keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Mitä tulee 70-luvun pupulakanasta?

Oli siis yksi lakana ja siitä toiveissa takki 92cm koossa. No riittihän se lakana siihen ja vielä olisi toinenkin takki tullut! Tähän piti tehdä ihan uusi kaava, muokkailin toiveiden mukaan: hiippahuppu, käännettävät hihansuut, tikkivuori. Muistin vielä lisätä sisäpuolelle pätkän nauhaa, että takin voi helposti nimikoida.



Loppukankaasta en tehnyt kuitenkaan toista takkia, vaan liivimekon. Tähän päällystin myös napit samalla kankaalla, eipä tarvinnut miettiä sopiiko napit mekkoon. Ja tuli taas välillä käyttöä tuolle nappien valmistus setille, jonka joskus tilasin, olikohan Etsystä...



No vielä oli matskua, takkiin asusteet!

Pupuhattu retrokaavalla ja hanskat jollain ikivanhalla omalla kaavamuokkauksella, koko 2-4v ja sillä on tehty monet rukkaset tässä vuosien varrella. Esikoiselle ekat joskus ehkä vuonna 05?


Rukkasien kämmenosaa en viitsinyt tehdä puuvillasta, ettei mene heti puhki, siihen pala ulkoilukangasta, luultavasti Travallen. Koko vaatekasasta nämä hanskat on vaan niin söpöt!! Kaikissa vaatteissa (ei kuitenkaan liivimekossa) on tikkivuori, Kangastukusta.

maanantai 26. syyskuuta 2011

Hilcon pöllöjä

Tässä tunikassa on kangas, mitä mietin pitkään! Sitten kun se osui Tyylimekossa kympin halvemmalla metrihinnalla kuin muualla, niin oli sitä saatava. Tilatessa oli kyllä eri suunnitelmat pienimmälle tytölle, vaan kun kangas saapui...kuvat kertokoon loput. Se vaan sopikin sitten esikoiselle!

Pääntiellä on kam-nepit. Mallia otettiin Polarn o. Pyretin sydäntunikasta, minkä tyttö kesällä halusi ja saikin. Sitä on pidetty niin nyt samalla mallilla tämä, vähän paksumpi (ja isompi) talveksi. Kangas on collegea.



Kummitäti toi keskimmäiselle tytölle 6-v.  lahjaksi tämän Hello Kitty massasetin ja seuraavat kuvat kertoo, mitä tuli tehtyä =).
Vähän auttelin, kun tarvittiin uunia ja paketti oli suunnattu 8+ vuotiaille, joten hieman apuja ja tälläisiä saatiin aikaan.
Hello kitty rintakoru katosi heti koulussa, sitä on opettajakin etsinyt, mutta taitaa olla mennyttä kalua.

sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Seliapoistot huutiksessa


Kuvissa vähän esimakua mitä tuolta Huuto.netistä löytää. Tuotteissa ei ole hintavarausta, kohteet ovat auki 7 päivää eli viikko on aikaa huudella edellisia Selia vaatteita. Myös muutamia kankaita siellä on.

Kaappien siivoilu on ollut menossa ja siitä tämä innostus. Verkkokauppaa samalla rakennellaan toimittajan kanssa, joten kaappiin tarvitaan tilaa uusille jutuille. Te voitte nyt auttaa huutelemalla meidän kaappiiin tilaa!

Olis pilvipaitaa...


Mekkoja kasarihenkeen...


Nämä käy myös talvella paidan päällä hyvin, eikä varmasti ole kenelläkään samanlaista...



Osa tuotteista on kesäisiä, mutta ajatelkaa jo ensi kesää, tai jos jollakulla on edessä etelänmatka niin tästä mukaan ihania bambeja.

.

Tai lätsä auringolta suojaamaan.  Tuotteet on materiaalien hinnalla, osa alle. Nyt kaappiin tilaa! Kiitän jo etukäteen!


