maanantai 31. tammikuuta 2011

Maanantaihaasteeseen

Tämä käy hyvin Paapiin maanantaihaasteeseen! Eli ommella jostakin kauan kaapissa olleesta kankaasta jotakin hyödyllistä.

Tälläinen trikoo osui silmiin kangaskaappia penkoessa. Ostettu EK:sta keskimmäiselle tytölle ehkä 5v sitten. Se jäi pian liian vauvamaiseksi (yhdet ulkohousujen vuorit siitä tein). Nyt se meinasi jäädä jo kuopuksellekin vauvamaiseksi, mutta vielä ehdin ajoissa ja nyt sitä ei enää ole.

Unisia Hali-nalleja.



Yöpuku tuli ja ihan tarpeeseen.



Housujen mallia kehittelin leikatessa ja ommessa, tarkoituksena tehdä trikoo mamelukit. Trikoo on Marimekon. Pitkästä aikaa kokeilin rullapäärmettäkin, harvoin viitsin vaihtaa saumurin asetuksia sitä varten mutta tälläkertaa kokeilin. Rypytyksen tein framilon-nauhalla.



Paita on ihan perus raglan.




Sovituskuvat ei oikein nukkumaanmennessä onnistuneet, ainakaan niin, että malli tulisi esiin...



sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Sydänsettejä

Bloggaan nyt nämäkin, vaikka onkin moneen kertaan nähtyjä juttuja. Näissä on kuitenkin pikku "lisämaustetta".

Ekasetissä on housuissa värit päinvastoin kuin mekossa, koko 98cm+.



Toisessa on raitaresorit. Arvaatteko kenelle tämä on? Kuka laittaa ne raitaresorit joka paikkaan...minä niin.




...Eli omalle tytöllekin tein nyt oman setin.

 Koko 104cm+ ja sopivan reilu on vielä, kun haluan että mahtuu vielä ensisyksynäkin. Lahjeresorit on nyt käännettynä ja silti jää lahkeisiin pussitustakin. Mekko yltää polviin. Eli reilu, mutta hyvin voi jo pitää.


lauantai 29. tammikuuta 2011

Sarah kay -tuunaus


Paita on joskus kirpparilta ostettu, pitämättä jäänyt ja nyt sitä vähän tuunasin. Aikoinaan tykkäsin noita h&m Sarah kay paidoista, mutta ne ehti loppua, ennen kuin meille asti tuli yhtään. Nyt sitten lasten Sarah kay kirjasta skannasin muutamia kuvia ja ensimmäinen kokeeksi tähän huonoon paitaan kiinni.

Silityksen jälkeen vielä jotenkin oli orvon näköinen, varsinkin, kun silityskuva on jonkin verran "muovinen". Eli reunat erottui jonkunverran. Niiden päälle sitten ompelin pitsinauhaa retrovarastoista.

Nyt se on ihan kiva, jospa tulisi kesällä pidettyä. Täytyy ostaa jotain valkoisia tai muuten vaaleita paitoja, että saa ne muutkin kuvat käyttöön.



Tervetuloa uusille lukijoille ja paljon kiitos kaikista kommenteistanne!

Hassua, että moni tykkäsi blogistani, koska on usein päivityksiä...itse ajattelen välillä, että onkohan se kovin ärsyttävää...onneksi sitten ei =).

perjantai 28. tammikuuta 2011

Pinkki sunray -haalari

Ensin kiitokset Janalle tämän kankaan hankinnasta puolestani! Kiitos!

Siitä tuli kokohaalari Ottobren kaavalla ja kivan kapoinen malli Ottobren kaavaksi. Uskalsin tehdä suoraan, kun sain vinkkiä, että kaava vastaa kokoaan. Tein koon 104cm.

Värejä en osannut kuvata oikein, ei ole tuollainen neon-värinen livenä!




Rengasvetska kierrätetty isosiskon viimekesänä käyttökelvottomaksi sotkemasta hupparista.



Nyt yritän tsempata kuvien kanssa, joten kuvia myös lapsen päällä:




Vähän reilu vielä niin kuin pitikin, tämä on se meidän kesähaalari, joka puetaan esim. uimisen jälkeen lämmittämään. Viimekesänä oli kik kid froteehaalari, mutta niitä ei myydä enää näin isoja kokoja.



Aurinko tuolla ja tuolla ja tuolla ja tuolla....


Arvontaa täälläkin


Eli Nöpsis arpoo hernepusseja ja muutakin =).

Kevätpipoja

Tytön fleecehuppari oli vailla pipoa ja kaapissa oli todella ohut polka dot trikoo, josta aloin yrittämään. Vähän liian ohutta pipoon, mutta toisaalta sitten kun sen valmiiksi sai niin se on tosi ihana ja pehmoinen ja ohut ja keväinen =D.

Ainakin se sopii huppariin.



Lopputrikoosta tein sitten toisenkin, vähän isomman.




