keskiviikko 29. huhtikuuta 2009

Jumppavaatetta

Leggareita Suuren käsityölehden 1/2009 kaavalla eli samasta lehdestä kuin edelliset mekot . Päälle ei olla vielä sovitettu mutta vaikuttaa hyvältä legginsikaavalta meidän hoikille tytöille.


Näin olis tarkoitus yhdistellä ostopaitoihin taas ensi lauantaina liikuntaharrastukseen mennessä.
Kukkatrikoo Eurokangas, mut ostettu ties milloin, pari vuotta sitten luulisin ja tästä oli aiemmin jumppapuku, joka haalistui ikävästi pesuissa. Saa nähdä käykö taas niin.

Isommalle tytölle raitatrikoot ja trikoo on Marimekon.


tiistai 28. huhtikuuta 2009

Valmiita mekkoja

Aiemmin esittelin jo kankaat ja nyt yhdet mekot on valmiit. Tein ne pidettäviksi noiden käyttämättömiksi jääneiden Me and I polvisukkien kanssa.



Mekot pitäisi pestä ja pyörittää rummussa niin lähtisi nuo rannut, mitkä on kangaspakalla niihin painunut.


Keskimmäinen tyllerö ainakin ihastui mekkoonsa heti ja se jäi heti päälle.
Ohje on Suuri käsityölehti ja muistaakseni tän vuoden eka tai toka numero. Mulla oli lehti vaan lainassa (kiitos!) niin en muista numeroa.
Laskoksia en halunnut mekkojen eteen eli vähän muokkasin (kavensin) kaavaa.

maanantai 27. huhtikuuta 2009

Lisää neuvolakortin kansia

Lisää näitä, menossa lahjaksi. Nepparit vähän erilailla laitettu kuin edellisissä .
Kankaat Marimekko Maalaisruusu ja Unelmia.

Punahilkka ja Merenneito

Illalla on tytöillä meno naamiaisiin ja nämä valmistuivat viime perjantaina. Nyt vasta oli kuvausmahdollisuus.

Takametikössä hiippaili punahilkka. Kaava uudesta Suuresta käsityölehdestä, koko 128cm. Hieman muunneltuna tosin. Näin mekko muuttuu jouluna tonttupuvuksi.

Ja Merenneitoasu, jonka alle lisättiin pikkusiskon 86cm T-paita, ettei tule vilu. Kaava samasta lehdestä, yläosaa pidennetty, ettei ihan napa näy. Ja pysrtöön lisättiin kimalleliimaa.



lauantai 25. huhtikuuta 2009

Ottobre blogi

Eilen tuli uusin lehti ja huomasin tämän Ottobredesign blogin, onkos kaikki jo käyneet?

Itsellä on tuo Pea pod laukku suunnitelmissa ja kankaatkin olis vaikka moneen laukkuun, mutta en ole liimavanua saanut hankittua. Saisikohan netistä...

perjantai 24. huhtikuuta 2009

Viisivuotiaan tekosia

Äiti nyt ylpeänä esittelee tytön tekemät puuhelmikorut.
Minä tein vain solmut kuminauhoihin. Tyttö halusi tehdä jokaiselle naapurissa asuvalle tytölle kaula- ja rannekorun ja mietti ja ideoi minkälainen sopii kenellekkin. Oli ihana seurata sitä intoa!
(Pet shopit halusi mukaan kuvaan tietty)

Kankaita, uusia, ihania

Kävin Finlaysonin tyhjennysmyynnissä ja tässä olis nyt 15m kangasta! Kaikki puuvillaa, vihreä ja valkopinkki lintukangas oikein paksua markiisia vaikka kasseiksi tms. En siis vielä tiedä mitä mistäkin tulee.
Tietysti noista vauvamaisista lakanakankaista kannattaisi tehdä kuopukselle nyt lakanoita ennen kuin ne on liian vauvamaisia ja jää sitten kaappiin.
Se harmittaa, etten ottanut tuota talokangasta myös punaisena.

Ja sitten eilen pääsin viimein Eurokankaaseen ja tälläiset tuli kymmenessä minuutissa haalittua mukaan.
Velour on vihertävää, vaikka kuvassa näköjäännäyttää beigeltä. Siitä on jo leikattu legginsit ja pipoja.
Tähtitrikoon esikoinen varasi heti itselleen ja siitä on jo leikattu singoalla. Samoin pinkki joustofrotee on leikattu kahdeksi mekoksi. Ruskea joustofrotee meni kaappiin odottamaan inspistä, samoin pallotrikoo.

tiistai 21. huhtikuuta 2009

Uusretropöksyjä

Norsujoustofrotee Myllymuksuilta , vetoketjukin oikea retro eli mummoni varastoista.

