tiistai 30. elokuuta 2011

Arvonta-aika!


Nyt se lupaamani arvonta. Palkintona kuvan mukainen välikausipipo, tytölle rusetilla tai pojalle sama malli esim. aplikoidulla kuvalla. Koot 44/46. 48/50 ja 52/54.

Näin osallistut:

-Kommentoi tähän, että haluat osallistua.
-Kerro mikä tuote blogissani on jäänyt mieleen sellaisena, että se olisi mukava ostaa verkkokaupasta valmiina. (Älä vastaa Selia-sydänsetti tai tämä rusettipipo). Selia -verkkokauppa aukeaa syksyn mittaan ja tämän vuoksi näitä kyselen ;).
-Kerro myös millainen pipo on palkintotoiveena, väritoive (toteutan mahdollisuuksien mukaan), koko jne.
-Ja lopuksi monellako arvalla olet mukana.

Arpoja saat seuraavasti, vanhaan tuttuun tyyliin:
1 arpa kommentoimalla (anonyymit muistakaa nimimerkki!)
1 arpa lisää linkittämällä ylläoleva kuva blogiisi tai facebookiin.
1 arpa lisää olemalla blogini lukija. Uusia lukijoita on tullut tasaiseen tahtiin ja se on ollut mukava huomata, tervetuloa ja nyt arvonnan aikanakin on hyvä liittyä lukijaksi!

Yhteensä voit siis saada kolme arpaa.

Arvonnan ulkopuolelle joudun jättämään kommentit, joissa lukee ainoastaan osallistun, mukana tms. Nyt täytyy todella vastata kysymyksiin =).

Arvonta voimassa sunnuntai-iltaan 11.9 asti klo 24.00 asti. Onnea arvontaan!

maanantai 29. elokuuta 2011

Ei siinä kovin kauaa mennyt...


Näin tälläisen ihanan paidan Äiti teki-blogissa ja koska kaapissa oli apilaa niin....vähän kangasvaihtareita, vähän tyttömäisempää ilmettä raitaresorilla ja valmista tuli. Nyt vaan näistä puuttuu alaosa ;). Eipä tästä kai sen enempää...kerrankin olisi aikaa kirjoittaa rauhassa, kun esikoinen lähti juuri kouluun ja pienet vielä nukkuu, koira on jo käytetty ulkona ja oma aamupala syöty ja nyt ei ole sitten mitään kirjoitettavaa =D. Hauskaa viikonalkua kaikille, nyt taisi alkaa syksy ilmojenkin puolesta.

lauantai 27. elokuuta 2011

Collegesetti

Sainpa tuon tekstin pysymään kuvan päällä, kiitos Susanna ja Erja!

Tämä collegesetti on tehty vähän inspiksen mukaan leikellen, kun omalle tytölle oli tulossa. Syksyksi ja talveksi päiväkotikäyttöön, kangas on huuto.netistä ostettu. En ole varma onko Taitoon vanhaa (mutta uutta) collegea.

Leikellessä lisäsin nuo rispaantuvat polvipaikat ja sydäntaskut, ettei ole ihan tylsä perusasu. Pätkä siilinauhaakin tuli housujen peppuun ja taskun reunaan. On meinannut taas välillä unohtua kaappiin kaikki nauhanpätkät senjälkeen kun vähän joka blogissa oli muotia niitä vaatteisiin lisäillä ;). Onhan ne edelleen kivoja, kun vaan muistaa niitä tutkia sieltä kaapista.

Ensimmäisen kerran kokeilin noihin polvipaikkoihin tuota raitojen kohdistamista vastavärein, sekin on monessa blogissa esillä ollut tapa ja olihan Ottobressakin siten toteutettu paita. Eli tälläinen kokeilusetti tälläkertaa.

perjantai 26. elokuuta 2011

Retrolätsä


Tein harjoituksia tällä kaavalla...tosin tämä ei ole tuo kaava, koska en osannut tulostaa tuota oikeassa koossa =/. Tein sitten oman muokkauksen kaavasta. Ensimmäinen versio on yläkuvassa keskellä (pupuvuorella) ja oikeassa reunassa alhaalla. Käytin harjoituskappaleeseen haalistuneimpia retrokankaita, että jos vaikka ei tule hyvä...ja ei tullut! Ensiksikin koko on iso...mahtuu omaan päähäni joten kokoon n.58. Meillä ei ole hatulle käyttöä eli vapaana olisi tämä "mallikappale", sopii naiselle tai miehellekin.

