukset on tehty Ilmatar jerseyllä, alaosa on kaksinkertaista Aitaa. Ei yhtään hukkapalaa!


Aamulla sovituskuvat. Olin luvannut tytölle, että kun herää, tämä on valmis.


Selian puolella viikonlopun odotettu postikuluttomuus, käy hyödyntämässä!


perjantai 16. elokuuta 2013

Pärinää ja singoalloja


Pärinäpaitoja mangolla resorilla löytyy valmiina. Jos oma koko puuttuu tai haluat eri resorivärin, kaikki onnistuu.

Tilauksesta tein singoallat koossa 98/104 cm. Molempia kankaita löytyy vielä, toinen on Ketut ja pöllöt trikoota, toinen porkkana Joustofroteeta.


torstai 15. elokuuta 2013

Koulutoive-Lippupaita


Kesällä tyttö kinusi ties monessako kaupassa lippupaitaa, lähinnä niitä Amerikanlippuisia. Yhden ostinkin kesälomareissuun, mutta kinuaminen jatkui.

EK:ssa sattumalta osui tämä palakangas silmiin ja kun tyttökin sattumalta oli mukana ja hyväksyi, että ommellaan se paita niin pala lähti mukaan.

Toiveena oli taas tälläinen lyhyt ja leveä, toisen paidan päällä pidettävä paita. Nopeahan se on ommella, mutta kun toiveeseen lisättiin, että se pitää saada ekapäivänä kouluun, niin kiire lisääntyi, mutta ehdin! Ja paita pääsi kouluun, silloin ensimmäisenä päivänä ja vielä tänääkin.

keskiviikko 14. elokuuta 2013

Ideaa ja muokkausta


 Paidan idean näin muistaakseni joskus Marimekolla ja se jäi mieleen, mutta sopivaa leveää raitaa ei ollut heti käsillä. Ja kun oli, tein sen heti.

Mekko taas...huh. Taas on muokattu ja purettu. Kaava onion ja tässä ensimmäinen versio. Aivan liian iso ja löysä ja napitkin on ihan pellet.


Ensin kiristystä vyötärölle. Mutta vieläkin napit vaivasi ja hihat oli huonot.





Napit lähti ja hihansuut kapeni. Vieläkään ei päälle asti päässyt, mutta eiköhän jossain vaiheessa.


Lisäksi on leikattu ja mittailtu palakankaita myyntiin. Oman palasen voi napata täältä

Eilen päivitetyt yksiväriset trikoot, velourit ja joustikset vielä tänään 10% alessa koodilla värejä.



tiistai 13. elokuuta 2013

Toe:n tilkut


Ompeluryhmässämme Facebookissa kiertää tilkkukassi (säkki!) ja minäkin sain sen vuorostani tutkittavaksi.
Kertulle kiitos ideasta ja aloituksesta.

Yritin olla maltillinen, etten ota kaikkia ihanuuksia, vaan vain sellaisia, mistä heti syntyy joku ajatus, mitä meillä tarvitaan. Hienoistahan tässä on, ettei jää enää omiin nurkkiin ylimääräisiä palasia, vaan voi ommella palasesta sen, mitä siitä vielä tulee.

Tytön violettiin välikausiasuun syntyi pipo yhdistämällä pupupala ja pallopala.


Pumppupaitoja meillä pestään ja käytetään ahkerasti, joten yksi sellainen lisää yhdistämällä raitaa ja kanteiksi kärpässientä. Eteen löytyi omista varastoista apinamerkki.


Ruskea collegepala houkutti ompelemaan tälläiset housut, mikähän tämän mallin nimi olisi...lahkeet on siis trikoosta, samoin paita. Puput Noshia omista varastoista ja ruskea college siis tilkkupussista.

Sitten luulin olevani valmis ja pakkasin tilkut takaisin pussiin. 
 

Kunnes lasten mentyä nukkumaan, päätin käydä sen vielä läpi...ettei vaan jäisi harmittamaan. Ja löysin valmiiksi leikatun takin oranssia neulosta sekä palan kaupunkitrikoota.

Aika myöhään tätä tein, kun inspis iski ja se valitettavasti näkyy ompelujäljessä.


Pidetty on kuitenkin ja on mieluinen pehmeä takki. (kuvassa tytön kädet on noin, koska hän on hamsteri =D). Vetoketju omista varastoista.


Ja kerran jo ottamani ja pussiin palauttamani Marimekon kernin palan muutin vielä essuksi, tytön kuviskerhoa varten. Tosin kun tämä oli valmis, tyttö ilmoitti, että siellä on kyllä essut paikanpäällä eikä sinne omia viedä. Joten...tämä meni kaappiin odottamaan tarvitsijaa.

Valkoinen hulpioreuna jäi essun reunaan ja ajattelin siinä olevan hyvä paikka omistajan nimelle.

Pilkullinen vinonauha omista varastoista.


Turvallista koulunalkua kaikille!

maanantai 12. elokuuta 2013

Apiloita ja amppareita






Vielä palanen jäi tämänkin hameen jälkeen tätä aarteena säilöttyä retrovelouria.

