torstai 30. kesäkuuta 2011

Mekkonen on lyhynen....


Tämä oli sellainen "mitähän tästäkin tulee"-ompelus, mutta onkin siilti tytölle tosi mieluinen. Malli oli Suuresta käsityölehdestä, mutta kangasta oli ihan liian vähän, joten kavensin ja paljon! Ja silti tuli noinkin leveä, eli alkuperäismalli olisi varmaan aivan kamalan leveä!!

Ikasyriltä olin ajat sitten tilannut nuo sydänklipsutkin mekkoon.



Helmaan kuului jatkokaitale, mutta ei ollut siihenkään kivaa, sopivaa kangasta, joten jätin sen kokonaan pois ja niin mekko onkin oikeastaan tunika.



Lisäksi mekkoon kasasin kaapista vanhan pitsiliinan, retroa samettinauhaa ja polvekenauhaa. Polvekenauha oli kierretty pahviin ja kun nauha loppui, alla oli teksti ja vuosiluku: Oy.P.G.HOLM Ab. 1899. Voisiko se olla noin vanhaa??



Mekkoon sen jokatapauksessa raaskin ommella =).


Kangas on Hilcon finecordia.


keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Shortsihaalari


Nyt on helteet! Tykkään, mulla on harvoin kuuma, yleensä kylmä =/.
Tälläinen kesäversio joustofroteehaalareista. Rengasvetoketju vielä kruunaa kokonaisuuden!


"Karkkia taskuun!" sanoo tyttö aina, jos housuissa on taskut. Mistähän tuokin tapa on saanut alkunsa?




Sitruunankeltainen joustis EK, taskujen pöllöjoustis Sampsukka, resorit Triteks. Mitäs näistä muuta osaa sanoa, koko 104cm ;).



Mukavia hellepäiviä, toivotaan ettei ensi viikollakaan liikaa viilene!

tiistai 28. kesäkuuta 2011

Nostalginen kissatakki

Minulla oli lapsena tälläisestä kissakankaasta shortsiasu, se oli tosin trikoota, mutta kuvio oli samanlainen. Ja sitten kun tämä kangas oli huutiksessa, oli se pakko ottaa takkikankaaksi.

Ja kiireellä ennen juhannusta valmiiksi, kun luvattiin viileitä kelejä. Ehti just ja just reissuun mukaan ja olikin jo kovassa käytössä.



Malli sama kuin edellisessä, nyt vain nappien tilalla vetska (ja alavara) ja muokkasin huppua niin, että vetoketju nousee sinne ylös asti. Lisäsin myös tuulilistan ja koska kangasta oli reilusti, lisäsin myös pituutta. Tästä tulikin sitten "vahingossa" ihan mekkotakki, polviin asti.



Seuraavassa kuvassa takki on nurinpäin, vuorina on oranssia fleeceä.



Sovituskuvat on utuisen huonoja, kun tyttö ei meinannut olla hetkeäkään paikallaan....






Kangasta jäi vielä yli ja olin tekemässä yhtä toista lierihattua (postaamatta vielä) niin tein sitten omallekin tytölle. Lierihattu on vaan hyvä näillä helteillä!



Halusin vielä lapsekkaan mallin niin ehkä viimeisen kerran: korvaläpät ja nauhat =D.



Nyt täytyy vielä jokupäivä katsoa se vanha kuva, missä minulla on se shortsiasu päällä...jossain kuvassa se pitäisi olla.... Hauska nähdä pitääkö muistikuva paikkaansa vai onko siinä ihan erinäköiset kissat....

maanantai 27. kesäkuuta 2011

Korkearesoripöksyt


Joku yritys, muistaakseni suomalainen, valmistaa tämäntyylisiä. Piti itsekin kokeilla. Mallia otin vähän yksistä käytössä jo olevista shortseista ja lisäsin korkean resorin ja retrotaskut. Koko n 104cm.


Lisää kyllä käyttöikää tuo resori, mahtuu ehkä pari vuotta nämäkin kesäpöksyt. Helteitä tiedossa, joten käyttöäkin on!