Tämä tähtipipo taas on uuden Cupcaken poikien takin kaveriksi.



Ja nämäkin kaksi tein tilauksesta, musta trikoota, vaaleanpunainen velouria.


torstai 27. tammikuuta 2011

Bambitunika



Tämä lähti tilauksesta uuteen kotiin, mutta muistakaas, että Shopissa on tälläinen kahdella bambilla koossa 98cm+ vielä ottajaansa vailla.

Vielä kesään...capreja!


Näissä oli kankaan tuhoamis idea. Kolmea eriväristä Triteksistä raitaresorina ostettua...resoria?? Totesin siis, että ei täytä mun resorivaatimuksia, vaan ovat enempi ihan vaan singletrikoota.

Joka väriä oli sopiva pala esikoisen capreihin, selllaisiin "näitä ei surra"-housuihin. Rentoihin ja ei haittaa, jos menee voikukkaa tai mitä vaan.  Keskimmäiset on varmaan ne suosikit, saa nähdä pitääkö kaikkia. Itse näistä tykkään kuitenkin!

Koko 134/140cm, kaava oma.

keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Lissää kessää =)

Vielä samaa tyyliä ja pääosin samaa kangastakin, eli tuota Stenzon ruusutrikoota.

Esikoisen kesäpaidat koossa 140cm ja tein pitkänmallisia, kun tyttö on kova pitämään legginsejä.



Raitapaidan hihat maritrikoota.


Ja toisessa taas tähtiä.


Aika hyvin muuten: kahdesta puolen metrin trikoopalasta tuli neljä ruusupaitaa, kun hihoihin käytti jämäkankaita.

tiistai 25. tammikuuta 2011

Kesäiset T-paidat

Näihin yhdistelyihin sain jo vähän sitä kaipaamaani molokids fiilistä. Pari t-paitaa koossa 104cm tytölle kesäksi. Hihansuut tein differentiaalin avulla hieman "pussille".


Ruusutrikoota olin pitkään hautonut kaapissa, kun siitä piti ensin tulla mekkoja (viime kesäksi), mutta ei ollut kivaa mallia ja aina se jäi. Nyt leikkelin sen kaikki, lisää ompeluita siitä tulossa...



Näistä tykkään, kivan kesäiset! Piilotin ne odottamaan kesää, ettei ehdi kyllästyä niihin ennen kuin se kesä oikeasti on!



Ja yhdet pitkäresoriset velourit koossa 98cm, odottelivat hetken sopivaa resoria ja nyt ovat valmiit!



Kiitos kaikista kommenteista arvontapostaukseen. Kiva kuulla asioita omasta blogista, koska on siellä sellaisiakin, mitä ei itselle ole tullut mieleen eli kiva kun kerrotte! Lisää vaan!

Toiveita oli, että enemmän pojille ja sen toiveen hyvin ymmärrän. Itsellä kun on kolme tyttöä, niin "mallikappaleet" tulee tehtyä tyttömallilla tai ainakin värillä. Pojille olen tehnyt vain yhdelle kummipojalle ja sitten tilausjutut. Tosin monet tilaakin tytölle, juuri siksi varmasti, että mallitkin on täällä enemmän tytöille. Mitähän tälle voisi tehdä? Shoppiin olen tehnyt jotain pojillekin, mutta vähemmän...hmmm...

Toivottiin myös kuvia lapsen päällä. Itse olen ottanut sen periaatteen, että tilaustöitä ei soviteta omalle lapselle, vaan ovat täysin uusia kun ne lähetän. Eihän ne kuvaussessiosta välttämättä kuluisi/sotkeentuisi, mutta riski siinä on ja sitä en uskalla ottaa =D.
Omaan käyttöön tulevat kuvaan välillä, usein se jää, varsinkin talvella, kun valoisa aika on niin pieni hetki. Kesällä lupaan parannusta tähän asiaan! Tehokkuus on tässä mennyt kuvanlaatujen ja määrien edelle.

Arvonnan vuoro



Nyt olis arvonnan vuoro ja koska kankaita toivottiin palkinnoksi niin niitä tulee. JA koska osa ei tee kankailla mitään, on palkintona muutakin.

Ensin tutut säännöt:

1 arpa kommentoimalla ja kertomalla mikä blogissani on hyvää/huonoa Kerro myös mihin palkintoon otat osaa ja monellako arvalla.
2 arpaa kommentoimalla ja olemalla lukija
3 arpaa kommentoimalla, olemalla lukija ja linkittämällä ylintä kuvaa käyttäen.



 Palkinto 1. TYTTÖKANKAAT vasemmalta lähtien: joustofrotee, trikoo, trikoo, college, loimusametti



Palkinto 2. POIKAKANKAAAT vasemmalta lähtien; joustofrotee, trikoo, trikoo, trikoo

Palkinto 3. Valinnainen valmis tuote Seliashopista, myymättä olevat löytyy klikkaamalla reunapalkista kohtaa "myymättä".

