keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Frillaa ja kruunua


Samalla mallilla kuin ennekin, huomatkaa lisäyksenä helmafrilla.


Samat värit: rusettipipo

Ja samoissa sävyissä mennään, vielä paita pojalle ja kruunupaita/tunika tytölle. Harmaa raitapaita on trikoota, vaaleanpunainen on joustofroteeta.


Kruunupaita tilattiin samana päivänä, kun ruotsiin syntyi uusi prinsessa ;). Ihan sen kunniaksi kruunu ja lisäyksenä pikku helmet kruunun sakaroissa.

tiistai 28. helmikuuta 2012

Kesätoppi ja pöksyjä


Ulkomailta tilatusta (etsy) kangaspaketista tuli myös tälläinen pikkupala harmaapohjaista trikoota. Kokeilin kesätoppia kuopukselle vähän sellaiseen "katsotaan mitä syntyy" tyyliin.


Tuli toppi, mutta liian iso! Vaikka mittasinkin....Kaulahihnassa on kam-neppi säätö toisella puolella, toisella puolella neppi on taas vaan koristeena.


Mallinukelle taas sopii hyvin ja koska nukke taitaa olla isosiskon kokoa niin siirsin topinkin isosiskon kaappiin niin eiköhän se kesällä käyttöön pääse ;).


Vihreää ribbiä sain ostettua kangashamstereista ja sen tuhosin nyt housuiksi ja pikkupalaa ei viitsinyt jättää niin sittä tuli vielä kesäksi polvihousut, jotka väriltään sattuivatkin sopimaan hyvin tuon topin kanssa. Nyt vaan koko ei sitten osu yksiin...


Pitkät housut taas suosikkimallilla. Kysyin mieheltä, että "Oonkohan mä ainoa, joka haluaa pukea pikku tyttönsä tälläisiin kamaliin retrokalsareihin?" Vastaus oli että "no olet!" =D



maanantai 27. helmikuuta 2012

Punaista minullekin


Joskus kun ei ole pakko ommella enää mitään (illalla), tekeekin mieli ommella! Sellaisena hetkenä syntyi itselle tunika, marimekon tirkoosta, jonka nimeä en tiedä. Vai oliko tämä paprika? Samaa on kaapissa musta-harmaana, mutta koska koneessa oli punaiset langat, tein punaisesta. Onhan se lempparivärinikin, jota tosin on aika vähän ollut vaatteissa viimeaikoina.


Kaava omasta vanhasta tunikasta, pidensin vain ja tein erilaiset hihansuut. Minulla ei ollut juuri kankaaseen sopivaa resoria, joten pääntie ja hihansuut piti tehdä samasta trikoosta. Ja sitten tuli idea noihin hihanappeihin. Ne on kaikki eriparia, sopii mulle =).


Vaikeaa kuvata itseään...


Viimeiset kuvat otti eskarilainen.


sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Red as an....

No enpä keksinyt otsikkoon mitään kivaa sanaa, joka olisi punainen. Kaikki ompelukset tässä postauksessa ovat punaisia.
Ensimmäisenä kauan kaapissa säilötty retrotrikoo. Odotti jotain täydellistä mallia, päätyi kuitenkin perus retromallin teeppariksi. Muuhun ei olisi enää oikein riittänytkään ja koska kankaasta pidän tosi tosi paljon, niin nyt se pääsee kesällä myös käyttöön.


Moonkids vaatteet on edelleen suosikkeja, koot vaan harvoin myyntivaatteissa enää riittää meille, joten ommellaan niitäkin! Onneksi moonkids ribbiä sai nyt ikasyrilta ja saadaan näitä myös koossa 116cm...ja myöhemmin isompiakin.


Housut ja paita, kapoista mallia paita ja pussittavaa mallia lahkeet.


Kaikkia voi myös pitää yhdessä tai erikseen. Tein punaiset kokoa 110/116cm ja toivon, että setti mahtuu ensi joulunakin vielä tonttuiluasuna.


Kaupan puolelle valmistui samettihameita.

perjantai 24. helmikuuta 2012

Lapset sairaana

Meilläkin lapset sairastaa, niin kuin niin monella muullakin blogikirjoistusten perusteella. Meillä on menossa sairastuspäivä...öö...numero 7. Jotain yhteistäkin tekemistä on pitänyt yrittää keksiä päivien iloksi, oikeiden töiden lisäksi.


