torstai 30. elokuuta 2012

Mitä saa omille ommella?


Otsikon kysymystä on viime aikoina tullut pohdittua. Olen tyhjännyt urakalla turhia vaatteita huuto.nettiin, myynyt pois ja ollut tyytyväinen tyhjemmistä kaapeista. Miettinyt, ettei saa ommella "ihanuuden vuoksi", vaan vain tarpeeseen.


Ne mitä saisi ja pitäisi ommella on taas aika tylsiä ommeltavia. Kuten aluspaidat, joita nyt sitten ompelin talvea odottelemaan.


Lisäksi meillä 3-vuotias kuulemma tarvisi rintaliivit. Kinusi niitä pitkän aikaa, kunnes eilen muokkailin hänelle sellaiset, ehkä enemmän aluspaidan malliset, mutta kuitenkin. Ja kelpasi, se on tärkeintä.


Alushousuja ei tarvinnut, mutta yhdet ylimääräiset lipsahti ommella, kun tilkkulaatikosta kankaita valitsin. Alushousuihin kokeilin Ottobren Dumbo kaavaa. Aika hyvä kaava, vähän voisi madaltaa, jos näitä vielä tekee.


keskiviikko 29. elokuuta 2012

Kettuja


 Kettuja, ruskeana ja ihanina.
Kuvien vaatteet tehty tilauksesta ja kankaatkin meni nopeaan. Piti tästä omallekin jotain ommella, esikoinen tykkää kovasti ketuista ja nyt on jäljellä rippeet. Voisihan niistäkin tehdä vaikka kaulaliinan päät (?)...



maanantai 27. elokuuta 2012

Kaivinkoneet (rimpsuineen)


Nämä lähtivät tänään postin matkaan ja kylläpä tuli nopeaan napattua kuvat, omaa paidan kangastakin on tullut samalla kuvailtua...=).


Kaivinkonehousut ja hame, kaikki punaista velouria keltaisella kaivurilla. Housut 110/116cm ja 74/80cm, hame 92cm.


sunnuntai 26. elokuuta 2012

Kesän unohtuneet


Kameraa tutkiessa huomasin, että alkukesästä ommellut jutut on jääneet sinne unohduksiin. Esitellään niitä nyt.


Suuressa käsityölehdessä oli ohje mursu ja pingviini säkkituoleihin ja meidän hylhefanittaja huomasi sen lehden. Itse sanoi, että " jos jätetään hampaat pois, niin mursu on hylje." Niin meille muutti (tosin aika suuren työn jälkeen) iso hylje ja tämä on ollut nyt leikeissä se isihylje.
Naapurille kiitos vanhan säkkituolin sisuksista! Sisällä olevan sisäpussin sisällä on niitä pikku styroxpalloja ja tuo päällinen on oman kaupan polarfleeceä. Ei ole nukkaantunutkaan ollenkaan, vaikka tämä on jo koko kesän käytössä ollut.


Tyttöjen mummu lahjoitti retron velouraamutakin ja siitä sain suunnitella, mitä uutta siitä saisi.


Edessä olleen napituksen hyödynsin suoraan tähän liivimekkoon, helmaan lisäsin uudesta velourista valkoisen rimpsun ja ylös lisäsin yhden kam-nepin. Muuten on kierrätyskamaa. Tai no resorikaitale on uutta, mutta sekin tosi vanhaa, jopa retroa.


Lisäksi kangasta riitti toiseen mekkoon, vähän talvisempaan versioon.


Taakse löytyi väreihin sopiva merkki ja tässäkin hihan resorit on jopa retroa iältään. Sävy oli sattumalta aivan sama kuin sinisessä raidassa.



Tyttö tykkäsi kovasti molemmista. Tässä talvisemmassa on vyötäröllä kuminauha kaventamassa leveää mekkoa.


Kesäisempää on pidettykin jo kesän aikana.


torstai 23. elokuuta 2012

Talvivarustelua


Sain kunnian toteuttaa ekaluokkalaisen tytön oman talvipäähinesuunnitelman, joka on kyllä hurjan söpö.


Pupu sen olla pitää ja keinokarvaa, vuori on velouria.


Kaupassa on mustia staroja, tilaamalla saa oman toivevärin ja koon. Nauhat ja tuulisuojat korville saa myös toivomalla (tai toivomalla, että ne jätetään pois =)).


Tilauksesta punainen velourinen tuplahiippa. Tässä on vuori polarfleeceä, alle saa siten vielä kypärämyssyn helposti puettua.


Oman tytön sateenkaarihaalariin olen yritellyt jos jonkinlaista pipoa, tässä yksi kokeilu, josta tuli kyllä  niin poikamainen, että ei...laitoin tämän mallikappaleen huuto.nettiin, kun on tuollainen yksittäinen. Mitään vikaa siinä ei ole, löytyy täältä.


Tyttö sitten itse sanoi, että pitää olla kruunu, ja pitää olla violetti. Joten tein tälläisen. Tytöillä oli tälläisiä vauva-aikana ja kaavankin vielä löysin. Piti vain reilusti suurentaa.


Jos näillä nyt kelpaisi talvella mennä päiväkotiin ja olisi tarpeeksi tyttömäinen?
Tälläkertaa en jaksanut itse huovuttaa palloja, tilasin ne täältä.


Tilauksesta pojalle, tulee molokidsin haalarin kanssa käyttöön tämäkin tuplahiippa, lentokoneella koristeltuna.


