torstai 30. joulukuuta 2010

More stars, more pants...

Lisää yogapantseja, pienemmät tosin eri mallilla kuin se meandin malli. Velour Jofotexilta, nyt oon etsinyt samaa vaaleaa lilaa suomesta niin eipä löydy...



Paita esikoiselle Ottobren Sorja paidan kaavalla, josta piirsin jo koon 146cm. Raitaresori Jofotexin, tähdet Jny design.


Värit sopii hyvin ja tänään olikin päällä tälläinen setti.



...ja pienimmällä tälläinen. Hänelle ostin Småfolkin kisupaidan housujen kanssa pidettäväksi. Paidan nimi on nyt omenakissa ;). Pesulapussa kun on omena ja paidassa kisut.




Hauskaa uudenvuodenviettoa kaikille!

keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Joululahjat osa 2

Nyt on kummipoikakin lahjansa availlut, joten tässä hänen toivomiaan housuja.

Tähti-haalarihousut, kaava oma B86cm.


Lisää tähtiä, ruskeavalkoiset tähtipöksyt, myös 86cm omalla kaavalla.



Ja vielä trikoopöksyt Jofotexin norsua ruskealla pohjalla.



Mitäs näistä muuta sanoisi =), toivotaan, että sopivat ja pääsevät käyttöön.

maanantai 27. joulukuuta 2010

Yogapantseja

Tytön suosikkihousut koulussa ja kotona on meandin yogapantsit, jotka ostinkin siksi, että saan tutkia, miten ne on tehty. Niistä kaava ja kukkavelour kokeiluhousuihin. Osasin tehdä samanlaiset =). Resoriahan noihin menee hirmuisesti, lahjeresori on n 19cm pitkä/korkea koossa 134/140.



Ja pienet housut samoissa väreissä vähän eri mallilla.



Pitkät housut, kapeat ylhäältä, leveät alhaalta, kapeat resorit, päällä lahkeet kivasti pussittaa. Harmi kun ei nyt ole sovituskuvia.

 Näitä teen lisää,,,

Näitä lisää!

Näihin tämänmallisiin hattuihin jää koukkuun...tai puikkoon. Tästä tuli ihana!! Lisäsin vielä virkatun kukan, mikä ei siinä mielessä ole hyvä, kun hatun tarkoitus ja idea on olla joustava, niin vähän tuo sitä estää.



Lankana valkoinen novitan seiskaveikka. Kukassa vaikka mitä jämälankoja. Tuollaiseen kukkaan oli ohje joskus Pikkustikkarin blogissa, mutta en nyt löydä...se blogi latautuu mun koneella niin hitaasti, varmaan paljojen kuvien takia. Sen ohjeen mukaan olin tuon kukan kuitenkin aloittanut ja nyt tein varren omasta päästä loppuun.



Joulukuusen edessä otettiin yksi kuvakin nopeaan ja tällä ollaan jo yhdessä kylässä käyty. Sain vielä hatun  mallin paremmaksi, nyt tulee paremmin kasvojen ympärille eikä ole liian iso.



Seuraava on puikoilla...tosi kivaa telkkarin katselu neulomista =).

sunnuntai 26. joulukuuta 2010

Joululahjat osa 1

Kaikkia ei voi esitellä, kun niitä ei ole vielä(kään) avattu. Meillä aina osa avataan jälkikäteen, kun pukki vie niitä "vääriin" paikkoihin...mutta näin säästyy postikuluja.

Nämä ainkakin on varmaan avattu eli mummulle ja vaarille uudet sohvatyynynpäälliset, idea lähti kankaasta, kun sain noin "arvokkaan näköistä" jacquard kangasta. Sopii mummulan väreihin ja edelliset päälliset on minun tekemät ja jo ehkä noin 7v vanhat. Nyt saa vaihtaa tälläisiin.



Tyttöjen tädeille yöpaitoja ja tunika.



Koot vähän arviolta, toivottavasti sopivat. Kaikki kankaat taitavat olla Nansoa.



Lisää lahjoja tulee, kun uskallan laittaa esiin...

torstai 23. joulukuuta 2010

Tähtisetti jouluun

Tai oikeastaan tämä on tähtisetti välipäiviin. Piti kuitenkin valmistua ennen joulua ja tiukkaa teki oman sairastelun takia, mutta tänään valmistui, ihan juuri äsken!

Luvatut pakkaset "pakotti" tekemään mummulareisuun mukaan tämän toisenkin paksun veloursetin sen edellisen lisäksi. Mummulaan kun on luvattu jopa -30 astetta pakkasta. Alle vielä ne merinovilla alusasut niin jospa pieninkin tarkenisi.

Tämä on sitä vanhaa mjugatygerin velouria, on kyllä paksuinta mitä oon ommellut. Tämän kakkoslaatuisen palan löysin traderasta, osa palaa oli yksiväristä keltaista, joten siksi etukappaleelle tuollainen "jippo".



