sunnuntai 31. toukokuuta 2009

Ylläri tytölleni

Isot tytöt on illan mittaan kotiutumassa mummulareissusta ja halusin yllättää keskimmäisen, kun aina tulee ommeltua vauvalle ja esikoiselle. Keskimmäinen kun saa aina esikoisen vanhat :/. Kätevää muttei hänelle mukavaa.



Eilen kun olin vauvan kans ulkona enkä voinut ommella niin aloin purkaa vanhoja nukenvaunun päällisiä. Ne olivatkin jo aivan hirveät suoraan sanottuna ja mies on jo useamman kerran yrittänyt laittaa ne roskalavalle. Mulla ei vaan anna luonto periks laittaa tuollaista metallihäkkyrää kaatopaikalle. Ja kun ne on vielä käyttökelpoiset.




Tästä näkee kuinka runkokin on haalistunut vaunujen vietettyä vuosia ulkona ja ulkovarastoissa.




Nyt on samanlaiset kuin vauvalla, ainakin sama väri. Saa nähdä tykkääkö tyttö.

Kava vanhasta päällisestä ja sisätuet myös käytin samat. Kankaat Travallen ulkoilukangasta eli vettäkin pitää, mutta saumoja en teipannut sentään...

Japanimekko N

En kuitenkaan jaksanut odottaa "kuvaajaa" vaan kuvasin sen mitä itse pystyin. Sain mekon sitten käyttöön ja tänään se onkin ollut mukava hellevaate. Täällä on jotain lähemmäs +30 astetta.





Kaava on uudesta kirjastani ja malli N. Minulle siitä tuli enemmän tunika kuin mekko, eli täytyy huomioida jatkossa paremmin japanilaisten lyhyys. Leveä kaava tosin oli, pienensin tehdessä ja silti on vielä hiukka leveä. Voisi tehdä koon pienemmän kuin normaalisti.



Takana on kumilankakiristys ja selkä on avoin.



Yks yritys kuvata itseään.




Retrokangasta ei vielä ollut, käytin vanhoja Marimekko varastojani. Huutiksesta on kyllä retroja tulossa!

lauantai 30. toukokuuta 2009

Empirchen ja Oona

Kun valvoo vähän illalla saa jotain valmista...

122/128cm Oona housut ja Empirchen tunikamekko. Ommellessa tuntui, ettei nämä mahdu kenellekkään ja kokeiltu ei vielä olla, kun tyttö kotiutuu vasta huomenna mummulareissusta. Mutta eiköhän ne ole hyvät.

Alunperin ihastuin tässä kaavassa tähän selkäosaan ja se on kyllä kiva! Olisin halunnut mustat nepparit tähän, mutta oransseja löytyi kaapista.


Ja eteen musta rusetti koristukseksi. Pitkään pähkäilin laitanko nauhan kiertämään miehustaa vai mitä.
Muuten kankaat on Marimekon Pieni karhunkukka (omia vanhoja varastoja) ja Stenzon pallopopliini.

perjantai 29. toukokuuta 2009

Kirja kotiutui jo!

Olin kyllä yllätttynyt, se tuli alle vuorokaudessa! Hain postia ja luulin, että vihdoin kangastilaus englannista saapui. No eipä ollut vieläkään se.

Ulkona auringossa kirjaa selailin ja suosikkejakin jo löytyi, nämä kaksi haluaisin, jos olis joku kiva retrokangas. Pitäisköhän mennä maalle ja katsella mökillä mummolan vanhoja verhoja sillä silmällä ;). Itse en ainakaan ikinä tee hyviä kangaslöytöjä kirppareilta.



torstai 28. toukokuuta 2009

Ihania mekkoja ja tunikoita tulossa

Ainakin kirjana jos ei sitten ompelukoneelta ;). Tilasin nimittäin tämän .

En näköjään osaa liittää tähän kuvaa, mutta tuon linkin avaamalla näkyy millainen kirja on kyseessä. Jotain japanilaishenkistä.

Voisi välillä sitten ommella itselleenkin jotain kesäistä.

Toinen kirja josta on jo kokemuksiakin on Juju-kirja , löytyy hyllystä ja on näköjään jo aika edullinen jos joku innostuu tilaamaan. Itse maksoin kyllä enemmän, mutta on siitä jo aikaakin.
Juju-kirjan mallilla on juuri Linnanneitomekot tekeillä.

keskiviikko 27. toukokuuta 2009

Hertta-hameet ja kopftuch-huivit

Nää on aika ihanat, eikös vaan?

Kaava on Ottobren 1/2009 Hertta hame pienillä muutoksilla. Kankaat Stenzon (tilasin tälläkertaa Iinulta ) ja nauhat vanhoja varastoja. Polvekenauhakin riitti juuri ja juuri taskuihin. Kivaa, kun saa jonkun kokonaan käytettyä ja hyödynnettyä pois varastoista.

Taskuihin merkit Farbenmix-nauhoista, että tytöt erottaa omansa. Koon puolesta ei välttämättä erota, ellei ole hameet vierekkäin, että voisi verrata kumpi on suurempi.