Arvonta päättyy ma 7.2.2011.

maanantai 24. tammikuuta 2011

Peurapaita tähtineen ja Iines pilkkuineen

Tälläinen yhdistely koossa 140cm. Tuli aika leveä omalle tytölle, mutta koon puolesta saakin olla sopiva ensi syksynä ;), eli tosi ajoissa taas mietin kouluvaatetta.

Tässä on yhdistetty Eurokankaan peura/kauris/hirvi...mikä onkaan trikoota Jny designin tähtiin. Aika kivan hempeä, en viitsinyt edes resorivärillä "sotkea" vaan laitoin kaapista löytynyttä retroresoria jostain vuodelta 80 varmaan. Hassun väristä tämän päivän väreihin verrattuna, ei oikein persikkaa eikä vaaleanpunaista, jotain siltä väliltä.




Ja pikku-Iines tilauksesta, tällä kertaa nauhoilla. Näitä on tilattu lkäytettäväksi sen uuden Cupcaken kanssa, sen ihanan vaalenapunaisen pilkullisen ;).


sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Kangasyhdistely yöpaitoja

Tämä mun kankaiden yhdistely innostus jatkuu ja se alkoi alunperin molokidsin vaatteista, joissa on viimevuosina tuntunut olevan periaatteena "hempeä etukappale, räväkät hihat". Kovin hempeitä trikoita vaan on vaikea löytää...(saa vinkata). Eli ne molokidsithän on tosi hempeitä, tähän tyyliin:


Kuva lainattu Niilo-ilon sivuilta.

Tuollaista kukkatrikoota kun saisi!! Ja vielä laadukkaana trikoona!

Tässä tämän kerran omat yhdistelyt. Kaksi yöpaitaa koossa 134/140cm.





Kankaat: Marimekko, myllymuksut, eurokangas.

EDIT; Tytön suosikki on tuo tummempihihainen. Tosin tuo vaaleampi on todella pehmoinen, eli sitä veikkaan lemppariksi mukavuuden perusteella. Vihreä resorikin oli joku jämä ja tosi silkkisen pehmeää, juuri sopivaa yövaatteeseen.

lauantai 22. tammikuuta 2011

Velourit pitkin resorein


Meillä on ruskea kausi jo ihan ohi, mutta yhteen ruskeaan kesätakkiin ihastuin ja sen ostin...joten ainakin yhdet ruskeat housut on kestettävä takin kanssa.

Raitaresoreista tykkään kovasti edelleen, joten sellaiset näihinkin.



Tänään on ollut ahkera kankaiden leikkuu päivä, huomenna sitten ompelua vuorostaan. Vähän jänskää, kun sydänvelour loppui ja uusi erä on tulossa, että saako tytön housut toisen samanvärisen lahkeen, vai tuleeko eriväristä erää...

Arvonta tulossa, kun vaan saan kuvattua palkinnot jne. Ensi viikolla joskus.

perjantai 21. tammikuuta 2011

Liivi siitä tuli!

Kyselin aiemmin teiltä mielipidettä, mikä näiden värikkäiden aaltovelourien yläosaksi.

Ja vaikka suurin osa sanoi, että yksivärinen (tunika tai paita) niin mulla vaan oli päässä tuo liivi, joten pidin oman pääni ja tein liivin uusimman ottobren (1/11) kaavalla. Suurensin tietenkin, kun siinä oli suurin koko 92cm ja tyttö käyttää jo 98/104cm. Tosin luotin ottobrekaavojen leveyteen ja vain pidensin kaavaa ;).



Minusta siitä tuli kiva kesäsetti, alle vain valkoinen teeppari. Tosin sekin pitäisi tehdä vielä, kun siihenkin olisi idea, mikä sopii näihin housuihin....



Velour Ikasyr, raitaresori Jofotex, rengasvetska myllymuksut. Vuorin trikoo marimekko.





Ompeluohjeesta en tykännyt, jos olis tehnyt omalla tyylillä, olisi voinut tehdä käännettävän ja sitä olisi voinut pitää näin pallollisenakin =/.

Meillä ei ole muuten ollut IKINÄ lapsilla muita kuin toppaliivejä! Onkohan tälläinen oikeasti kiva ja hyvä kesälämmike vai jääkö kaappiin. Onko kokemuksia?

Edelliseenkin postaukseen saa vielä kommentoida arpajaispalkintotoivetta, tällä hetkellä kankaat voitolla!

torstai 20. tammikuuta 2011

Minnejä vai Iineksiä?


Tästä mustasta tuli heti kyllä mieleen Minni hiiri!



Ja pinkki on varmaan edelleen Iines...




Ei pidempiä tekstejä tällä kertaa vaan jatkamaan ompelua...


Tervetuloa uusille lukijoille ja kävijälaskurikin on ylittänyt 200 000. Huimaa! Voisin pitää lähiaikoina arvontaa, mitäs palkinnoksi?

-kankaita
-shopista valittava tuote
-ylläri?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...