lauantai 30. lokakuuta 2010

Vauvalahjaa

Tulipas tätä tehtyä pitään, mutta viimein on valmis!! Ja ehtii tytön mukaan, kun hän pääsee katsomaan minun serkkuni uutta tyttövauvaa.




Ihan uutta mallia samalla suunnittelin ja kokeilin. Koko on periaatteessa 62cm, mutta tein hihoista reilut ja aluksi tuo takahelma menee reippaasti pepun päälle. Yläosastaan kun mahtuu, niin voi pitää pitkään, mekkona, tunikana ja paitanakin jos vielä hihat riittävät. Sen sitten kuulee aikanaan, kuinka kauan mahtui päälle ;).




Kietaisumalli pukemista helpottamaan ja viimeinkin pääsin kokeilemaan bambi aplikaatiota, pitkään on ollut suunnitteilla sekin.




Pallotrikoo Michas&Stoffecke, bambissa JNY design tähtitrikoota, resori taitaa olla eurokankaan. Kaava oma.

torstai 28. lokakuuta 2010

Pooloja

Tämä kangas on Michas&Stoffecken ribbitrikoota. Sitä harvoin mistään löytää, ainakaan hyvälaatuisena. Usein on sellaista löysää ja liian venyvää, mutta tämä on tosi napakkaa ja laadukasta ja raidatkaan ei kierrä =).

Tästä piti tulla (siis ajatus silloin, kun kankaat tilasin) sellainen moonkids tyylin setti, mutta poolopaitojen todellinen tarve vei voiton.

Pienin sai moonkids tyylisen poolon käännettävillä hihansuilla.




Ja isosisko ottobren kaavalla tehdyn. Yllätys yllätys saisi taas olla kapeampi, vaikka valitsin vartaloa myötäilevän mallin.



Molemissa paidoissa on pikku veloursydän rinnassa.




Näitä pidetään sitten farkkumekkojen alla ja kanssa. Tämä on meillä paljon päällä, Kuopuksesta tilattu Geggamoja, aivan loistava mekko!! Nyt huomasin, että näköjään yksi niitti on jäänyt matkan varrelle...no ei haittaa.




Kuvissa pyykkikorista haettuna eli ei ihan edustuskunnossa, mutta piti saada teille näyttää. Myyjäkin sanoi, että on hyvä malli hoikalle lapselle. Eilen kävin oikein livenä Kuopuksen myymälässä ja sinne olisi kyllä voinut jäädä asumaan! Joitain juttuja on kokeiltava kyllä omallakin ompelukoneella...jos onnistuu niin niistä sitten myöhemmin...


keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Barbapapa

Toinen tytön valitsema aplikointi oli Barbapapa ja se pääsi tähän bambujoustispaitaan. Myllymuksuilta tilasin tuon kerran kokeeksi, kun piti saada ostoskoriin yli 50 eurolla tavaraa, että sai ilmaisen toimituksen. Ihanan pehmeää, mutta tosi venyvää myös. Ei paitaan paras mahdollinen, aluspaitoja ja kypärämyssyjä ja sellaisia tulisi ihania.

Kokeilin uutta kaavaakin, vähän turhan lyhyt ja leveä omalle tytölle.




Aplikointi onnistui kuitenkin ihan kivasti.


tiistai 26. lokakuuta 2010

Apinamekko

Jo monessa blogissa nähty apinatrikoo, Iikku-Kiikulta tilattu, valmistui mekoksi.





Kankaassa huomasin vasta valmiissa mekossa painovirheitä, reunassa onneksi niin ei heti pistä silmään. Tässä yksi esimerkkikuva, monessa apinassa oli tuollaisia valkoisia länttejä. Onneksi tuli "vaan" omalle tytölle.




Mites muilla tämä kangas? Meillä meni pesussakin nukkaiseksi ja haalistui hieman.

maanantai 25. lokakuuta 2010

Kietaisutakkeja pörröneuloksesta

Samalla kaavalla kuin Fleece, mutta suoranmallisena. Itseasiassa nämä leikkasin ensin. Ovat saman mittaisia, mutta tämä ei ole A-linjainen, eli tämä malli sopisi pojillekin hyvin. Ei ehkä pörröisenä ja lilana, mutta....kyllä te tiedätte.




Vuorina on ompputrikoota ja hihat voi aluksi kääntää. Aika lämmin takki, eli menee kyllä näillä nollakeleillä vaunussa ja kauppareissuilla aivan hyvin, vaikka oikeastaan tein tämän kevääksi. Mahtuu kyllä vielä silloinkin, ainakin hihat suorana.




Sovituskuviin lahjoin Smoothiella ja nyt tämä näyttää ihan smoothie-mainokselta eikä takista näy mitään, kun purkki peittää puolet!






Harmi, kun hihoihin ei osunut yhtään kokonaista lilaa omenaa, hupussa sentään vähän näkyy.




Ja tämä toinen on ihan samanlainen, mutta vuorina on Nanson pehmoista trikoota. Tämä meni Shoppiin.







Takki ei ole luonnossa noin harmahtava kuin näissä viimeisissä kuvissa. Ehkä ekakuvassa on väri lähinna oikeaa.

Bloginkin ulkoasua muuntelin selkeämmäksi ja simppelimmäksi. Oli aiemmin liikaa kaikkea kukerrusta omaan tyyliini.

sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Kietaisufleece


Kivan värinen, tilauksesta tehty kietaisutakki fleeceä.



Kanttaukset resorilla ja edessä aplikaatio.