Keskimmäiselle tytölle tehtiin mekko retrojoustofroteesta (huuto.net). Tämä on taas mallia monelle sopiva, sopii meillä myös isosiskolle hiharesorit täysin suorana.


Sopiva lintukuva löytyi muovipussin kyljestä ja siitä muokkailin "oman". Tehdessä tämä alkoi jo vähän liikaa muistuttaa Angry birdsiä, mutta tyttö lohdutti, että "ei se ole, koska Angryllä ei ole jalkoja, se on vaan pallo" =D.


Mallina isosisko, 146cm, vaikka mekko on kokoa 134/140cm.


Olin tilannut pinnejä ja hiuslenkkuja ja tilaus saapui sopivasti postilaatikkoon kesken sairastamisen. Askarreltiin sitten uusia pinnejä ja hiuslenkkuja.

Nyt viehättää musta ja puna-valkoinen värimaailma, sen mukaan valikoitui kankaatkin. Yritin myös miettiä, mitkä kankaat sopivat kaapissa oleviin mekkoihin. Täytyykin tehdä vielä valkoiset pinnit, joissa on punaiset napit!



Hylje komppania kasvoi yhdellä kuutilla, ohjeet löysimme tytön kanssa netistä, kun katselimme googlen kuvahaulla hylkeitä. Täältä löytyy tosi kiva kaava! Tämä täytyy itse vielä suurentaa ja tehdä yksi jättikokoinen. Tuolla kaavalla tulee ihan pieni.


Oma tyttö siis keräilee näitä ja uusia on enää vaikea löytää. Osa on tilattu ulkomailta ja uusin näistä on tädin löytämä etualalla oleva "pallo-hylje". Ja tämä minun ompelemani.


Tehty harmaasta velourista, ohje neuvoo tekemään fleecestä.


Tehtiin myös lorupussiin kortteja. Tosin tämä jäi paljon minun hommakseni lopulta, tytöt siirtyi juomaan kaakaota ja minä leikkasin, liimasin jne. Ei kovin suunniteltuja, mutta toimivia.


Tässä vielä yksi aiemmin valmistunut retrokankainen paita kesään. Koko 116cm. Tämä on vailla kotia. Tein uuden kaavan ja kokeilin sitä. Haluan vielä enenmmän rypytystä pääntielle, joten kokeilut jatkuu...



Rusetti on tehty haarukkarusettina omiin sormiin, niin tulee isompi kuin haarukalla. Sama idea, mutta rusetti on tehty kaksi kertaa eli lenkkuja on kahdet.

torstai 23. helmikuuta 2012

Pallollinen pallotoppi, piti olla mekko...


Erään viikonlopun inspis. Halusin tehdä sellainen mekon, joka on ympyrän muotoinen. Harmiksi varastoissa oli liian vähän pallotrikoota ja lopputulos onkin toppi eikä mekko. Ja harmiksi sekin liian niukka omalle tytölle. Tästä tuli noin kokoa 98/104cm eli mahtuu vielä, mutta saisi olla reilumpi!



Shortsit tein Ottobren kaavalla, millä on ennen tullut hyviä kesäyöpuku housuja. Ja tyttö mielsikin tämän sitten yöpuvuksi.


Kaavaa tähän ei tarvitse, kaava on ympyrä, mekkoon toooosi iso, toppiinkin jo aika iso. En tullut mitanneeksi tämän halkaisijaa, voin mitata jos joku haluaa.


Sitten vain pääntie ja kädentiet taitteelle ja ne on kantattu.
Kyllä sen mekonkin vielä kesäksi haluaisin tehdä. Täytyy odotella, että osuu sopivaa pallotrikoota kohdalle, tai voisi kai muustakin tehdä...hmmm...

keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Lisää pipoja viikon aleen


Trikoopipoja välikauteen, siiliä, sammakkoja, etanaa ja kruunuja. Tämän viikon ale, välikausipäähineet alessa koodilla "pipo".





Kaupassa on myös yksi yllätys, nopein löytäjä saa sen napsutella mukaansa.



Tummanharmaa velour saapui, löytyy täältä. Vaihdoin velourin toimittajaa, laatu on parantunut. Materiaalitiedot on samat, mutta tuntu hieman eri.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...