Seuraavaan pienensin reippaasti, muokkasin korvaläppiä ja lippa olikin jo alkuperäisessä oma lätsälippani. Nyt koko on n. 50-54. Takana on kuminauha ja mahtui meillä joka tytön päähän (ei kuitenkaan enää minun päähäni). Seuraavissa kuvissa hattu on 49cm pään omaavalla neidillä, vähän reilu hänelle. Tämäkin saa lähteä myyntiin, jos joku haluaa tälläisen tosi retron mallisen ja kuosisen hattusen syksyyn. Tässä on vuorikin tuota samaa retrokukkaa.



Osaako joku neuvoa, miksi noiden kuvien päälle kirjoittamani teksti katoaa, kun siirrän kuvan blogiin? Picasassa noiden päällä lukee Selia, mutta ei enää täällä...outoa?

torstai 25. elokuuta 2011

Yläosa edellisiin...

Eli ne eilen postatut housut tarvitsivat sen yläsan ja sain teiltä kommentoijilta niin hyvän inspiksen sen yläosan ompeluun, että se piti sitten tehdä heti eilen illalla. Ulkonakin oli hyvä ilma, mutta ehdin ompelun (ja kuvauksen) jälkeen vielä lapioimaan hiekkikselle uudet hiekat =).

Mutta asiaan...teki mieli selailla noita nettikangaskauppoja ja sain vihjeen esim. sellaisesta kankaasta kuin "papukaijat paratiisissa" ja siinä olikin juuri oikea värisävy! Mutta olin järkevä tai nuuka tai miten sen ottaa ja katsoin oman kangaskaapin läpi.

Kuvassa vastaus:



Pupupaitaa aloin tekemään, vaikka tyttö sanoi: En tykkää! Itsestäkin paita näytti tylsälle, joten kesken ompelun aloin lisäämään siihen napitushalkiota. Siihen kam-nepit, niitä kun sattui olemaan oikeassa värissä.

Porkkanoiden väri on housujen kanssa sama, mutta resori on vähän räikeämpää oranssia.



Paita on myös vähän reilu kuopukselle, joten kaavailin sitä tänään isosiskolle koulupaidaksi tämän (tai jomman kumman noista) farkkuhameen kanssa. Hänkin tosin sanoi, ettei pidä sinistä....

Innostuin tekemään noita kuvakollaaseja, saan teille useampia kuvia vähemmällä lataamisella. Kuvat kannattaa klikata isommaksi niin näkee paremmin. Lisäsin myös housupostaukseen sovituskuvia.

Huom! Meillä kun tyttö pitää vain mekkoja niin sukkiksista on aina pulaa, varsinkin oikean värisistä! Muistelen, että on joku nettikauppa, josta saa mitä vaan (lähes) väriä tilattua. Muistanko oikein ja mikä kauppa se on? Auttakaas mistä saa siis sukkiksia 122-140cm koossa ja yksivärisiä mieluiten...oranssia, keltaista, ruskeaa, vihreää....??

keskiviikko 24. elokuuta 2011

Alelöydön tuunaus





Löysin alesta polvihousut kokoa 130cm, poikien puolelta, hintaa 1€ ja ovat suomalaista työtä, eli piti ne mukaan ottaa, jo kivan värinkin takia. Tiesin heti, et tuollaisina meillä ei niitä pidetä, vaikka esikoiselle olisivat sopineetkin.

Saumat auki, kumppari pois ja lyhennys sille. Alkuperäisestä jäi vain taskut. Nyt nämä on 110/116cm yogapantsit ja nyt varmasti pääsevät käyttöön...tosin huomasin, ettei meillä ole mitään väreihin sopivaa yläosaa...



Edit.Lisäsin sovituskuvakollaasin

tiistai 23. elokuuta 2011

Tickettiin pipot


Yritin etsiä tähän sitä haalarin kuvaa, mihin pipoa olin tekemässä, mutta en löytänyt. Sellainen Ticket to heavenin välikausihaalari, jossa on kahta eri lilaa.

Pipoja on kaksi, koska ensimmäisestä sain aikaan liian pienen =O. Se on vailla kotia, koko 44/46. Lisään sen Shoppiin.