Syyssammareita

Hetken mielijohteesta ompelukset, jotka ei valmistuneet ihan hetkessä, vaan veivät useamman päivän. Innoituksesta kiitos Tosimummolle ja hänen blogilleen.

Näille oli ihan tilaus, koska meidän ekaluokkalainen ei huolinut farkkuja kouluun ja niistä parina aamuna tapeltiinkin. Selvisi, että se perinteinen farkkunappi on jotenkin huono, ehkä se painaa tai on vaikea avata =/. Näissä on senvuoksi kam-nepparit, oikea farkkunappi antaisi sen oikean ilmeen housuille, mutta tytön toiveesta nepparit. (Ja olishan niitä farkkuneppareitakin olemassa, mutta kun ei ollut kaapissa kuin noita muovisia...).




Molemmat kankaat on kaapista tuhottuja, ei näitä varta vasten ostettuja. Eli hippisammarit ja punaiset, joihin lisättiin mansikka takataskusta pilkistämään. Kuvia kannattaa klikata isommaksi niin näkee kaikki yksityiskohdat, esim. hippihousuissa on takataskussa pari sudenkorentoa. Punaisissa on taskupussi retropuuvillaa.

Samalla kaavalla tein, vaan punaiset saa hetken odotella  Olivat isot, vaikka lisäsin kumpparinkin vyötärökaitaleen sisään. Kaava on Ottobren 6/10 hoikan lapsen farkkukaava, koko 140cm pidennettynä ja vyötärölle on lisätty se kuminauha ohjeesta poiketen, muuten on kaavanmukaiset. Tai on vielä etuhalkio käännetty tyttömalliseksi.

Hyvän mallinen kaava muuten, takataskut on kivoilla kohdilla sopivan alhaalla. Ja tämä oli muuten se "poikien" kaava, samassa lehdessä oli tytöille sellainen leveäpunttinen malli. Itse tykkäsin pillimallista enemmän.



Kankaiden alkuperää en muista, silitysmerkit h&m ja michasstoffecke. Hippimallin housuilla tyttö oli jo koulussakin ja sanoi, että nyt oli hyvät nepparit.

perjantai 23. syyskuuta 2011

Dinoja facebookissa (arvonta)

Laitetaan nämä tannekin! Täällä on aherrettu jo talvipipojen kanssa ja dinosauruksia on tehty sekä tytöille, että pojille. Eilen avasin myös Selia facebookin, käykää sielläkin katsomassa, pääsee TÄSTÄ.

Sieltä albumista löytyy myös nämä dinot. Ja paljon muuta!

Ensimmäinen oli kokeilu pojalle ja menee kaverin pojan käyttöön. Turkoosi-harmaa.




V.puna-ruskea


Oma tyttö halusi valko-pinkin. Arastelin ensin väriä, mutta se taitaakin olla hyvä! Lumikeleillä näitä kaksinkertaista fleeceä olevia kuitenkin pidetään, ettei tarvitse valkoista väriä arastella.



Seuraavat kaksi lähtivät myös kaverin lapsille.


Otin teille "sovituskuvia" näin. Oman tytön Cupcaken takkiin tyttö halusi siis itse tämän valko-pinkin.


Sopisi myös v.pun-ruskean kanssa.



Mim-pin takkiinkin sopisi. Räväkämpään menoo voitte kuvitella musta-pinkin!


Ja molemmat värit sopivat Nova Starin takkiin.


Molokidsin haalari tytölle näin...


...tai pojalle näin...



Nämä sovituskuvat oli nyt meidän kaapista löytyneiden vaatteiden kanssa, mahdollisuudethan on rajattomat ja olisi ihana sovitella näitä enemmänkin!
Vielä lisää värikokeiluja.

Lime-tummansininen



Turkoosi-lime


Turkoosi-ruskea



Lila-violetti





Talveen teen myös näitä rusettipipoja, kaksinkertaista fleeceä. Tässä mallina v.punavalkoinen.




