maanantai 30. marraskuuta 2009

Ensimmäinen Tilda kokeilu


Lainasin kirjastosta "Tildan talossa"-kirjan ja täytyi kokeilla kivaa siipi-kaavaa tyttöjen leikkeihin. Sunnuntai-iltana ajattelin, että se olis kiva ja nopea homma tehdä tyttöjen kanssa. Ei se ollutkaan niin nopea, mutta saatiin valmiiksi.

Suurin ongelma oli, että otin kankaaksi tuollaisen ohkasen retrokankaan, joten on aika ryhditön, vaikka laitoin levyvanun väliin. Olis tarvinnut vielä tukikankaankin. Kyllä ne kuitenkin leikeissä kestää, ainakin jonkin aikaa. Tytöt täyttivät vanhasta tyynystä otetulla vanulla ja aika sotku saatiin aikaan, mutta lapsilla oli hauskaa.

Tilda-kirja oli kyllä kiva ja varmaan tekisin siitä paljon, jos olisin perheetön ihminen varustettuna vapaa-ajalla =D.

Löysin taas kivan uuden kangaskaupan, postipoika toi sieltä juuri paketin. Eli oletteko käyneet Shelbyssä? Paljon teknisiä kankaita, nauhoja, kaavoja ym. Ja sitä Softshelliä, mitä olen itse etsinyt jo kauan! Ja ihanaa merinovillaa otin. Ostokset on kuvaamatta ja saa nyt jäädäkin, tuonne voi kaikki mennä itse "penkomaan".

torstai 26. marraskuuta 2009

Anemone Stripes


Nimensä vastaisesti ei yhtään raitoja tässä tunikassa. Stenzon kukkatrikoota, tilattu muisaakseni Huvikankaasta. Hihat ja yläosa Triteksin trikoota, eli jämät edellisen postauksen hupparista.

Tämä on esikoiselle, mutta EI YHTÄÄN hänen tyylinen vaate. Mut kokeillaan meniskö läpi...


Paljon uusia kankaita markkinoilla, oletteko jo huomanneet? Sampsukasta saa huhuu-joustofroteeta ihan pian. Itse asiassa minä tilasin jo, mutta toimitukset on ensi viikolla. Sitten lastenmetsola on alkanut myymään kankaita! Sieltä en vielä tilannut, vaikka teki mieli Walmettia ottaa, mut kenelle siitä tekisin...

keskiviikko 25. marraskuuta 2009

Arvontatulos ja uusi shoppi


Uusi Selia-shoppi on avattu ja myytäviä sinne päivitetty. Jouluale alkaa nyt! Kaikki siellä valmiina olevat tuotteet -20% loppuvuodena ajan. Halvemmalla pukinkonttiin pehmoisia paketteja pienille! Shoppiin pääsee painamalla reunapalkissa olevaa kuvaa (yllä malli). Tervetuloa!




Meinasi unohtua koko arvonta! Nyt se sitten suoritettiin nopsalla tavalla. Käskin tytön sanoa numeron ja se oli kahdeksan. Kahdeksas kommentti oli Norppastiinan, eli palkinto lähtee sinnepäin, kun saan osoitteen. Onnea!

tiistai 24. marraskuuta 2009

Kääntöhuppari


Tämmöinen syntyi tänään. Meillä on pienellä jonkinverran Cupcaken vaatetta ja ajattelin, että tämähän fleece sopii näin hupparina Cupcaken housujen pariksi. Ja sopii!

Alunperin tilasin tämän fleecen saksasta eli täältä ja tarkoitus oli tehdä stara-pipoja (cupcake toppahaalariin) mutta tämä oli niin ohkasta, että ei ollut hyvää siihen tarkoitukseen. Ja kun huppari tarvitsi kangasta 70cm ja minulla oli puolet vähemmän niin piti soveltaa. Takakappale on yksiväristä ruskeaa, sopii hyvin. Trikoo on Triteksiltä ja resori Jofotexin.

