lauantai 30. huhtikuuta 2011

Hauskaa vappua!


Tässä hauskaa vappua toivottelee myöhässä valmistunut Pääsiäispupu! Tikbumsan Sanille kiitos kaavavinkistä, kaava siis Suuri Käsityölehti 4/98. Muokaten tein, ohje oli vähän turhan "vaikeasti tehty".



Ja yksi kesäinen lätsä lähti jo viikolla asiakkaalle, kangas marimekon maalaisruusu.



Nyt ulos....aurinko paistaa.

Hauskaa Vappua kaikille!

perjantai 29. huhtikuuta 2011

Joustisomena

Jostofrotee t-paita koossa 92cm, omena myös joustofroteinen.



Kuva kertoo loput!


torstai 28. huhtikuuta 2011

Collegemekkosia ja lapastaskuja

Lapastaskut, tumpputaskut, ne on suloisia! Meillä on yksi Molokidsin fleece, missä sellaiset on ja nyt asiakas tilasi tälläisen mekon ja todella hyvin sopivat mekkoonkin, suloinen!



Mekko on collegea, koko 122cm. Näitä lisää!!



Ostelin myös paria jo lähes retroa collegea, tässä niistä yksi. 80-luvulta =), suomalaista laatua.


Siitä tein "harjoitusmekkosen" tilausta varten, kun ihan uuden kaavan piirsin tumppumekkoon. Tämän tein omalle tytölle ja on jo testattu pihallakin. Sen jälkeen taskut, ja sen seurauksena pesukone oli täynnä jotain metallinastoja...

Tämä on pidempi kuin tumppumekko, koko 128cm.



Collegejämästä Polarn o Pyretin yhden minicollarihameen innoittamana tälläinen minari kuopukselle. College on kiva materiaali välillä, kun alkaa velourit ja joustikset kyllästyttää!


Edit. Lisätty parit sovituskuvat! Kasvunvaraa on vielä ensi kesäänkin ;).



keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Koko perheen sienipipot

Neljä sienihiippaa Tämä on taas yksi niistä kankaista, joka ei kankaana minua innosta, mutta pipoina oli kyllä ihastuttava! Mukavan vaaleita kevääseen ja sienet sopii sitten syksylläkin "teemaan".



Ja näin ihania kuvia sain pienimmästä käyttäjästä, kiitos!!





Itselle muistiin, näihin paitoihin vaihdoin resorit.


tiistai 26. huhtikuuta 2011

Kevätpipoja pukuihin sopivaksi


Tässä yhden sisärusparven pukuihin pipot, kaikki kaksinkertaista trikoota.


Limen vihreää pipotrikoota olikin vaikea löytää, tässä on jämäkämpi vuoritrikoo, ettei venähdä päässä. Tulee käyttöön Ticketin Franz välikausitakki black starin kanssa. (Harmaamusta tähtitakki, limenvihrein tehostein)



Vaaleanpunainen perhospipo Reiman perhostakin kaveriksi. Tämä on pienelle tytölle, joten muotoiltu alareuna ja nauhat, vaikka muuten on sama neliömalli.


Ja tästä kaikki arvaakin, minkä kanssa tulee, eli Ticketin lilan asun kanssa.



Nämä kaksi limenvihreän pallotakin kanssa, en muista merkkiä, urheilukaupasta tämänkevään juttuja kuitenkin.


maanantai 25. huhtikuuta 2011

Etsi eläimet-setti

Tämä kangas odotti inspiraatiota siitä, mitä resoria siihen yhdistää. Monia vaihtoehtoja jo näinkin muiden blogeissa ja oranssi oli yksi suosikeista. Se vaan olisi "liian retro" omille tytöille ja olisivat saattaneen kieltäytyä käyttämästä. Pinkki oli turvallinen vaihtoehto sitten lopulta.



Paita samalla kaavalla kuin edelliset.



Ja lapsen toiveesta myös hame. Kannatti taas kuunnella lasta, hamosesta tuli kiva tehostetikkauksineen. Nyörin olisin vielä halunnut, mutta ei ollut pinkkiä varastoissa niin tehtiin ilman.


torstai 21. huhtikuuta 2011

Vauvapaitoja isommalle

Tälläinen paita on ollut suunnitelmissa, mutta kaavanpiirto on kestänyt, ei ole ehtinyt. Ja sitten tuli uusin Ottobre, missä tuo pääntie oli valmiina ja siitä muokkasin resorin leveämmäksi ja hihat pitkiksi resorein. Pääsin helpolla!



Väritys taas on jostain kaupan paidasta, jonka näin ja meinasin ostaa. Sitten muistin nämä kankaat, että teenpä sen itse! Oon tyytyväinen. Vähän koristetikkailujakin kokeilin tähän versioon.




Vielä on mittaa tunikaksi asti, koko 110cm. Eli ensi talvena sopiva, kuten toivoinkin ja voihan tuota nytkin pitää.