Molemmat pipot on valkoista joustofroteeta kaksinkertaisen, kukka velouria.



maanantai 22. elokuuta 2011

Aluspaitoja viileille keleille

Ottobren tulostettava nettikaava sai kehuja ja minäkin kokeilin. Koot ei tosin yltänyt oman esikoisen 140cm asti, joten sarjoin kaavan isommaksi.


Isommat kokoa 140cm ja pienemmät 110cm. Nyt tuli mieleen, että eihän näitä ole edes sovitettu päälle, tein ja näyttivät ainakin hyvän malliselle ja nyt ne on jo kaapissa odottelemassa talven kylmiä ilmoja.



Palapelitrikoo on Mjukatygerin, siilitrikoo on Nansoa ja pienempään paitaan jäi vähän värivirheitäkin.



Tämän pöllön taas olin ostanut yhtä kesämekkoa varten ja tämä olikin pinnaltaan tälläistä "urheilukerrastokangasta", joten sekin pääsi aluspaidoiksi.


Nämä tuli nopeaan valmiiksi, kun koneessa oli sattumalta oikeanväriset langat ja kaikki pystyi kanttaamaan mustalla resorilla.




Palapelistä sain vielä yhdet caprilegginsit, taitavat joutua odottelemaan ensi kesää. Loppuviikoksi luvattiin kyllä vielä lämmintä, kivaa!


sunnuntai 21. elokuuta 2011

Tiedotuksia

Tulipas virallinen otsikko...monta asiaa on ollut mielessä ja kokoan niitä nyt tähän parhaani mukaan...

-Sydänvelouria on jälleen varastossa, jos on tarvetta syksyn/talven sisävaatteelle.

-Blogiin on tulossa arvontaa, palkintona varmaankin rusettipipo tai pojalle sopiva vastaava. Kyselen siinä samalla teiltä mielipiteitä/ideoita, joten "varautukaa" =D, jos siihen nyt tarvitsee tai voi varautua. Tähän voi kommentoida, jos on mielessä joku muu, mitä toivoo palkinnoksi. Viimeksi vaan toivottiin tuota rusettipipoa, niin ajattelin sen nyt syksyllä olevan sopiva palkinto.

-Huuto.netissä on yksi selia-paketti juuri myynnissä, löytyy tästä klikkaamalla.
Paljon muutakin siellä on, mutta tuo uusimpana.



Kuvassa on betonista tehdyt raparperinlehdet. Eka kerta, kun toivon ruohojen kasvavan, nimittäin tuohon ympärille. Kuopat oli reilut ja alle laitettiin hiekkaa ja nyt se hiekka vielä näkyy reunoilta. Ehkä se korjaantuu ensi kesään mennessä, kun ruohot valtaa hiekka-alueen. Neljä näitä tein ja yksi halkesi, mutta pieni "koiranulkoilutuspolku" saatiin aikaan ja lehdet vievät lenkkipolulle =).

Edit vuonna 2016. Laatat edelleen ehjiä =)

perjantai 19. elokuuta 2011

Mekkoneidin housuongelmaa


Tytöllä alkoi esikoulu ja vasta ensimmäisenä liikuntapäivänä heräsin siihen, että tyttö ei omista housuja liikuntatunnille. Hän ei ole siis kohta neljään vuoteen pitänyt housuja ja ei siis enää edes omista sellaisia (legginsejä, välikausi- ja toppahousuja lukuuottamatta).



Kävin läpi isosiskon vanhat (myyty!) ja ei löytynyt, joten ei edes yksiäkään velourhousuja löytynyt liikuntatunnille. Ekan ulkoliikunnan tyttö siis oli pakotettu pitämään vedenpitäviä välikausihousuja ja ope kyllä jälkikäteen kertoi, että tyttö oli ollut vähän ihmeissään niiden kanssa =O.



Saman päivän iltana ajoin erään ompelimon loppuunmyyntiin ja siellähän oli verkkarikangasta! Tyttö hyväksyi värin ja ilmoitti perään "En pidä housuja". Ostin kankaan kuitenkin ja ajatuksena oli tehdä mekkohousut...



No kuvista jo näitte, että ei tullut mekkoa näihin housuihin. Neat beat, hoikan tytön kaava käyttöön ja lisäsin taskut, pupumerkin, heijastinta sekä polvipaikat. Olisin halunnut sellaiset pussittavat polvipaikat, mutta en uskaltanut laittaa, ettei näytä yhtään poikamaiselle.