Kaava on Ottobren, huppua vaan muunsin tyttömäisemmäksi. Pallopuoli on "oikea" puoli, mutta jotenkin apina taitaa olla ihanampi. Voi siis pitää kumminpäin vain, mutta silti mietin...kumpi sinusta on kivempi?

Nauhat ja apina myös saksasta tilattuja.

maanantai 23. marraskuuta 2009

Joulupukille apuja



Pikkuhiljaa pitää lahjat saada valmiiksi. Nämä uskallan tänne näin ennen pakettien avaamista laittaa, koska en usko, että lasten vanhemmat tietävät blogistani.

Pojan pyjama uusimman Ottobren kaavoilla, koko 92cm ja Triteksin trikoosta. Tein siitä painatuksella ja resoreilla poikamaisemman. Yksinään tuo trikoo oli enemmän tyttöjen mielestäni. Ja kun en ihan synkkää tykkää pojille tehdä niin raikkaat resorit (myös Triteks) piristeeksi.

Painatus on jostain vanhasta Ottobresta ja tehty mustalla Donnon värillä.






Siskolle sitten perusyöpaita Triteksin/Nanson lammastrikoosta, kaava P.op:n yhdestä vanhasta yökkäristä. Toivottavasti näillä näkee hyviä unia.

sunnuntai 22. marraskuuta 2009

Joulutähti eli Stara


Ei oikeastaan mikään joulupipo, mutta väriltään sopii jouluunkin, mun lempivärinen eli ihana!

Oikeasti tämä pipo sopii Molon punaiseen tähtihaalariin eli tähän

(Kuvassa nauhat näyttää huonolta johtuen vain huonoista kuvankäsittelytaidoista...)

lauantai 21. marraskuuta 2009

Harjoitukset jatkuu


Menee ompeluaika tähän uuteen innostukseen leikkiä kuvankäsittelyohjelmalla. Tätäkään takkia en ole nyt tehnyt vaan jo kolmisen vuotta sitten. Sitä on isommat tytöt pitäneet jo molemmat 2-vuotta ja odottaa kolmannen kasvua. Ajattelin, että ansaitsee päästä esiteltäväksi.

Tähän kuuluu housutkin (ottobren eskimohousut, joissa myös nuo heijastintereet) ja ne nyt eivät päässeet kuvaan, mutta ovat nekin edelleen käytössä. Loistava puku, mahtuu tosiaan kaksi vuotta (!) eli koko on 98-110cm. Takin kaavan pohja on ottobren, mutta paljon muunneltu.

Kangas on Marimekon tehtaanmyymälästä 2€/m muistaakseni ja lähes vedenpitävää. Saumoja en kuitenkaan teipannut.

Nyt osasin lisäillä nappeja, kiva kiva. Mutta loppuun lupaan ryhdistäytyä tuolla ompelupuolellakin!

perjantai 20. marraskuuta 2009

Mainos



Monta monta tuntia ja tuollaisen sain aikaiseksi. Oon harjoitellut kuvankäsittelyohjelman käyttöä, taustan poistoa ja tekstin lisäämistä yms.
Vaikeinta oli kuvan tänne saaminen, blogger ei meinannut millään hyväksyä kuvaa, vaan siinä oli vikaa. No eihän se täydellinen ole, mutta kuitenkin...

Vielä haluaisin oppia lisäämään kivoja taustoja ja kuvia koristeeksi niin kuin esim. Iinulla näin tänään. Kuka osaisi neuvoa? Ohjelmana mulla on Corel Paint shop pro X2.

Ja mainokseen viitaten, kisukangas on loppu, mutta esim. monia Jofotexin trikoita löytyy ja lapasissa on fleecevuori. Peukuttomat on 10€/pari ja peukullisten koot 2-4v, 5-7v ja aikuisten naisten koko. Sarjon tarvittaessa muihinkin kokoihin.

Jouluksi pukin konttiin pirteät lapaset!

