lauantai 29. syyskuuta 2012

A-linjaista


Tilauksesta A-linjaisia tunikoita D-koossa, siksi helma levenee ja kokoa on muutenkin jo 152/158cm verran.
Tähän Liandlon trikooseen kyllä tykästyin ommellessa, pehmeää ja  kuitenkin sellaista hyvin muotonsa pitävää.
Tätä löytyy myös vihreänä.


Samanlainen ja samankokoinen myös Runoratsukankaasta.



Mukavaa viikonloppua!

perjantai 28. syyskuuta 2012

Päivän saldo?


Onpas ollut kamala päivä, ompeluksetkin tätä luokkaa.... Lähinnä vain jotain, että saisi ompelurauhan ja ei sitten kuitenkaan....siis onnistu se rauhan saanti.

Shnooks tarvitsi kuulemma vaatteita: mekon ja pipon ja tossut. Tyttö 4v valitsi itse kankaan ja tupsunkin.


Yksinkertaista ja nopeaa, lapsen iloksi.


torstai 27. syyskuuta 2012

Tähtiä,käärme ja kaaritaskut


Sain tehdä ihanan setin pojalle, toiveiden mukaan. Käärmeeseen sain melko vapaat kädet ja tälläinen setistä sitten tuli.


Kaikki kankaat on Seliasta, tällähetkellä tuo turkoosi tähtitrikoo on loppu, mutta pian on tulossa lisää ja samalla tulee uusia tähtivärejä (pinkki, sininen, musta).

Housut on velouria.


keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Sydänsadetta ja pilvistä


Katselin moneen kertaan tätä kangasta, se oli jotenkin ihanaa. Tämä on Michas&Stoffecken kangas, omani ostin hamsuista. Tein hupparin niin, että joka pala tuli käytettyä. Loppusuiruista tuli siis hupun kanttaus ja jämäpaloista taskut eteen. Yhtään ei jäänyt, ihanaa!


Nimilappuja olen ommellut nyt etenkin pipoihin, osaan vaatteistakin. Eipä sitten huku päikyssä tai muualla, missä lapset kulkeekaan.
Resorit jotain jo retroksi luokiteltavaa, lahjoituksena saatua.

Tämä on itseasiassa tunika, tai huppari, melkein mekko, tunikahuppari ehkä nimeltään?


maanantai 24. syyskuuta 2012

Paljon pipokuvia


Töyhtöhiippa, tuulisuojat, värinä tummanharmaa ja pinkki.


Starat, keltainen ja vaaleanpunainen. Vaaleanpunainen meni arvontapalkinnoksi. Onnea voittajalle!



Tämän tilaamani neulemyssyn lupasin esitellä. Kaulahuivin neuloin itse samasta langasta, Dropsin ohjeella. Neuloessa tuntui, että huivista tulee vain "pikku koriste", yllätyin kuinka hyvin se suojaakin kaulan.

Lanka on Dropsin merino extra fine ja ohje löytyy täältä.



Trikoopipoja näihin keleihin. Tähtipipo on peruslörppämallia ja Runoratsut neliömallia. Näitä tein pinon kauppaan. Siellä on paljon kokoja.

Kaikissa pipoissa on nyt uutuutena nimi-lappu nurjalla eli saa päiväkotiin ja kouluun nimikoida oman pipon hukkumista estämään.



Tähti vauvasetti ihan pienelle kolme viikkoa vanhalle.



Sisaruksille toivottiin dinoja, joissa on kauluri. Värit näissä vaaleanharmaa-tummansininen ja vaaleanpunainen-pinkki. Pipot ovat kaksinkertaista fleeceä eli kyllä tarkenee eikä mene tuiskut kaulaankaan.



Dinoja, punainen mustalla harjalla ja vaaleanpunainen myös mustalla harjalla.



Omassa kaapissa talvea odottelee alesta ostettu Jonathan, joka on haalarina melko tylsä, omasta mielestäni. Tytön mielestä tämä on ihanin, kun on pinkki! Tyttö sitten toivoi siihen tämänvärisen dinon ja äiti teki.


Neuloksesta surautin kokeeksi tumput, kokeillaan kestääkö vaikka kauppatumppuina. Kaava oma.


lauantai 22. syyskuuta 2012

Helistimiä, vauvoille?


Tampereen ompeluseura Facebookissa auttoi tämän kanssa. Tykkään kankaasta, mutta mitä siitä ompelisi? Mekko meillä tästä jo on, joten jotain yläosaa....ja pienemmälle tietenkin. Koululaisille on turha ehdotella helistimiä.
Toisten mielestä liian vauvamainen myös 4-vuotiaalle, mutta kun...