Velour on Eurokankaasta, Niskalaput Ruotsista.

Kuvaukset ulkona kovassa tuulessa ja lopuksi leikkimökin sisällä.


Koneen kanssa oli taas tuntien taistelu ja lopputulos ei ihan sitä mitä piti, mutta En luovuta!


Merkki Farbenmix.

maanantai 20. huhtikuuta 2009

Me and I ostoksia

Pari viikkoa sitten oli kutsut kaverilla ja nyt vaatteet saapuivat. Viisivuotias koirafani sai tämän.

Kolmevuotias kissafani ei saanut kissaa (kun ei mallistossa ollut), mutta kakkossuosikin eli pupun.
Ja vauvalle sai äiti vielä valita. Plussaa että nämä on orgaanista puuvillaa!
Näissä vaatteissa osasi jo melkein kontata, ehkä joustofrotee piti hyvin matolla.

perjantai 17. huhtikuuta 2009

Ruokailuhetkiin

Nämä ruokalaput on ollut ompelupöydällä leikattuna jo varmaan kuukauden! Siitä asti kun...

Tein tämän syöttötuolin pehmusteen vanhasta Finlaysonin kerniliinasta. Loput leikkasin sitten ruokalapuiksi, mutta vasta nyt ne valmistuivat. Ja nyt annoin itselleni luvan heittää kamalia vanhoja likaisia lappuja roskiin!

Pehmusteen kaava omasta päästä, sisällä vaahtomuovilevyä.

Ja kun esikoinen oli mummolassa yökylässä, piti keksiä 3-vuotiaalle omaa puuhaa ja maalattiin sitten kukkaruukkuja ja tyttö koristeli tarroilla niitä myös. Noi on ihan muoviruukkuja ja maalikin askartelumaalia eli ei varmaan kestä edes kastelua, mutta tekemisen ilo oli tällä kertaa pääasia.

torstai 16. huhtikuuta 2009

Unihaalareita nauhankääntäjällä

Huomasin, ettei pienimmäisellä ole unihaalareita. 74cm on jo pieniä ja seuraavat kaapissa on 86 eli liian isoja. Siispä ompelemaan, kun trikoitakin on aivan liikaa kaapeissa!
Ensin pääsi käyttöön nämä, aikanaan tilkkutöihin hankitut alusta ja leikkuri. Ei minusta tullut tilkkuilijaa, yhden parisängyn peiton tein saksilla ja mittanauhalla (siis ilman tuota alustaa ja leikkuria leikkasin kankaat) ja sen jälkeen hankin nämä, mutta en enää paljon mitään tainnut tehdäkään. Nyt sitten pääsivät käyttöön, kun tape binderiin täytyy leikata 4,2cm levyistä resoria.

Ja kaksi yöpukua kokoa 80cm valmistui. Sydänkangas eurokankaasta, pallollinen nansoa huuto.netistä. Resorit taas tanssivasta langasta ja vetoketjut sieltä lopettavasta ompelimosta hamstrattuja.

Tape bideria säädin varmaan tunnin! Sit aloitin tuosta vihreästä ja ei...kuten kuvasta näkyy. Ommel hyppäsi taas väärään kohtaan aluksi. säädin sitten kesken ompelun ja loppu meni ok.
Sydänpuku meni jo paljon paremmin, mutta en ole kyllä vielä sinut tuon koneen kanssa. Pientä kiroiluakin oli jo että helpompaa olis kaksoisneulalla. Senkin takia, että siinä ei mene resorinauhaa hukkaan yhtään kuten tässä.

Onhan lopputulos kuitenkin kivempi. Ja näiden jälkeen jatkoin säätämistä. Nyt pitäis olla ok jos saan vielä langat vaihdettua niin ettei nauhankääntäjä liiku senttiäkään tai oikeastaan milliäkään!!


Jos joku koneen omistaja on keksinyt jo jippoja säätöön niin kertokaa ihmeessä!
Nauhat taas Farbenmixin. Ja kaava suuresta käsityölehdestä.


keskiviikko 15. huhtikuuta 2009

Froteehamonen vauvalle

Oranssista joustofroteejämästä hame kokoa 80cm ja tuo paita on me and i vanhaa mallistoa. Siis sen aikaista, kun sitä ei vielä suomessa ollutkaan.