Tähdellinen vauvasetti, fleecevuorella.


Omalle mekkotytölle piti keksiä jotakin kaulaan, kun kaulurit ja muut sellaiset on ihan nou-nou. Yritin väsätä jotain oikein tyttömäistä ja niin syntyi pompulahuivi! Tykkään ja näistä alkoi tilauksia sadella, joten lisää tulossa....



Uusimman käsityölehden ohjeella väsäsin itsellenikin talveksi kaulanlämmikkeen. Tämä ohje oli vähän pettymys...luulin kivemmaksi kuvan perusteella. Itse lisäsin nappikiinnityksen, että siinä olisi jotain...eikä tarvii talvella sähköistää pitkää tukkaa vetämällä pään läpi. Lanka on Novitan Crystal.


keskiviikko 22. elokuuta 2012

Kesäremppaa


Remonttikuvia en muuten esittele, muutakuin ompelusten osalta. Meillä ei tänä kesänä ole reissattu eikä lomailtu, töiden lisäksi on remontoitu 4 makuuhuonetta + 1 WC, joka on vielä kesken.


Keskimmäisen tytän huoneen lampun päällystin uudelleen, huoneeseen sopivammalla hempeällä tyylillä. Kangas löytyi kaapista (ylin kuva) ja takana näkyvä ilmoitustaulu on päällystetty jo aiemmin Iinulta ostetulla puuvillakankaalla.
Esikoinen taas valitsi itse huoneensa kankaan, Ikeasta ja se on tuo huulikangas.


Kuopuksen kankaan valitsin itse Ikeasta ja ihan tuon vaaleanpunaisen seinävärin mukaan ja muutenkin "luontoteeman" mukaisesti. Hänelle kaksi ilmoitustaulua päällekkäin, ylettää itsekin tuohon alempaan. Tosin nämä on nyt tauluina, en antanut vielä nastoja ollenkaan.

Toinen päällystämäni lampunvarjostin jäi kuvaamatta, mutta se on saman tyylinen kuin tuo kuvattu, kangas vain on sellaista säkkimäistä pellavaa.

tiistai 21. elokuuta 2012

Leijonaa mä metsästin!


Metsästin ja löysin sitten saksasta Michas&Stoffeckelta tätä kangasta, jota olin ruskeana etsinyt jo jonkin aikaa. Niin ihanan retro.
No, omalle tytölle en vielä kuitenkaan raaskinut siitä  mitään ommella, mutta tilauksesta tein kuvan kaaritaskumekot.


Pientä blogikyllästystä ilmassa, mutta päivittelen tännekin kuitenkin, facebookissa voi seurata myös! Esim. nyt on alessa sienitrikoo!

torstai 16. elokuuta 2012

Koulut jä päikyt alkoi


Tilauksesta ekaluokkalaiselle koulusetti. Molemmat osat on velouria ja niitä voi pitää yhdessä tai erikseen. Jos tunikan alla on hame, se on vähän kuin helmarimpsuna ja tunikaa voi pitää myös legginsien kanssa.
Hame taas juhlapaidan kanssa käy isompaankin juhlaan. Ja tietenkin sinne kouluun =).
Tälläinen kullanruskea on vapaana kaupassa.



Omien lasten vaatepuutteet koulujen alkaessa on yleensä ne verkkarit, kun he ei muuten niitä tykkää pitää. Siivosin oman vaatekaappini ja tuunasin parit omat vanhat jumppahousut uusiksi.  Kuopus sai tummanharmaat ja tehostin pinkillä, että kelpaisi päällekin, päiväkodin jumppasaliin.


Peppuun valmis kruunumerkki.


Ja esikoiselle, tokaluokkalaiselle perus jumppatrikoot koossa 152cm. Hän kyllä pitää tälläisiä vaikka joka päivä!


keskiviikko 15. elokuuta 2012

Päähineitä välikauteen ja talveen


Lillestoffin viidakko saapui kangasmyyntiin ja tässä siitä ensimmäiset ompelukset eli vauvasetti välikauteen. Noi "bootiet" on aina niin liikuttavia ja tyttö olisi halunnut ne nukelleen...


Omat/lasten pipovarastot meinaa aina paisua ja yritin katselle taas kankaita, jotka sopisi moneen vaatteeseen. Peukaloliisaa oli palanen jäljellä ja siinä montaa väriä, joita on myös kuopuksen ulkovaatteissa. Tein "vauvamallin" fleecevuorellisen pipon.


Sopii Me&I siilihaalarin lisäksi, molokidsin rainbow haalariin ja saa siitä vähän tyttömäisemmän näköisen. Tästä haalarista haaveilin jo viimetalvena ja nyt sen raaskin ostaa. Piti vaan luopua parista muusta ensin...onneksi on huuto.net.


Sopii myös tähän Fransan kosteussuojatakkiin, meillä on tähän kirkkaanpunaiset housut.



Tilauksesta kaivinkone velourhiippa.


Puna-tummansininen dino.


Vauvasetti kirahvitrikoosta, neliöpipo tässäkin mukana niin pääsi tähän postaukseen.


Velourpipo tähdellä.



Molo kidsin mustan haalarin ja keltaisten hanskojen kanssa pääsee käyttöön tälläinen tuplahiippa.




Vielä velour rusettipipo välikauteen ja tuplahiippa talveen.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...