Lisäksi sain valmiiksi yhden retroisen mekon, meni shoppiin.


sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Tunnetteko te Tattipäät?

Vanhin tyttö alkoi selittää, että onko mahdollista tehdä sellaista tattipäätä mekkoon? Mitä? Mikä se on?

Itse en ollut ikinä tästä hahmosta kuullutkaan, on Super Mariosta joku hahmo, joku tosi söpö. No googleteltiin sitten tyttöjen kanssa näitä ja ikäjärjestyksessä seuraavakin neiti haluaa oman tattipäänsä ja väreillä on väliä. Toisella pitää olla keltaiset ja toisella punaiset täplät.



Valitsin helpoimman eli väristyskuvan ja sen perusteella leikeltiin kaavat ja osaset. Tytöt itse valikoi värit tilkkulaatikosta.

Vähän vielä kinattiin siitä, että mekon pitää olla keltainen, mutta minulla ei oikein ollut keltaisia mekkokankaita kuin tämä sydänpohjainen ja jos molemmille tehdään niin hameisiin riittää, mekkoihin ei. Sydäntrikoo on Tiritomista.




Mallin vaan leikkelin ja saumurilla taas rypytin helmaan kaitaleen.



Sitten enää hirvitti, kun näillä mentiin sadekelillä pitkin pihaa, että kohta ne on ihan kurassa eikä saa puhtaaksi. Sappisaippualla onneksi lähti kaikki mitä tuli!

Hameet kokoa 140 ja 128cm.



Pienin neiti muuten suuttui, kun ei saanut omaa...en kyllä kolmatta jaksanut tehdä! Hän ei kuitenkaan edes tiedä mikä on Mario...

Muille mariosta pitäville vinkki! Täällä on valmis Mario brodeerauskuva. En tiedä laadusta, meidän tytöt ei halunneet tuota poikaa vaatteisiinsa, kun se on niin ruma kuulemma =O. Olisi vaan päässyt helpommalla...

Lapset keksii, äiti toteuttaa

Ennen juhannusta tytöt keksi tehdä muistipelin, ei varmaan ihan oma idea vaan ehkä kavereilla nähneet. Pilttipiirin sivuillakin on tuo ohje ainakin joskus ollut.



Samalla kun odoteltiin pestyjen pilttipurkkikansien kuivumista, ommeltiin pussi muistipelille. Tytöt on valinneet kaikki materiaalit, kankaat, nauhat, fontin....

Siitä onkin vaikea saada selvää....muistipeli siinä lukee....Tyttö halusi kaunokirjoitusta ja kirjaimet on kaikki isoja alkukirjaimia ;).

Pussukan kangas on saatu mummulta.



Hopeanauha jotain retrovarastosta löytynyttä ja muistipelin kuvat netistä.



Muistipelikortteja jäi yli niin niitä liimailtiin purkkien kylkiin. Näihin on sitten pihalla kerätty ötököitä.

Täytyisi se lorupussikin toteuttaa! Helposti sen pussin tekisinkin, mutta olen nähnyt niin hienoja lorukortteja ettei yhtään tee mieli itse yrittää =O. Onkohan missään nyt menossa lorukorttivaihtoa, vinkatkaa jos on!


torstai 23. kesäkuuta 2011

Mekkoja ja shoppitäydennysta, juhannusale!!

Tälläiset "On the road"-mekot tuli tytöille. Isommalle ihan ilman leikkaussaumoja, leveällä helmalla. Pienin sai sitten moonkids mekon mallilla leikatun mekon, jossa on edessä leikkaussauma ja helma kapea.

Mulla taisi olla 80cm tätä kangasta ja siitä tuli nämä mekot ja se yksi minari-hame. Ihan hyvin!





Jollekin pojallekin olisi autosetti, yöpuvuksi tämän tein, mutta käy se kesäasuksikin. Löytyy shopista!


Samoin nämä housut samassa koossa, löytyy shopista.