Kelpasi ainakin kokeiluun, joten ensi viikon ulkoliikunta on pelastettu vaatteiden osalta. Kotona tosin harmitti, että miksen samantien ostanut kangasta verkkatakkiin...mut onhan noita takkeja kai muutenkin ja nyt lämpimillä riittää ihan paita.




Tuo kangas oli kyllä ihanan paksua ja laadukasta!

torstai 18. elokuuta 2011

Froteemekko


Tälläinen retrofroteeostos osoittautui "vääräksi", piti olla venyvää, mutta onkin sellaista ohutta froteeta, joka ei veny. Ihana kuosi kuitenkin, joten mekoksi sen "taivuttelin". On sitten lämmin talvella, jos nyt mekko voi lämmin olla...



Leikkuujätteeksi jäi juuri tuo taskun muotoinen pala, niin laitoin sitten taskun eteen sen innoittamana.
Mekon koko 110/116cm.



Kuvat on otettu ilta-auringossa, joten varjoja on aika lailla. Kangas ei ihan noin kirjavaa ole todellisuudessa.

keskiviikko 17. elokuuta 2011

Solmupöksyt sydämellä


Samasta beigestä velourista kuin bambipöksyt, tuli vielä nämä haalarihousut.



Nämä solmitaan kiinni olkapäiltä.


Vielä oli vähän reilut, mutta pesu ja kuivausrumpu auttaa asiaa ja nyt ne ovat sopivat. Näissä kuvissa siis vielä vähän turhan isot.





maanantai 15. elokuuta 2011

Keijuja


Keijumekot joka värissä, isoin 110/116cm, pienin 86/92cm eli keskimmäinen on 98/104cm kokoa ;): Kaikissa "pussittavat" hihansuut.



Omat tytöt oli heti valitsemassa värejä itselleen, isoin meillä olisi ottanut lilan, keskimmäinen pinkin ja pienimmälle olisi siten jäänyt tuo lime. Itse tykästyin lilaan, olisi ihan meidän koululaisen näköinen kangas.



Nämä on Interlockia, varmasti mukavaa ja pehmoista päällä.



sunnuntai 14. elokuuta 2011

Bambivelourit


Nämä velourhousut valmistui jo aiemmin, mutta odottelivat yläosaa. Mietin monenlaista ja meinasin laittaa tänne kyselynkin aiheesta. Lopulta kaapissa olikin sopiva poolo talveen ja yläosan ompelu jäi.



Aplikoitu bambi on erään taiteilijan suunnittelema. Pyysin häneltä aplikaatiopiirroksia ja tämä bambi on ensimmäinen, joka pääsi kokeiluun. Tykkään itse, että se on oikean näköinen, aito "bambi".

Housujen velour taisi olla Ikasyrin, en ihan varma ole, koko 110cm.


Päiväkotiin nämäkin, poolon väri sopi hyvin bambiin, joten se yläosan teko saa jäädä =).



Isosiskolle yhdet velourlegginsit, retroväristen mekkojen pariksi.



perjantai 12. elokuuta 2011

Langasta kipu-apua?


Tälläinen lankavyyhti, peräisin käsityömessuilta, muistaakseni jo useamman vuoden takaa. Nyt löytyi säärystinohje, ja aloin niitä tekemään kesälomareissulla. Oli vaan niin paljon ohjelmaa reissulla, etten ehtinyt kuin pari riviä neuloa ja säärystin alkoi näyttää ihan liian isolta.


Kotona päätin, että se säärystimen alku onkin poolokaulus ja jatkoin sitten alaspäin neulomista ja leventämistä tarkoituksena tehdä paita.



Hihoihin ei lankaa riittänyt, mutta koristeeksi virkkailin vielä kukkia ja valmistui tälläinen neuleliivi, koko n. 110cm. On kyllä tosi venyvä, kun on joustinneuleinen kokonaan.



Helmaan virkkasin kiinteitä silmukoita, ettei veny ihan mahdottomasti käytössä lisää.



Tämän verran jäi "kipu-apu" lankaa. Tuo yksi vyyhti oli maksanut 17€ ja siinä luvataan sen auttavan esim. kasvu- ja reumakipuihin. Siksi tästä oli tarkoitus tulla kasvukipusäärystimet. No nyt tuli sitten "kurkkukipupoolo" =D. Onko kenelläkään kokemusta, voiko lanka auttaa kipuihin? Ainakinhan se lämmittää, materiaali on silkkivillaa.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...