Samanlainen pallojoustofroteesta, nyt sain viimein kaavan, mihin raaskin tämän ihanuuskankaan käyttää loppuun.



Joustis on parempi ilman tikkailuja, kikkailuja. Vaikka mietin kyllä eteen aplikointeja/velourkuvaa/merkkiä, mutta ei...yksinkertainen maku ja minusta se oli paras ihan noin.

Kivan vauvamaisia, mutta ei kuitenkaan. Helppoja pukea ja mukavia päällä.



Hauskaa pääsiäistä kaikille lukijoille ja tervetuloa uusille!

keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Apinoita Meandi-tyyliin

Ostin Huvikankaasta taas kankaita, apinatrikoota! Ja aina kun näin kankaan tuli MeandI diskoapinamekko mieleen enkä päässyt ajatuksesta eroon. Tai en sitten ajatellut enää kankaasta mitään muuta tehdäkään, apinamekko se oli oltava!



Ja kaksin kappalein. Kokeilin erilaisia taskuja, ekassa on ihan päällitaskut/paikkataskut, mikä noiden virallinen nimi onkaan.



Toiseen vähän räväkämpää pinkkiä, samaa on apinoiden poskissa. Ja retromallin taskut. Tämä löytyy shopista, jonkun toisen pienen tytön kesään. Tänään tosin sataa vettä...



Laitan itselle muistiin, piha on haravoitu ja pensaat leikattu. Viimevuonna se oli tehtynä noin viikkoa aiemmin, mutta kyllä se kesä taas tulee, vaikka sitten viikkoa myöhemmin =).

tiistai 19. huhtikuuta 2011

Yöpejä

Syksyllä kolme vuotta täyttäväkin on jo niin iso, niin iso, että haluaa nukkua mekkoyöpaidalla, vaikka äiti nukuttaisi haalarissa =D.

Tein kuitenkin mekkoja odottamaan.

Ensimmäinen norsukangas on odottanut niiltä ajoilta asti, kun tein nämä yöpaidat, eli vuodesta ´09. Olipa aikakin käyttää tämä punainenkin norsu, Nanson trikoota EK:sta.


Toiseen kokeilin raglanhihoja, että kukkahihat tulisi edukseen. Kankaat Triteksiltä, edessä oleva nauha Bevetasta aikoinaan ostettu ja resoritkin jämäpussista. Malli on raglanpaidasta pidennetty.


Eteen piti brodeerata loru, joka alkoi noin: I love you... mutta ei se trikoolle brodeeraus onnistunut taas ollenkaan ja takkusi jo tuossa eka lauseessa niin pahasti, että pelastin yöpaidan jättämällä sen noin.



Ja vielä Monokuro Boo yöpi (poroporopoo tyttö sanoo). Kangas Huvikankaasta. Tämän ja ekan yöpaidan kaava on joku ikivanha kansiossani ollut. Tämänkin resorit jämiä, niitä aina yrittää tälläisiin käyttää pois, missä ei niin tarkkaa ole ja tähänkin sopi ihan kivasti tuo raita pääntielle ja mustat hihansuut.



Loppukankaasta jäi possukuvia ja tehtiin tytölle "pipityyny", sisällä kauranjyviä. Voi lämmittää mikrossa tai kylmentää jääkaapissa.


Sitä kovasti halailtiin ja esiteltiin kameralle.




Keskisiskokin halusi ja valitsi kankaaksi maatilatrikoosta hevosen. Tosi pieni tuli siitä, mutta mieluinen ja jo hukassa...



Blogi muuttaa muotoaan, hitaasti mutta toivottavasti varmasti, siksi yläbanneri on nyt vain teksti...odotelkaa rauhassa, en lupaa mitään aikatauluja =).

maanantai 18. huhtikuuta 2011

Poikapaitoja


Paidat kokoa 104 ja 116cm. Pirteitä resoreita toivottiin ja laitettiin toiselle pojalle keltaiset ja toiselle oranssit. Minusta nämä on tosi kivan näköiset paidat! Voisin pitää meidän tytöilläkin tälläistä.




Lopputrikoosta tehtiin vielä pitkä pipo.



Yksi tuunaus/korjauskin tähän loppuun. Ostin Kappahlin aletangosta Vintage stories housut ja ne oli toista kertaa päällä, kun vetoketju hajosi. Ensin suututti ja ajattelin palauttaa ne kauppaan, mutta sitten ajattelin, ettei se sivusaumassa ollut piilovetoketju ehkä kovin kätevä olekaan, pottailevalla neidillä.



Niin ratkoin sen kokonaan pois ja ompelin sivusauman kiinni.



Ja resorivyötärö niin nyt on helppo itse pukea ja riisua. On tytön suosikkihousut ja näitä pidetään pitkän mekon alla! Hassu oma tyyli...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...