Ja tämä tosi ihana huivikaava oli muistaakseni Farbenmixin.
Tein hameita, kun esikoinen ilmoitti haluavansa ommella huivin ja minulla oli juuri tämä kaava piirtämättä, joten annoin kaavapaperia ja hän teki kaavat. Ihan hyvin meni, mutta tietty äiti teki ompelutyön.
Otin siitä kaavanpiirrostakin kuvan, mutta se nyt unohtui lisätä.


Keskimmäisellä tässä päällä jo aiemmin ompelemani retro pupumekko, nauhat nätisti auki =).


Olipas kamala kiirepäivä, mutta pakko oli saada valmista ja jotain pois tuolta ompelupöydältä. Esim talon muut ikkunat on pesty, muttei sen huoneen, kun ei sinne mahdu pesemään...plaah.

maanantai 25. toukokuuta 2009

Uusia lohikäärmeitä

Pari uutta velourpipoa syntyi ja tällä kertaa pienemmille tytöille, se edellinen kun oli esikoiselle.

Kuvassa myös aiemmin tanskasta tilatut Minymon ulkoilupukujen takit eli ne joihin noi pipot nyt "kuuluu".

Velour Eurokangas ja nauhamerkit Farbenmixin.

Oon innostunut ihan liikaa tilailemaan kankaita! Taas on tulossa Stenzoa ja tänään sitä jo tulikin. (leikkasin hameet, ne tulossa siis esittelyyn kun valmistuvat). Sitten oon ihastunut Robert Kaufmanin kankaisiin ja niitä on myös tulossa...ei vaan jaksaisi odottaa. Kauankohan englannista kestää matka tänne, varmaan noin viikon (?).

torstai 21. toukokuuta 2009

Ohelene nahkatossuja

Nää on kivoja ja kiva tehdä! Nahkaa oli ihana ommella pitkän tauon jälkeen. Onnistuin löytämään pussillisen nahkapaloja kympillä ja nyt saa tehdä tossuja niin paljon kuin viitsii. Olis ihan kivoja lahjojakin.

Keskimmäinen sain sydäntossut, annoin itse valita/keksiä päällikoristeen.
Näiden koko on 28,5 ja hyvät tuolle 3,5 vuotiaalle.

Vauvalle tein koon 20, mutta kaavassa ei ilmeisesti ole huomioitu vauvan pulleaa jalkaa, koska nämä eivät mene jalkaan. Pohjan kaava on aivan liian kapea. Ei mahdu nukellekaan et mitähän näillä tekis nyt sitten... Muuten olis niin ihanat.


Esikoinen valitsi perhosen tossujen päälle ja nämä on tehty sillä suurimmalla kaavalla.

Kaava siis löytyy täältä .

Ostoksia Ranskasta

Taisi olla nyt neljäs tilaukseni tuolta La redoutesta ja välillä on paketti viipynyt viikkokaupalla matkalla.
Nyt oli postiivinen yllätys, kun tuli alle viikossa!
Oikeasti mä en saisi edes käydä niiden sivuilla, kun aina löytyy jotain ja kun ne kannetaan kotiovelle niin se on liian helppoa tilailla.


Nyt tuli viisivuotiaalle kesähousut ja nuo topit sopii molemmille isommille tytöille. Varmaan vaaleanpunainen siis keskimmäiselle ja vihreä isolle.

Ja tunikamekko vihreän ystävälle (joka hyväksyy myös turkoosin vihreäksi =D).

Tilauksen tein oikeasti juhlajakkujen vuoksi. Olivat siellä edellisia ja en niitä ehdi/viitsi itse enää ommella niin tilasin. Esittelen ne kuitenkin sitten niiden juhlamekkojen yhteydessä myöhemmin.

Lahjoja

Nyt on käyty katsomassa muutaman viikon ikäistä ihanaista tyttöä (oli muuten pieni meidän 8kk verrattuna!!) ja voin julkistaa tämän kuvan.

Yllättävää kyllä neuvolakortinkannet, joista ei oikeasti saajakaan yllättynyt, mutta onneksi tykkäsi =).

Tyttö sai myös tuollaiset IdaT potkarit.

Ja naapurin vanhasta Retromekosta tuli naapurintytölle lierihattu kesäksi. Tässä kuitenkin oman tytön päässä. Kaava on ottobren sivuilla ilmaisena tulosteena. Eli http://www.ottobredesign.com/fi/kaavat/pdf/lierihattu_fi.pdf tuossa linkki pdf-kaavaan.

lauantai 16. toukokuuta 2009

Kolmen konstin mekko

Uusimmassa Ottobressa on tämän Kolmen konstin mekon kaava. Itse en sitä ensin edes huomannut, mutta kaveri mainitsi ja aloin kokeilla.

Gingham-nauhaa ei ollut varastoissa niin tuli satiininauha. Pallokangas on Stenzon, kukkakangas jotain ikivanhaa, muistaakseni Hilcon.