Tämä hame kukkataskuin asiakkaan tilaama ja toivemitassa tehty, kokona 122/128 cm. Taskujen värin sain päättää itse ja tein punavihreät, niiden velourien väri sopi parhaiten.


lauantai 10. elokuuta 2013

Farkkufriikki


Olenko ennen kertonut, että olen vähän farkkufriikki, tai tarkemmin farkkumekkofriikki? Niitä on vaikea vastustaa!
Yläkuvassa oleva hame, noin 30-vuotta vanha löytyi mummulasta ja sai uuden elämän hieman vain lyhennettynä ja uudelleen tikkauslangalla tikattuna. Täydellinen keskimmäiselle, jolta vanha tämäntyylinen jäi juuri pieneksi.



Alakuvan mekko löytyi samalla reissulla ja oli kokolapun mukaan mukamas S -kokoa. Helma ihastutti niin, että siitä oli pakko saada uusi suosikkihamonen raitaresorilla. Tätä on pidetty jo paljon! Nyt se menikin välillä pesua odottelemaan pyykkikoriin.

Raitaresori farkkuhame yhdistelmä on ollut ihana jo täältä, klik, lähtien. (kuva postauksen lopussa)  Ja vieläkin tekee mieli yhdistellä niitä lisää.

Tästä tuli ihan Marianne -karkki.


Farkusta puheenollen paljon toivottua Farkkujerseytä on nyt tilattu Seliaan lisää ja arviolta se saapunee parissa viikossa.

Nyt viikonlopun tarjouksena on Laulukala, olkaa hyvä!

perjantai 9. elokuuta 2013

Kirpparilta idea


Tai idea on ollut jo monessakin blogissa eli tuo virkattujen pitsiliinojen kiinnitys mekkoon. Omassakin mekossa sellainen oli jo vuonna 09. Löysin postauksenkin pitkän haun jälkeen, se on täällä. Oma mekko jäi melko vähälle käytölle, mutta nyt kokeiltiin tytölle tehdä kasvujemmaan isompi mekko.

Raitajoustis on kaapissa odotellut ja nyt sen raaskin leikellä, mutta voi harmistus, se oli virheellistä. Huomasin virheen vasta ommellessa, mutta kyllä tämä käyttöön pääsee, sitten kun koko on sopiva.

Onko tämä jotenkin jouluinen kuitenkin? Pitsiliinat on varmaan ainakin joku joulu mielessä virkannut ja minä ostin ne kirpparilta 2€/3kpl.

Selian puolella vielä tänään kaupanpäällisiä! Ja noshin resoreita vähän jäljellä myös hintaan 9€/m. Ja mitäs vielä... jotain löytyy vielä kympilläkin valmiina vaatteena.

torstai 8. elokuuta 2013

Summerlin ja virkatut lätsät





Äidin lintu blogissa ihastuin moneen mekkoon, ja Summerlin näytti sellaiselle, että voisin itsekin viitsiä senverran neuloa. Alaosan voi ommella kätsysti kankaasta. Lintuemolle iso kiitos, sain vieläpä apua ohjeen suomentamisessa. Englanninkielinen löytyy täältä, klik.



Alaosan ompelin esikoisen vanhasta kantoliinasta, joka on siis ommeltu jo 9 vuotta sitten. Marimekon kuosi, jonka nimeä en muista.

Entäs loppulanka? Siitä tuli lätsä ja sen ohjeesta kiitos Mun tekemä -blogiin.

Kaikki kesän neulomiset syntyy aina automatkoilla ja niin nämäkin. Mekosta tuli suosikki ja sitä on pitänyt välillä salaa pestä ja olkaimia lyhennellä. Bambulanka ei ollut ohjeenmukaista ja on venynyt käytössä.


Sitten matkalla mummulaan ja Ähtäriin tein pari lisää. Valkoisen ilman lippaa ja vaaleanpunaisen lipalla. Nämä on päänmyötäistä mallia, ensimmäinen bambuinen oli tuollainen lötkömallinen. Tytöt ei näihin kukkakoristeita halunneet, joten pipot valmistui nopeaan.

Aloitin kolmannenkin, mutta muutin mieleni, ei meillä näitä enempää tarvita ja lätsän alku muuttui patalapuksi =D. 



ps. Kaupassa alessa Noshin leveät ribbiresorit, 9€/m, klik.

keskiviikko 7. elokuuta 2013

Porkkanaista


Porkkana joustofrotee on ollut omassa mielessä heti hupparikangas ja niin myös asiakkaiden.

Tässä yksi pystykauluksellinen. Kaulus on kiinni kam-nepeillä, jotka on molemmin puolin samanlaiset, joten kaulusta voi pitää pystyssä tai alaspäin käännettynä tai kuten ekakuvassa, vähän auki.


Tilauksesta myös harmaasta Aurorasta kukkataskuiset housut. Lahkeensuissa on kuminauhat ja ne on ommeltu niin, että ne on helppo myöhemmin lapsen kasvaessa poistaa.


Tästä hupparista olen näköjään ennen pakkaamista ottanut näin hätäisen ja tärähtäneen kuvan.

Hihoissa kääntöresorit, huppu vuoritettu Marimekon raitatrikoolla.


maanantai 5. elokuuta 2013

Päähineet syksyyn ja talveen


Pipopläjäys!

Osa tehty tilauksesta, mutta monia löytyy myös valmiina kaupan puolelta, klik. Joustista ja velouria, tuulisuojilla ja ilman. Joitakin kympin talvipäähineitä löytyy vielä, etenkin perheen pienimmille, päänympäryksen 44-46 cm omaaville.











Uusia saapuneita kankaita: Znok design ja Lillefant. Kaikki kuviollista jerseytä. Kaupanpäällistarjous voimassa vielä tämän viikon, perjantai-iltaan asti.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...