Pikkujuttuja



Kädentaitomessuilla näin tälläisiä barbin merenneitovaatteita ja maksoivat 6€/kpl, joten tein itse. On pitänyt tehdä ihan oma postaus kyseisistä messuista, mutta nyt on asiat jo unohtuneet. Tulee nyt edes nämä.






Viimeinen kuva vielä, että näkee tuon mallin, eli putkilo vaan, jossa on pyrstö ja resori ylhäällä.
Näitä tekee todella nopeaan ja lasten kanssa.




Yhdet lapasetkin on taas tehty ja näitä ei enää ole vaan muuttuivat siis lapasiksi kokoa 2-4v. Parempi näin, näille on enemmän tarvettakin. Yhtä uutta nauhaa piti päästä johonkin laittamaan niin näissä on tuota tähtinauhaa pätkä.




Jokos tämän katselu kyllästyttää? Kolmas postaus, missä on tätä eurokankaan joustofroteeta. Siitä vielä riitti yhteen hamoseen, joka on oikea pikamalli. Pelkällä saumurilla.




Helma huolittelu hoituu vuorella eli on pallomallinen hame. Lämmin ja mukava ja heti se meni päällekin tänään. Kelpasi! Siihenkin yhtä uutta lintunauhaa pääsin laittamaan.


torstai 19. marraskuuta 2009

Mustikkahaalarit




Ollaan yritetty ottaa joulukorttikuvia ja nekin on tätäluokkaa...ja jos kolmen pitäisi katsoa kameraan niin ei ainakaan onnistu! Taidan tehdä jonkinlaisen kuvakollaasin huonoista kuvista ja ei niiden kuvien ole pakko jouluisia olla. Sen jo päätin, kun saahan sen kortin taustan valittua sitten jouluaiheisen jos haluaa.





Mutta aiheeseen eli Ottobren mustikkahaalarikaava pääsi kokeiluun. Kangas ihana collegeneulos
pikku-auringosta. Samaa kuin siinä ottobren kuvassa, mutta eri värin valitsin.





Kangas ei riittänyt kaavalle koko 86cm ja lahkeisiin piti tehdä pidennykset. No nyt kun sovitettiin niin olikin niin pitkä malli, että noi pitää poistaa.

Edit. tulin lisäämään, että kangas kuluu tosi nopeaan, kerran pidetty noita haalareita ja polvissa ja pepussa näkyy jo vaaleammat kulumakohdat. Eli ihana kangas, mutta ehkä parempi mekkoon tai huppariin. Tai ei konttausikäiselle =D.



keskiviikko 18. marraskuuta 2009

Nyt olis nauhoja!

Mun ja kaverini Michas-stoffecke tilaus oli "kadoksissa", kunnes eilen löytyi meidän lähikaupasta. Kiitos Janalle avusta saksankielen kanssa!!


Tilasin paketin nauhoja, joita ei saa itse valita, mutta kyllä tuli ihania! Poikamaiset lahjoitin pois, eli ne tästä puuttuu, merirosvoja ja sellaisia.



Tässä kangaspino, ylimmäisenä Stenzon interlock. Voi kuinka pehmeää, eilen sitä silittelin =). Sitten kaksi pallofleeceä, todella ohutta eli jotain hupparia tai housua näistä pitää tehdä vuoren kanssa.

Sitten on tuollainen beige karvafleece, molemmin puolin samanlainen. Otin kokeeksi ja tuota on vain 30cm eli johonkin pipoon käy se.

Sit olis Hilcon autointerlock ja alimmaisena kaksipuoleinen fleece myös kokeeksi, toinen puoli pinkki, toinen punainen.


Ihmettelin, kun keskimmäinen katsoi kankaat ja sanoi : "mulle naurusammakkomekko!" Mikä?! Seuraava kuva selittää.



Autot nurinpäin on nauravia sammakoita =D.
Loppuun yksi jämäjämä ompelu. Jämätrikoo, mitä jäi yöpaidasta ja kolme eriväristä sinistä jämäresoria päätyivät ottobren puolukkabodyyn. Lahkeellinen body talven aluspaidaksi.