Kuvassa on 122cm kaavalla tehty mekko normaalisti 128cm vaatteita käyttävän päällä. Ajattelin kerrankin ennakoida, kun Ottobren kaavoilla tulee usein liian suuri. Nyt tuli just hyvä!


Kuvausinto ei ollut suurin, kuten ilme kertoo.



Tämän mekon tein hihallisena, eli niin kuin Ottobreohjeen lopussa oli se Vinkki-osio.

Mekkokelit tuli!

Tämä on ollut kauan keskeneräisenä. Nyt viimein sain auringossa istuskellessa noi yoyot ommeltua paikoilleen.

Joustofroteeta, Nanson sellaista.

Muutaman kuvan sain käyttäjän päälläkin otettua.


Huomaa sukat! Ei todellakaan sävy sävyyn....








keskiviikko 13. toukokuuta 2009

Vauvantossut

Nämä taas ovat Suuren käsityölehden kaavalla tehdyt vauvantossut. Pohja ja kruunu aitoa nahkaa, muuten keinoa.

Vähän pienet jo valmiiksi ja eihän 8kk vanhan jalassa mikään pysy!






"Nahkatossut"

Näiden pitäisi olla esikoisen kerhonahkatossut, mutta ovat tehty huonekalukankaasta. Pohja on kaksinkertaista keinonahkaa. Pitäisi hankkia aitoa nahkaa, nämä ainakaan eivät kestä käytössä, kun tuo huonekalukangas on niin purkautuvaa.

Näiden koko on n. 31-33.

Ompeluapuja tuli Marian ateljeesta eli Maria laittoi mulle sähköpostiin kaavat, Iso Kiitos Marialle! Muokkasin niitä ja katsoin mallia Tinyzonen vanhoista tossuista.


Nämä on ne Tinyzonn nahkatossut ja Marian kaavat.

tiistai 12. toukokuuta 2009

De Stoffenstunter

Kangastilaukseni De Stoffenstunterilta saapui ja tässä saalis. Kaikkea mitä tilasin ei löytynytkään, mutta ihan hyvin kuitenkin.


Vasemmalta oikeallepäin.

1. Tumma violetti babycord sametti (4e/m!!)

2. Velouria (tämäkin oli joku alejuttu)

3. Stenzon raitatrikoo

4. Stenzon mansikkatrikoo

5. Stenzon pallopuuvilla (tämän seuraksi piti tulla mansikkapuuvillaa, mut oli loppu.)

6. Stenzon ruskea pallotrikoo

Pipo päässä

Tässä lupaamani kuvat, miltä pipo näyttää käyttäjänsä päässä. Ihan kivalta mun mielestä ja tyttökin tykkää. Hankintalistalla on punainen velour, että keskimmäinenkin saa kevätasuunsa sopivan pipon ja vauvallekin voisi tehdä...ei kai niitä pipoja voi liikaa olla...



Muut vaatteet on Travallen Remuja mitä näissä kuvissa on päällä.

keskiviikko 6. toukokuuta 2009

1000 kävijää käynyt, vau!

Huomasinkin juuri, että tuhannen kävijän raja on rikkoutunut!
Kiitos kaikille lukijoille, kommentit olis myös kivoja, koska niiden vuoksi alunperin blogin perustin. Lapset nyt ei paljon sano mitään siitä mitä niille tekee niin kommentteja ja kehitysehdotuksia tai vaan ilmoituksia käynnistä olis kiva lukea.

Kahden tuhannen kohdalla täytyy varmaan laittaa joku kilpailu pystyyn, kun oon muidenkin nähnyt niin tekevän =D.

Velourpipot


Aitojahan saa Tinttu.comista , mutta minä tein itse, kun en raaskinut ostaa. Kun on peitetikkikoneen ostanut niin täytyy aina yrittää muistaa, että voisi tehdä itsekin =).
Velour eurokankaasta ja sakarafleecet tilkkulaatikon kätköistä.

Paidat uusiksi eli tuunausta

Tämä oli alunperin miesten T-paita, uusi tosin mutta mies tai veljeni ei sitä kelpuuttanut niin tein siitä yöpuvun vauvalle. Harmi, kun unohtui ottaa kuva alkuperäisestä.

Alkuperäisenkin hihassa oli tuo perhonen, suoraan otin käyttöön.

Tätä en olisi halunnut selkään, mutta oli pakko, että materiaali riitti. Tän takia tätä ei kukaan mies paitanakaan halunnut pitää...
Neppareina on Kam pöllönepparit, jotka on huonoja, koska pöllö kuluu heti pois pesuissa ja käytössä. Yöpuvussa se ei niin haittaa niin laitoin.


Onhan se vähän poikamainen, mutta ihanan pehmeä.

Nämä housut taas oli alunperin miehen siskon vanha 80-luvun velourpusero. Hihat muuttui housuiksi. Kruunu pepussa on Farbenmix nauhaa.
Näihin ei ollut mitään kaavaa, leikkelin vaan sellaiset kuin tuli ja hyvät tuli, koon puolesta ainakin =D.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...