Huppariin siis päädyin, ilman huppua. Tulikin tarpeeseen, jonka ymmärsin vasta kun olin tämän tehnyt. Eli päiväkotiin välikausipuvun alle takki lämmittämään viileille aamuille. Vuoritin trikoolla miehustaosan, hihat on vuorittomat.


Joustofrotee metsolan, (ruskeaa ostan, jos jollakulla on ylimääräisenä!) vuoren trikoo ja resori omasta kaupasta, vetoketju EK)

torstai 20. syyskuuta 2012

Panda


Pandahuppari koossa 158cm. Reilu, että mahtuisi pari vuotta. Minä niin inhoan jatkuvaa vaatteiden pieneksi jäämistä...


Etutaskuun pandan tassunjälki.


Huppu vuoritettu mustalla joustiksella. Pallojoustis on Michas&Stoffeckelta.
Kaavaa ei ollut, mallia otin vanhasta suurentaen. Minulla oli omapiirtämä panda, ei kelvannut, vaan haluttiin tämä, joten siitä suoraan kopsattu/suurennettu.


Rengasketju aito retro, piti yrittää ommella niin, että raidatkin näkyisi.


Ainiin, lupasin aina välillä kertoa, miten uusi saumuri toimii (Bernina 1150MDA). No nyt on kokeiltu paksujakin kohtia ommella, samoin on kokeiltu rullapäärmettä. Rullapäärme oli helpompi vaihtaa, kuin vanhassa koneessa, enää ei tarvii vaihtaa pistolevyä ollenkaan vaan vain muutamaa vipu vääntää ja toinen neula poistaa. Jälki oli hyvää! Tekisi mieli heti ommella kasa huiveja, rullapäärmeellä päärmäten...
Paksut kohdat menee loistavasti, kun säätää paininjalan puristusta. Se on siitä kiva, ettei ole vaan ruuvi, jotä väännellä "vähän tiukemmalle" tai "vähän löysemmälle" (vertaa peitetikkikone) vaan nyt on puristusruuvi, jossa on selkeästi low, medium ja high.

Moitittavaa koneesta? Ei oikeastaan, automaattilangoittajia en ole viitsinyt käyttää joten ne on vähän turhat, mutta eipä niistä haittaakaan ole. Muuten langoitus on helppo, vanhaan koneeseen verrattuna langanvaihto on (lähes) ilo. Nopeampaa ja kätevämpää, lähinnä tilaa on enemmän ja paininjalka siirtyy myös sivuun tarvittaessa.

keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Velourhousuja ja tunnelma-takki


Kaikki vaatteet tässä postauksessa tein samaan tilaukseen. Aplikointikuvat on asiakkaan piirtämiä, samoin muistorikas takkikangas on asiakkaan omaa vanhaa pussilakanaa.

Muffinsihousut rusetilla, pinkki velour.



Taikurikissa housut pojalle, tummanharmaa velour.



Tunnelma -takki....itse nimesin, kun kangas oli asiakkaalle tärkeä ja muistorikas. Vuori löytyi eurokankaasta, samoin vetoketju. Hihat on käännettävät, että menee kahden koon ajan. Huppu on hiippamallinen.



Vielä söpöset kissahousut ja itse ihastuin tähän uuteen vaaleaan harmaaseen velouriin. Paksua ja ihanaa, vain 10% polyesteriä, loppu puuvillaa. Pehmeää ja ihanaa. Oma tyttö on alkanut suosia velourvaatteita, halailee niitä ja sanoo: "Superpehmeää!!" Näistäkin housuista ompeluvaiheessa moneen kertaan tarkisteli, olisiko ne hänelle....


tiistai 18. syyskuuta 2012

Moonkidsin aamupalaa


Moonkids tyyliin aamupala on metwursti-leipää ja paistettuja kananmunia =).

En osannut tehdä tästä kankaasta muutakuin yöpukuja.



Syksyn eka takkatuli. Siinä oli hyvä lämmitellä ennen unia.


maanantai 17. syyskuuta 2012

Pöksyjä ja pandoja


Tilaushousuja taskuilla sekä legginsejä käännettävillä lahkeensuilla ja säädettävällä vyötärökumpparilla.


Oma tyttö näki jossain nettikaupassa Småfolkin pandapaidan ja ihastui. Mutta eihän sitä missään ollut koossa 152cm, jos on valmistettukaan.


Hamsuista löytyi pandatrikoota, joka tytön puolesta kävi paidan matskuksi. Että sai aikaan isonpaidan, piti vähän soveltaa ja lisätä tähtihiha. No, sekin on tytön mielestä ihan mahtava, jei!


Tein reilun, aluksi melkein tunika.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...