Hameen nauha on Farbenmixin.
Hameeseen piti tulla resorivyötärö, mutta kun tilasin nettikuvan perusteella oranssia resoria täältä niin tuli väärää väriä ja tein sitten ilman.
Alemman kuvan paita on Katvigin. Kuvien oton jälkeen vasta huomasin, että sopiikin hyvin kun laittaa tuon meandin paidan ja katvigin päällekkäin. Saa hameen jo talvikäyttöön.
Tuosta nettikaupasta vielä, että oon sieltä tilannut usein resorit ja on ollut hyvä palvelu. Kirjekuoreen mahtuu jonkin verran, en muista tarkkaan mutta selviää sieltä sivuilta. Tulee siis kirjemaksulla ja 20cm on 1,60e eli saa edullisesti resorit kotiin kannettuna.

Tunika itselle

Voi kun oon onneton kuvien kanssa vai pitäsikö syyttää vanhaa kameraa. Olis niin kiva kun olis blogi, jossa on täydellisiä ja selkeitä kuvia. Mun on tälläisiä äkkiä jossakin lattialla napattuja.

Tästä nyt kuitenkin näkyy minkälaista jälkeä sain aikaan kapealla ompeleella tunikan helmaan. Materiaali on velouria ja kaava omasta päästä.
Yläosassa on trikoovuori ja pään- ja kädentiet ompelin myös peitetikillä. Helmaa koristaa mummoni tekemä pitsiliina. Että vähän kierrätystäkin tähän tuli =).
Koneeseen oon kyllä todella tyytyväinen! Ihan hämmentynyt olo, kun saa itse aikaan "tehdasjälkeä". Nyt ehkä paremmin uskaltaudun tekemään muillekin lahjoja itse. Välillä kun tuntuu, ettei itsetehdyistä kiitosta heru, vaikka on tehnyt kovan työn ja onnistunutkin omasta mielestään.
Koneen vieressä mulla on saumuri ja käytän sen roskakoria, langanpätkiä kun saan aikaan koko ajan ja leikkaan ne heti pois, kun sauma päättyy. Muuten olis pöytä täynnä roskaa, jos ei olisi tuota saumurin roskista.
Se on ihanaa, ettei kone tarvii mitään säätöjä (kai, ainakaan vielä) vaan ommel vaihdetaan vaan neulojen määrää vaihtelemalla. Reunimmaiset käytössä tulee siis leveää ja kahdella vierekkäisellä kapeaa ommelta.
Lisätarvikkeenä mulla on "tape binder" eli nauhankääntäjä ja sitä en ole vielä ollenkaan kokeillut. Ompelupöydällä on kyllä sitä odottavia töitä, mutta ajattelin kerrankin edetä hitaasti ja tulla tutuiksi koneen kanssa niin jos ei sit menis hermot ja tulis takapakkia.

maanantai 13. huhtikuuta 2009

Janome coverpro saapui

Pääsiäisreissusta palattu ja aiemmin esitelty merinovillahaalari oli käytössä automatkoilla (n. 4h suuntaansa) ja osoittautui hyväksi jo nyt, vaikka on siis ensi talveksi tehty. Mahtuu kyllä silloinkin koska venyy tosi paljon.

Ennen kun reissuun lähdettiin, hain Siwasta matkahuollon noutopisteestä tämän. Matka suomeen kesti 8 työpäivää.

Ihan pari saumaa ehdin kokeilemaan vaan ennen lähtöä enkä ole paluun jälkeenkään ehtinyt muuta kuin tehdä kaudenvaihtoa ja siivota ja pestä pyykkiä. Nyt ne hommat alkaa olla valmiit eli eiköhän niitä kokemuksiakin pian tänne tule.

Sain uudemman deluxe mallin, vaikka hinta oli vanha. Lisätarvikkeineen 419 puntaa. Visalaskua odottelen ja sitten tietää tarkalleen mitä olen euroissa englantiin velkaa.

Kuvassa näkyy kaikki mitä paketissa oli lukuunottamatta pikku pussia, jonka meinasin heittää roskiin kunnes huomasin, että siellä on ratkoja, neuloja ja mittanauha. Neuloja tuli koneen mukana pari pakettia, joten varmaan turhaa tilasin niitä itsekin koneen mukana.

keskiviikko 8. huhtikuuta 2009

Farbenmix kysymys

Miten nämä velour tarrat kiinnitetään vaatteeseen? Silitetään ?