Tässä tuntui menevän kaikki pieleen, niin kuin käy jos hutiloi... mutta hyvä kun tein kokeilukappaleen ennen "oikeita" kankaita. Tein koon 92cm, mitä tyttö pitää jo esim. Tutan bodeissa, mutta tämä taitaa olla aika jättikokoinen. Saattaa siis ollakin ensi kesän yöpuku.


tiistai 17. marraskuuta 2009

Jofotexit saapuivat

Eilen soi yllätys yllätys ovikello, enkä osannut näitä juuri odottaa, joten yllätys oli kiva.
Mitäs siellä laatikossa oli...


Keltaista junaa ja siihen keltavihreää velouria ja keltaraitaista resoria.


Sinistä junaa




Maalaismaisemaa ja raitaresoreita siihenkin.






Ruskeaa junaa ja resoria. Tuli pieni innostus noiden resoreiden kanssa, 20cm maksoi n. 1,7€. Tuli sitten otettua montaa väriä.
Ja koska mulla on ideat vähissä mitä näistä tulee niin laitetaan äänestys/kilpailu pystyy. Kerro mitä mistäkin olis kiva tehdä (tytöille 5v, 4v tai 1v) ja osallistut kilpailuun.
Palkintona tämä kirja: Do redo, miten villapaita paloitellaan ja jouluista nauhaa lisäksi.




Kilpailuaikaa vaikka viikko eli 24.11 klo 12 päättyy tämä kisa. Sitten arvotaan voittaja. Kiitos kaikille jo etukäteen, teillä on hyviä ideoita kuitenkin =).



maanantai 16. marraskuuta 2009

Staroja uusiin koteihin

Nämä kaksi ensimmäistä on molon takkien väreihin tehty, sininen pojalle ja lila tytölle. Lähtivät tänään postin matkaan.



Samoin posti vie parhaillaan tätä ruskeaa ihanaa siiliä, joka tulee käyttöön Reimatecin siilihaalarin kanssa.




Kiitos tilauksista ja näitä on ihana tehdä! Tulee sellaisia mitä ei itse tulisi välttämättä tehtyä (koska ei meillä ole tuon värisiä ulkovaatteita), mutta sitten huomaa, että ai kun ihana pipo =D.

lauantai 14. marraskuuta 2009

Peikkohaalari

Edit. Tyttö palasi kotiin ja sovitettiin heti. Sopivan reilu, mahtuu keväällä hyvin, mutta voi pitää jo nytkin.



Täällä on ompelut seisoneet pari päivää, kun olen ollut kipeänä, mutta tänään alkoi taas tapahtua.




Myllymuksujen joustiksesta haalari omin kaavoin. Ei oikein kuvasta erotu, mutta haalarissa on rengasvetoketju (myös myllymuksuilta tilattu). Hupun vuorin valitsi mies, kun käskin. Ihan hyvä valinta tuo pallotrikoo, sen olisin itsekin varmaan laittanut...tai sitten marimekon punaoranssin raitatrikoon.






Malli on mummulassa edelleen yökylässä, joten tämä äiti vielä lepäilee. Tai ompelee. Tai menee nyt saunaan!






Piti muuten ensin tehdä levenevät puntit, mutta sitten taas pitkäikäisyys voitti ja tuli resorit. Käyttötarkoitus tällä haalarilla on olla nyt talvi ihan sisävaatteena ja keväällä päiväunihaalarina vaunuissa nukkuessa.



torstai 12. marraskuuta 2009

Onko pieni enää pieni?

Ei enää kovin ja silti kuitenkin. Keskimmäinen ilmoitti aamupalalla, että hän olisi halunnut syntyä viimeisenä, kun saa olla aina vaan vauva =D.



Kyllä se 1-vuotiaskin näyttää vielä pieneltä, kun ommellaan isot potkuhousut (vai onko nämäkin haalarihousut?) retrotrikoosta ja puetaan ne päälle. Onneksi vielä juuri mahtui, olivat turhan kauan ompelupöydällä leikattuina odottamassa ompelua.