Lisäksi on tämä Stara-malli jo parin vuoden takaa, suunniteltu molokidsin talvivaatteisiin sopivaksi. Tai vaikka tähti Jonahthaniin =).

Oman tytön päässä.



Kummipoika oli kylässä ja kun selvisi, että hänellä on juuri molokidsin haalarin niin pipo lähti hänelle. Tähän malliin jää paljon ilmaa tuonne sakaroihin, eli se ilmahan vaatteessa lämmittää. Paksumman vaatteen alla on enemmän ilmaa kuin ohuen. Tämä on hyvä pakkaspäivien päähine! Ja heijastintähti näkyy kauas, eli turvapipo myös.




Verkkokauppaan ovat tulossa nämä ja paljon muuta. Käykää tykkäämässä facebookissa! Jos tykkääjiä on paljon niin saatanpa arpoa jotain teidän kesken...tai no tämähän oli jo lupaus. Joten, tykkää facebookissa Selia -sivuista niin arvon dinopipon toivevärissäsi ja koossa. Koot menevät näissä talvipipoissa 44/46, 48/50 ja 52/54.

Kerro tähän kommentteihin vielä, että olet osallistunut eli käynyt klikkaamassa tykkää-nappia. Kerro samalla oma toiveväri ja koko. Sen ei tarvitse olla mikään näissä kuvissa ollut väri! Kilpailu käydään siis kommenttilootassa, ei Facebookissa eli muistakaa kommentoida myös.

Tälläkertaa kaikki saavat yhden arvan! Aikaa viikko eli perjantaihin 30.9 asti klo 24 asti.

torstai 22. syyskuuta 2011

Pallomekko kuin Marimekko


Marimekolta siis idea tähän. Siellä on myynnissä musta-punainen tälläinen, mutta tein itse oman version.

Olipa vaikea kuvata näin isoa (146cm) mekkoa ja ommellessa luulinkin tämän olevan ai-van lii-an i-so, mutta ei, mieluummin niukka oli tytölle. Niin ne vaan lapset kasvaa eikä vieläkään olla saavutettu sitä vaatekokoa, joka mahtuisi pitkään....sitä odotellessa.

Kangas: Trikoota Tyylimekosta, resori luultavasti Triteksin
Kaava: Oma raglanpaidasta muokattu

keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Tennarituunaus

Tytön tennarit alkoi näyttää tältä =/. Lähinnä siis nauhat on kärsineet ja niitä oli vaikea saada rusetille. Jäivät kaappiin...



...kunnes tuli postissa joku (?) mainos, missä näin virkatut kengännauhat. Tyttö valitsi harmaan värin ja nopeasti tuollaiset virkkaa! Viiden minsan homma, kannattaa kokeilla =).



Mies sanoi, että mikset laittanut niihin jotain koristetta ja siitä lisäidea ja nauhanpäähän kukkia virkkaamaan. Laitoin kukat vain nauhan toiseen päähän, että saa nauhan pujotettua helposti pois kengästä tarvittaessa.


Vóila!



Vielä toinenkin tuunaus. Tyttö tuli kesällä mummolareissulta päällään risa, likainen ja liian iso mekko. Aika kamalassa kunnossa oli, mutta silti tytölle mieleen. Olihan se vaaleanpunainen. Kuvasta ei varmaan näekään koko kauheutta...
Ennen:



Jälkeen:


Helma kavennettu (että sai tahraosat roskiin, rypytetty uudelleen kiinni yläosaan, rusetttinauhat korjattu ja mekkoa lyhennetty (niitä tahroja leikellen pois). Viimeiset pistetahrat peitin velourkuvilla, sydämiä mekon edessä. Ja kaappiin odottamaan ensi kesää!

tiistai 20. syyskuuta 2011

Olipa oikeat langat


Tunika itselle, ihan vaan siksi, että kangas osui käteeni ja koneissa oli sopivat langat. Bohemian tunikan kaava oli kokeilematta, mutta valmiiksi piirrettynä, joten ajattelin "nopeasti" sitä testata.