En haluaisi alkaa kokeilemaan, etten pilaa. Onko joku tilannut ja käyttänyt näitä?

tiistai 7. huhtikuuta 2009

Suomalainen käsityöliike vs. Farbenmix

Eilen tuli ensimmäinen Farbenmix -tilaukseni ja olen positiivisesti yllättynyt! Maksu hoitui laskulla ja tilaus tuli tasan viikossa kotiin postilaatikkoon.
Kuvat on huonoja, mutta ehkä jotain selvää saa =).
Tilasin 8m nauhoja sekä 4 merkkiä, hintaa tuli postikuluineen 18e. Edullista!!
Tytöt näitä sitten katselivat ja eivät tietenkään tykänneet niistä mitä olin juuri hänelle varannut, mutta eipä haittaa. Eiköhän kaikki paikkansa löydä ennemmin tai myöhemmin.

Lisäksi tuli kaupanpäällisinä tälläisiä. Eivät ihan omaan makuun, mutta kivahan se on ilmaiseksi saada! Toooodella huono kuva, alempi nauha on vaaleansininen, jossa valkoisia oravia.

Sitten suomalaiset nauhahankinnat.

Tässä on 3,2m nauhoja ostettuna suomalaisesta käsityöliikkeestä. Maksoivat 10e. Lisäksi kotona huomasin, että perhosnauha on kahdessa pätkässä, keskellä teippikiinnitys. Myyjä ei sanonut siitä mitään! Hieman kyllä harmittaa, nyt sitä ei voi käyttää kuin pätkinä. Muutenkin myyjä oli varmaan parempiakin päiviä nähnyt, tyly oli suoraan sanottuna. Kassalla myös hinta järkytti, mutta pitihän ne tietenkin ostaa, kun oli minua varten leikattu.
Lopputuloksena siis se, että jatkossa suosin Farbenmixia sen sijaan, että kuskaan kolme lasta kaupungille ja saan huonoa ja kallista palvelua. Tuleekohan farbenmixilta aina kaupanpäällisiä, vai sainko kun olin uusi asiakas?

maanantai 6. huhtikuuta 2009

Kissoja



Meille muutti tänä aamuna neljä tälläistä kissaa, onneksi karvattomia ja vähän japanilaishenkisiä. Vaaleanpunaiset isot tytöt omi itselleen ja minä valitsin kuopukselle sinisen kissan, koska se on ommeltu oman mummoni kangasvaraston löydöstä. Lapsena nukillani oli vaatteita tuosta sinisestä ruusukankaasta. Alkoi harmittaa, etten tehnyt tuosta niitä neuvolakortin kansia, mutta ehtiihän sitä taas jossain vaiheessa. Tällä hetkellä on vaan kesken niin paljon!
Meinasin laittaa listan keskeneräisistä, mutta en laitakaan. Tulee sitten pikku hiljaa tänne kun valmista syntyy.

Tuon kissan kaava muuten löytyy netistä ilmaisena tulosteena, täältä. Siellä on paljon muutakin kivaa.

lauantai 4. huhtikuuta 2009

Neuvolakortin kannet

Meidän tytöillä on neuvolakorttien suojana tälläiset kankaiset kannet, koska ne muoviset aina hajosivat.
Meidän lähellä on yksi ompelimo lopettamassa ja sieltä olen kerännyt varastoon vinonauhoja, merkkejä yms. Niitä sitten hyödynsin näihin. Nimet on nyt peitetty, ne on brodeerattu koneella. Myöhemmin tuli mieleen, että olisi pitänyt laittaa syntymäajatkin näihin, mutta nyt on vain etunimet. Ja Kam neppari näissäkin kiinnikkeenä.


Sisään mahtuu neuvolakortti ym paperia ja Kela-kortille on myös paikka. Kahdelle kortille itseasiassa, mutta mikä se toinen sitten olisi =D.
Oranssireunainen on vanhimman tyttömme kotelo bratz-merkillä, Pupu kangas on keskimmäisen ja kangas on oman lapsuuteni lastenhuoneen verhokangas. Kuopuksella on sitten Marimekko kankainen nallekotelo.