Housut taas suosikkimallilla.


Hupparin helma nyt resorilla, kun meinasi tosiaan tulla kiire...

Resori on kangastukusta. Sieltä joutuu kerralla ostamaan metrin, mutta ei moittimista, halvalla saa ja nyt on punaista vähän aikaa, tähän taisi kyllä noin puolet jo mennä.




Nyt on aika minunkin toivottaa Hyvää Joulua ja palata sitten kun palaan =), onneksi ompelukone-evakossa voi neuloa.

keskiviikko 22. joulukuuta 2010

V-päänteitä

Piti ihan kokeeksi tehdä V-pääntie, mutta homma paisui... En muista koska viimeksi olisin tuollaisen pääntien tehnyt (ehkä kouluaikoina...), joten hyvähän se oli palauttaa mieleen, Täällä on kivat kuvalliset ohjeet.

Ensin tuli vain tämä "college", joka on velouria, velour ikasyrin ylläripaketista. Näytti valjulta, joten ajattelin, että tähän sopisi niiiin hyvin joku aplikointi...no ei jaksanut kipeänä harjoituspaitaa mitään alkaa väkertää, joten kaapista käyttöön jäätelö velourkuva, tilattu ajat sitten Michas&Stoffeckelta.

Resori on hilcon. Tuli kiva ja varmasti lämmin paita, kun muuten tyttö pitää vaan trikoopaitoja. Tälläinen paita on muuten tosi nopea tehdä! Pelkkää saumuria tarvitsee ;).



Alaosaksi hame, kaava oma leikkely, resorikantti helmassa.



Sitten pikkusiskolle halusin housut tuosta velourista, kun resorikin vielä riitti. Nämä on suosikkihousuja, tälläiset shampoodle malliset.



Niihin piti saada paita, mutta kankaat oli jo vähissä, varsinkin resori, joten paita on vähän kaikista jämistä kasattu. Siihenkin velourkuva, prinsessa.



Ja vielä jotain eli hame pienellekin, tosin sen piilotin, että sain nuo housut sille jalkaan...




Sovituskuvia ei nyt tullut, kun tyttö lähti mummolaan.

tiistai 21. joulukuuta 2010

Pikkareita ja tuunausta

Muiden blogit jo hiljenevät joulun viettoon, mutta itselle nousi kuume =/, mulla ei edes ikinä ole kuumetta, mutta enää en kai voi sitten sanoa niin...

Ommella en ole siis jaksanut, mutta tyhjään tähän postaukseen kameran kortilta näitä pikkujuttuja, viime viikolla valmistuneita.

Ostin tätä tähtitrikoota ja sain "kaupan päälle" pitkän kapean suikaleen ja eihän sitä roskiin voinut laittaa, mutta ei siitä oikein mitään saanutkaan. Pikkarikaava siihen sitten juuri mahtui, joten niitä parit kappaleet tytöille. Raitaresori on jofotexin lila-sini-valkoista.




Ja näin alessa tämän Ristomatti ratian bodyn ja tiesin kyllä, ettei se mahdu enää tytölle, mutta ostin kuitenkin kivojen värien vuoksi. Tuunasin siitä mekon, tuollainen teinimalli korkealla resorilla, pidetään legginsien kanssa.
Bodyn koko 92cm, nyt 98/104cm.



Joululahjat esittelen vasta joulun jälkeen, mutta kyllä tänne vielä tulee jotain ennen jouluakin, eli käykää kurkkimassa =).

maanantai 20. joulukuuta 2010

Novita Crystal

Tätä lankaa ei löydä mistään!! Kertokaas, jos jostain saa. Hakusessa siis valkoinen novita crystal lanka.
Täällä meidän kaupoissa ei ole mitään väriä, tätä harmaanbeigeä oli yksi kerä, joka ei meinannut riittää pipooni, joten siitä tuli tuollainen patamallinen ja siksi tein kukkasen timanttinapilla lisäksi.

Ja edelleen tarvitsisin sen valkoisen pipon =/.

Ymmärrän kyllä, että tämä on loppuunmyyty, kaikki ovat tyhjentäneet lankahyllyt joululahjojen tekoon ja tämä lanka on tosi kivaa neuloa ja nopeasti tulee valmista.




Ja pakko kehdata omakin kuva laittaa, kun pipoa on muuten hankala kuvata...


sunnuntai 19. joulukuuta 2010

Pallohelmafleece

Siitä asti, kun tein pallohelmamekot, on ollut mielessä tehdä pallohelmainen fleecetakki. Jofotexilta tilasin kivaa sydänfleeceä ja paria pallofleeceä, joten kokeilemaan. Esikoinen oli eniten fleecen tarpeessa ja siksi tein mallikappaleen hänelle...malli tosin olisi paljon söpömpi pienemmässä koossa...