Näitä saa tilaamalla myös muissa väreissä. Tämä lähtee huomenna postin matkaan ;).

perjantai 22. lokakuuta 2010

Talvimekkoja

Jokasyksyinen projekti on näköjään tämä keskimmäisen tytön talvimekkojen ompelu. Eli lämpimiä ja pitkähihaisia legginsien ja sukkisten kanssa sopivia mekkoja.


Viime viikonloppuna leikkasinkin kymmenen (!) mekkoa osana kankaiden tuhousprojektia. Paljon olikin kertynyt noita ostettuja ihanuuksia, joista ei ollut suunnitelmaa, joten nyt mekoiksi!

Tämä ensimmäinen on kahden joustofroteejämän yhdistelmä. Tyttö sai itse valita mekkojen aplikointeja ja tähän tuli tytön toivoma kissa, jota vielä vähän tuunasin rusetilla. Rusetti on tehty ihan satiininauhasta.



Kuvassa huonosti näkyy, mutta myös kauluksen resorikaitaleen alle lisäsin pitsiä, mitä löytyi retrovarastoista.



Hihansuuresorit on käännettävät. Resoritkin löytyi noista lahjoitetuista retroista, joten tämä mekko mukavat 0€. Jos ei omalle ajalleen arvoa laske ;).




Toinen mekko on muruneulosta. Harmaa raitaresori vanhasta collegesta kierrätettyä, musta raitaresori Triteksiltä. Pitkään mietin, kumpaa tähän mekkoon laitan ja tuli nyt molempia, kun innostuin kokeilemaan uudenlaisia hihansuita.




Ensin on normaali resorikaitale ja sen alle lisätty pitkä resori. Vähän kuin alla olisi mustavalkoinen raitapaita...




Näitä mekkosia valmistuu tuolta pikkuhiljaa kaiken muun ohessa...

torstai 21. lokakuuta 2010

Myy-myssyjä

Pikkumyy on näissä "innoittajana". Ja innostuin sitten kokeilemaan vähän joka väriä...kun en osannut päättää mikä olis meille tarpeellisin, joten kaksi näistä matkasi shoppiin.
Ensimmäinen valmistui viime yönä ja toinen aamulla ja kolmas juuri äsken, ihania!






Sovittelun jälkeen meille jää tämä kiiltävä kirkkaanpunainen, kun meillä on se Me&I punainen toppahaalari.
Tälle on varmasti eniten käyttöä siis.









Vaalenanpunaistakin harkittiin Cupcaken vaatteiden kanssa pidettäväksi ja tässä oli lämpimin vuori, tikkivuori, joten menisi kovillakin pakkasilla. Mutta Cupcakeen tein jo sen Pupunen-pipon.

Lipan voi taittaa myös noin ylös.





Suojaava malli, laitoin resorin niskaankin ja myös kasvojen ympärillä on resori.

Kaava oma, kaikki päällikankaat Travallesta.

keskiviikko 20. lokakuuta 2010

Omppuja kesäisesti

Taas näitä kaavoja, että olen piirtänyt keskimmäiselle tytölle kolmisen vuotta sitten ja nyt sopii kuopukselle, mutta enää en tiedä mistä Ottobresta tämä on peräisin (Erjalle kiitos, lehti on 1/2007). Mustavalkoinen pallomekko tämä oli lehdessä, sen muistan.

Ja sekin oli jäänyt mieleen, että jotenkin tämä oli huono kaava, mutta uteliaisuus laittoi kokeilemaan, olisko se jo parempi ;). Pääntie on minusta liian löysä, nyt kun omistan Kam-neppipressin, niin luultavasti lisään nepit olkapäille.

Toiseksi mekon koko on 98cm, jota pidensin, että vastaisi ensi kesänä kokoa 104cm, mutta koska kaava on Ottobremaisen leveä, niin tämä vastaa ehkä jopa 110cm kokoista...no sopii se varmasti joskus!




Kangas on Michas&Stoffeckelta. Tämä oli ainoa vähän extempore tilaus eli en ollut varma mitä tulee, mutta kivoja omenoita oli saatava.



Hihansuihin olen tyytyväinen, tein ne framilonin avulla.

Nyt sitten vaan kesää odotellaan =O.

tiistai 19. lokakuuta 2010

Hiirisetti ja nuttuprojekti

Michas stoffecken tilausta tehdessä nämä kankaat oli ykkösenä listalla! Niin kivat värit ja tuosta hiirenharmaasta väristä tuli  inspis tilata eteen hiiri velourkuva ;).

Paidan kaava oma, koko 98cm.



Trikoot ovat siis Hilcon campan ja campante. Tuntuun petyin hieman, luulin napakammaksi ja vahvemmaksi. Tosin ommellessa ja leikatessa huomaa laadun, tunnultaan on ihan perus "maritrikoota", mutta ei kierrä niin kuin marikankaat, joten raitojen kohdistus on tosi helppoa!



Koska tilasin kangasta "liikaa" niin pariksi leveät housut, niidenkin kaava tuli leikatessa. Yläosan mallia otin moonkidseistä. Vieläkin jäi kangasta, ehkä isommat saa mekkoja tms....




Edit.Puku on nyt päällä ja yritin kuvata namilahjonnalla, mutta ei tuo pysy tarpeeksi kaukana kamerasta...tässä tulokset. Tosi kiva puku päällä =).




Nuttuprojektiin valmistui yksi nuttu jämälangoista, niin aika värikäs tuli. Mutta eikös siellä Etiopiassa muutenkin suosita värikkäitä vaatteita? =)


Edestä:

Takaa:


Ja sovitus nuken (Amazing Amanda) päälle:


Nukke sopivasti kyseli: "Voinko nyt pitää mekkoa?" =D

Nyt pitää vielä selvittää paljonko tälläisen lähetys Etiopiaan maksaa...tietääkö kukaan??
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...