Shopissa alkaa nyt juhannuksena ale! 
Osta 1 tuote -20%
    Osta 2 tuotetta -30%
      Tai kolme tuotetta -40%

Esim. kolme lätsää yhteensä nyt vain 32,60€ posteineen. Ale koskee siis valmiita tuotteita ja alea ei saa postikuluista.

Hauskaa ja turvallista juhannusta kaikille!

keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Linnanneitomekko

Sain kankaan, se vaati päästä tälläiseksi mekoksi! Rypytyksiä, joita inhoan tein vain ihan saumurilla helposti ja pääntiellä on kuminauha. (mekko kuvissa silittämättä...).


Takana tytölle merkiksi merkki. Mies kysyi, kuka tän on käsin tehnyt? No minä....ei kai meidän lapsilla juuri muiden tekemiä olekaan =O. Se on kyllä harmi toisaalta, arvostaisin lahjoinakin käsintehtyä!

Mekkoon ei ollut mitään kaavaa, paitsi yläosan leikkasin tunikan kaavalla. Helmarimpsut on ihan suorakaiteita.



Sovituskuvissa kesken lastenohjelmien, siksi kaukosäädinkin kädessä. Tyttö itse keksi, kun odotti mekon valmistumista, että kädenteille ei tulekaan kuminauhaa vaan pitsiä. Kiva idea ja hyvin sopii mekon "henkeen".




Tässäpä kiva juhannusmekko =).
Tälläinen pitää tehdä talveksikin pitkähihaisena!

tiistai 21. kesäkuuta 2011

Peuroja


Singoallamekko pallohihoin ja tunika pallohihoin. Löytyy shopista.


maanantai 20. kesäkuuta 2011

Myrkkyleppis

Osa teistä osallistui ideoimaan asua pallotrikoosta, kiitän kaikkia. En kuitenkaan tehnyt mitään teidän ideoistanne, vaikka ne hyviä olivatkin.



Idea lähti tästä lehdestä, mistä jäi esikoiselle aikanaan tuo huppari  toteuttamatta. Muistan silloin ihastelleeni tuota hupparia, mutta silloin se jäi, kun oli kaksi vaippaikäistä jne... Samoin inspiraationa oli tuo punainen rengasvetoketju, jonka halusin käyttää. (Tuossa kaavassa isoin koko on 92cm, joten suurentelin siitä kokoon 104cm.)




Siihen se sitten pääsi, hupparin eteen ja sen mukaan myös resorit ja hupun vuori punaista. Eipä olisi ehkä muuten tullut näitä yhdistettyä, mutta tykkään kyllä lopputuloksesta.




Niskalenkinkin muistin lisätä ommellessa.



Kangasta riitti vielä legginseihin ja niihin lisäsin punaista polvipaikoilla.



Sovittelua. Aika juuri sopivat nyt, joten ehkä ei enää kesän jälkeen mene päälle, mutta pidetään nyt sitten urakalla.




Vetoketjusta kiitokset Annille!



Ai niin...se ideointikisa...päätin antaa palkinnon sille, jonka idea oli sellainen, minkä aion jatkossa toteuttaa jostakin toisesta kankaasta. Hän oli Hippoankka! Tälläinen idea:

Hauska kangas! Voisikohan siitä tehdä A-linjaisen hihattoman tunikan, jonka kaula-aukko ja hihansuut pallojen väristä oranssia resorikanttia? Keskelle eteen yksi iso pallon muotoinen tasku, johon kädenaukot kummaltakin sivulta (siis sellaisen kengurutaskun tyyppinen, mutta pyöreä (ja myös yläreunasta kiinni)). Tasku samaa väriä kuin kankaan pallot tai sitten samasta kankaasta kuin tunika ja kantattaisiin kauttaaltaan samalla pallojen värisellä resorikantilla kuin kaula-aukko ja hihansuut.

Eli, Hippoankka laita sähköpostia, niin saat voittosi!

Huom! Sähköpostia minulle saa nykyisin osoitteella seliashop@gmail.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...