Ekat ulkokuvat pakkasessa ovat hieman sinertäviä.



Sisäkuvaukset taas menivät ihan pelleilyksi, mutta jotain selvää saanee...



Helma siis rypytetty ja pussiin palloksi ommeltu, edessä kam-nepit ja huppu hiipan mallinen. Koko 134/140cm.





Fleece siis jofotexin, kaava oma.

lauantai 18. joulukuuta 2010

Stella pixie hat

Tämä kun tuli vastaan, niin heti oli saatava, niin suloinen Stella Pixie hat. Alunperin tuli vastaan jossain amerikanäidin blogissa ja googlettelun perusteella ohje on ilmainen Ravelryssa ja Etsyssä, täältä löytyy.



Itse jouduin tekemään oman sovelluksen, kun lanka ei meinannut riittää, lankana 7 veljestä, ohuempi olis parempi, mutta saahan hattu täällä pohjoisessa paksu ollakin! Tämä on loistava neulomus niille joulun automatkoille, mikä monella on varmaan edessä, tehdään neulepuikoilla tasona melkein loppuun asti. Ei juurikaan "laskemista", sen kun neuloo =).




Napin laitoin oranssin, voisi sitten pitää tämän aiemmin tehdyn fleecehaalarin kanssa.





Kuten kuvista näkyy niin hieman reilu, tein sen isomman koon, 106 silmukalla. Aion tehdä toisenkin, vähän pienemmän. Tämä mahtuu meidän joka tytölle (2v, 5v ja 6v) tuon joustoneuleen ansiosta, mutta on noille isommille turhan vauvamainen...

"Näistä kanssa kuva, ota kuva!"



Ulkonakin kokeiltiin, ihana, hassu hattu!


Untuvatakki GAP



Vinkki ompelijoille, löytyy myös Snow Pixie, tutoriaali täällä
.

perjantai 17. joulukuuta 2010

Kaulaliinat edellisiin


Pipojen tilaajat antoivat kunnian (kiitos!) tehdä pipoihin vielä kaulaliinat ja halusin ne heti samaan postitukseen pipojen kanssa, joten näitä on tänään tehty koko päivä, joka välissä pikkuisen. Valmista tuli! Heh, ja nythän on perjantai, joten postitus jokatapauksessa vasta maanantaina =). Olishan nämä ehtinyt viikonloppunakin tehdä...

Kuva otettu nyt kun ulkona jo hämärtää, joten vähän sumea kuva.

torstai 16. joulukuuta 2010

Lisää rusettipipoja


Tein näitä pari lisää, jos vielä joku nopea haluaa napata pukinkonttiin. Menivät Shopin puolelle ja jouluale pätee edelleen, eli nämä -50%.

Samalla kyselen, millainen rusetti on teistä paras? Muhkean pullea vai laihempi? Itse tykkään ainakin, että päät on suorat, ei sellaiset pyöristetyt. Vai?

Näissä beige on laihempi, tummanruskea pulleampi, tosin kuvissa näyttävät aika samalle...

Jouluhameet

Kyselin silloin aiemmin, kun sain sen lahjoituksen kaikkia ompelutarvikkeita, että mistä saisi laadukasta harmaata villakangasta vekkihameisiin...heti sen jälkeen tuli h&m:llä vastaan nämä! Ainoastaan ne rusetit puuttui, mutta nehän mulla oli valmiina....


Joten pikku tuunaus ja tälläkertaa pääsi helpolla juhlavaatteiden suhteen. Isoilla on rusettihameet ja pienimmälle on samoissa sävyissä kokomekko. Näihin hameisiin löytyi vielä Lindexiltä harmaat pitsineulebolerot. Nyt täytyy enää tarkistaa sukkistilanne....


keskiviikko 15. joulukuuta 2010

Ihana uusi velour


Tytölläkin on tuo "mä oon ylpee"-ilmeensä =). Tykkän tosi paljon tästä kankaasta, ja kun sen Ikasyrilla näin niin heti ajattelin, että vielä viimeiset haalarihousut...viimetalvenahan meillä oli näitä liikaakin, mutta ei enää...nämä uudet on ainoat, tosin vieläkin todella hyvät ja kätevät ja lämpimät!



Näin suurta kaavaa ei ollutkaan valmiina, vaan aloin piirtämään uutta. Nämä on kokoa 98/104cm.



Tyttömäisyyttä tein vähän laskemalla kaula-aukkoa alemmas, jos on joku nätti kauluksinen paita alla niin näkyy sitten. Kuvissa on alla aiemmin tekemäni merinovilla alusasu. Kovassa käytössä näillä melkein 20 asteen pakkasilla.





Samalla yhdet tähtivelourit Shoppiin myyntiin. Nopein nappaa ne joulualella mukaansa =).


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...