Missä sukat? Aina hukassa, ainakin meidän neidillä.




Enole yhtään sinisen ystävä, mutta harvoin löytää retrotrikoota niin pakkohan se oli hyödyntää.





keskiviikko 11. marraskuuta 2009

Kaara talvimekko

Kaara kangasta (joustista) oli pakko saada ja siitäkin tuli talvimekko. Kaavan pohja sama kuin näissä , laskokset edestä pois ja hihat nyt muokattu talvimalliin pitkillä resoreilla.



Heti kelpasi päälle ja jäi päälle, kerrankin niin!




Peikot tulivat eilen ja ai että on ihanaa materiaalia!! Ihan eriä kuin joustikset ennen tai siis nykyään, miten sen ottaa. Mutta tämä on pehmeää, joustavaa ja ihanaa....mitähän tekis....isot ei huoli eli pienimmälle jotain....

sunnuntai 8. marraskuuta 2009

Pallomekko siskollekin ja kirppislöytö

Keskimmäinen tyttö sai sitten myös pallohelmamekon. Tämä ainakin on loistava talvimekko, kun niitä olen yrittänyt tehdä ja ostaa tuolle housuvastaiselle. Kangas on Eurokankaan joustofroteeta.




Mekkoon sopivat legginsit on Eurokankaan velouria, oikein hempeää vaaleanpunaista. Kaavan otin meandin leggareista, eli noissa on leveät käänteet lahkeensuussa.



Vuori samaa vanhaa lycraa, kuin siskonkin mekossa. Vielä tuota vähän olisi vaikka jumppa- tai uimapuvuksi.





Viimeinen kuva on kirppislöytö kahdella eurolla. Aikas ihana. Lumikki ja seitsemän kääpiötä on tässä retro(?)kankaassa. Mitään vuosilukua tai valmistajaa ei löytynyt, mutta vanhalta vaikuttaa. Käyttöä en vielä keksinyt niin menee pinnasänkyyn lakanaksi ainakin aluksi. Alunperin lienee ollut verhona, ompeleista päätellen.

lauantai 7. marraskuuta 2009

Minttusuklaata

Esikoiselle mekko talveksi, kaava Ottobresta. Tällä mekollla ei oikein mitään tarinaa ole, muuta kun olin huomannut tuon kaavan ja ajatellut, että se olis kiva. Marimekon trikoo (tehtaanmyymälästä 10€/m) pääsi testikankaaksi, mutta siitä tulikin sen verran kiva, etten tee toista ainakaan samalle neidille.



Mekossa on vuoritettu pallohelma ja kaava on mun makuun turhan suuritöinen arkimekoksi. Ja ylläri ylläri Ottobrekaavan tapaan leveä. Tämä on koko 128cm, mutta kyllä vaatteen merkkasin 134cm kokoiseksi.




Pallohelman vuoriksi käytin vanhaa lycratrikoota, eipä tartu mekko sukkahousuihin, kun on liukas vuori.


perjantai 6. marraskuuta 2009

Vinkki taas!


Kun nyt vinkkasin Jofotexistakin niin en malta olla vinkkaamatta tästä ihanuudesta. Myllymuksujen uusi peikko joustofrotee on kyseessä ja vei ainakin mun sydämen. Metri on meille tulossa.


Oikeastaan, kerro mulle mitä tästä tekisin, ettei taas haalarihousuja....=D



(Kuva on kopioitu Myllymuksujen luvalla)

Neuvolankortin kannet neidille

Saatiin kuulla vanhojen ystävien uuden tytön nimi. Ei olla edes nähty vielä vauvaa, mutta piti sitä heti jotain tehdä hänelle.








Neuvolakortin kansille on kai aina käyttöä, vaikka kaikkea muuta olisikin! (kuvassa oman tytön kortti mallina). Kangas on Marimekon, kuosin nimi nyt hukassa ajatuksissa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...