Valmiina vähän Plaah fiilis =/. Trikoo on Nanson Triteksiltä joskus tullut otettua. Kaavaa pidensin enemmän mekkomittaan, mutta näyttää jotenkin äitiysvaatteelta!



Kunnes hain kaapista vyön...Nyt kelpaa päälle ja olikin jo tänään koulun avoimien ovien päivässä päällä. Vielä illalla vanhempainiltaan samalla koltulla.




maanantai 19. syyskuuta 2011

Melonipaita


Kun näin tämän joustiksen, heti tuli mieleen vesimeloni! En tiedä miksi, mutta melonipaita oli sitten tehtävä. Palasta ei sitten riittänytkään etukappaleeseen ja hihatkin piti jatkaa pitkillä resoreilla, mutta hyvä näin. Melonin taustan onkin hyvä olla yksivärinen.



Housut on ommeltu jo aiemmin pupupaidan(kin) kaveriksi.

sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Sydänsetti valmiina


Valmiina tämäkin =). Koossa 92cm+ sydänsetti ja siihen vielä trikoinen neliöpipo sydämellä. Tämä setti on tilaajan toiveesta vähän erilainen. Kun saan nettikaupan auki niin sinne tulee näitä "perusmallina" ja tilaamalla sitten oman toiveen mukaan.


Halusin saada tämän valmiiksi, kun moni varmaankin tuli tänne nähtyään setin lehdessä keskeneräisenä. Jättääkäähän kommenttia kaikki uudet kävijät!

perjantai 16. syyskuuta 2011

Kapeat joustispöksyt



Tämäkin beige joustofrotee tuli kangasvaihdossa ja ajattelin siitä tulevan housut kuopukselle. Vaan sitä olikin senverran kapeasti, ettei meinannut riittää.

Muokkasin sitten kaavaa ja näistä tulikin kivat! Tyttö pukiessaan sanoi, että "Nää on tiukat", mutta ei ne liian tiukat ole, hän on vaan tottunut veloureihin, jotka on kyllä leveämmät. Nämä kuitenkin sopii kivasti esim. tuon molokidsin tunikan kanssa, joka oli uhannut jäädä käyttämättä. Siihen kun ei ollut mitään "virallista alaosaa".


Vinkiksi muillekin, että tälläiset housut on helppo muokata legginsikaavasta. Tekee yläosan leggarikaavalla ja punttihin lisää leveyttä, niin että ne ei enää ole legginsit vaan kapeat housut. Niin saisi kivat retrohousutkin: leveälahjepuntit! Näistäkin saatan ottaa vielä jatkossa kumpparin lahkeesta pois...kun tyttö kasvaa.

Kuvasarjassa tyttö lennättää leijaa ja naru on pääasiassa sotkussa...

tiistai 13. syyskuuta 2011

Takkimekko inspis

Naapurini kanssa juteltiin Marimekon kivet kankaasta ja siitä minulle tuli mieleen takkimekko! No itselläni ei sitä marimekkoa ollut kaapissa, mutta takkimekko oli saatava (ommella).

Valitsin tämän sinisen retropuuvillan.


Nappien valinta oli erityisen vaikeaa ja kysyin mielipidettä neljältä henkilöltä ja vaikka itse olin ensimmäisenä hylännyt nuo puiset, niin ne kuitenkin pääsi mekkoon. Minä olisin laittanut punaiset, mutta tuntui, että sitten saa aina olla etsimässä juuri niitä punaisia sukkiksia mekon pariksi. Puiset oli sopivan neutraalit.

Sovituskuvat otettiin pikapikaa aamukasteisella nurmikolla tanssien. Oli kuulemma jo kylmää...



tanja.s. Ota yhteyttä, voitit arvonnan!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...