perjantai 3. huhtikuuta 2009

Valmiina virpomaan



Meillä on tytöt jo viikon laskeneet innoissaan että montako yötä vielä virpomiseen ja kaksi enää jäljellä, joten oli aikakin saada varusteet kuntoon. Viime vuonna oli ensimmäinen vuosi, kun silloin neljävuotias ja kaksivuotias uskalsivat kiertämään ovelta ovelle karkkisaalis mielessään. Silloin mentiin vielä huivilinjalla ja sillä mitä kaapista löytyi.
Nyt viisivuotias osasi jo vaatia noitahattua kaupassa ja päätin kokeilla itse, eihän siihen tarvii kun rautalankaa ja pahvia ja kangasta...
Tyttö halusi kyllä mustan hatun, mutta koska kaapissa oli ennestään vanhaa Halloween kangasta niin tein siitä hatun ja kun kangasta vielä jäi niin essumekon, mikä on helppo vetäistä haalarin päälle. Mieleiset tuli ja aika nopeasti valmistuikin!
Hattu on omasta päästä ja essumekko ottobren kaavalla. Hämähäkki on mummon virkkaama (essun edessä).
Pienempi menee aiemmin ostetussa kissa-asussaan ja vauva laittaa tinttu.comin pupulakin päähänsä ja tulee varmaan mukaan vaunuilla. Toivottavasti tulee onnistunut reissu eikä ala jännittämään liikaa näitä pikku virpojia!

In action

Tässä vielä kuva, kun sovitettiin juuri haalaria eli kohta 7 kk vanhan päällä. Hauskaa oli! Nyt se hauskuus kyllä jo lopui kun äiti tuli taas tietokoneelle...

Keväthaalari 80cm


Tämän tein jo aiemmin, mutta nyt on kivempi ajatella keväisiä juttuja niin laitan tämän tänne. Kaava on Ottobren. Päällikangas Eurokankaan babycordia ja vuori Laura ashley trikoota samasta kaupasta. Ihana karkkihaalari! Kun vaan ilmat lämpenisi niin pääsisi käyttöön.
Tähän on nepit lyöty Kam-neppipressillä ja voin lämpimästi suositella! Ihana laite just lastenvaatteisiin ja kestovaippoihin (meillä on ne käytössä). En enää muista mistä omani ostin, mutta leukoineen maksoi 160e. Silloin hirvitti, mutta on paikkansa lunastanut ja hintansa arvoinen käytössä. Ennen kun aina pelkäsin, että koko vaate menee pilalle, kun viimeisenä ne nepit siihen lyö ja en mielelläni niitä käyttänyt. Nyt on toisin.

Merinovillahaalari ensi talveksi






Tälläinen valmistui tänä aamuna Myllymuksujen punaisesta merinovillasta, koko on 86cm ja tehty jo ensi talvea varten meidän vauvalle, joka silloin on jo 1v, nyyh. Jämistä syntyi kaksinkertaiset merinovillatumput päiväunitumpuiksi eli ilman peukaloita. Mitä muuten luulette, tuleeko ensi talvena punainen väri korvista! Tälläistä on hankittu ensitalveksi. (eka kuva, en sitten osaa kuviakaan laittaa järjestykseen niin kuin haluan, miksi ne hyppää aina ylös??) Haalari on Me too merkkinen ja tilattu Tanskasta. Meillä on kaikki ens talven haalarit tilattu sieltä, kun saa niin ihanan värisiä ja kuvioisia ja edullisemmin. Yleensä kyllä kannatan et suositaan suomalaista, mutta tää äiti nyt on jo kyllästynyt Remuihin.

Blogin aloitus

Yritän nyt aloittaa tämän elämäni ensimmäisen blogin, josta on tarkoitus tulla käsityöblogi. Suurimmaksi osaksi ompelua, harvoin neulomista ja välillä askartelua tms. Koska olen hieman haksahtanut lastenvaaatteisiin voi tänne tulla välillä myös postauksia ostoksistani.

Olen 32-v. kolmen tytön (ylpeä) äiti ja perheeseen kuuluu myös mies. Tytöt ovat nyt 5-v. ja 3-v. ja 7kk vanhat. Tykkään uusretrosta, mutta 5v täytyy jo tehdä "tyttövaatetta" ja kolmivuotiaskin on aika prinsessa, joten ruskeaa ja vihreää ja oranssia ompelen sitten pienimmälle.
Asumme omakotitalossa, jonka myös teimme itse ja muutimme kesällä 2007. Nyt kodinhoitohuone on ompeluhuoneeni ja sinne on muuttamassa uusikin kone lähiaikoina eli peitetikkikone Janome CoverPro 1000 DX Englannista on matkalla luokseni. Maltan tuskin odottaa! Koneen hankinta oli ajankohtainen ja sitten googlettaessani eksyinkin Marian Ompelutarinoita blogiin ja uskalsin tilata. Eli kiitokset Marialle tilausavusta!
Ennestään kodinhoitohuoneessa asustaa Husqwarnan kirjova ompelukone ja perus saumuri. Lisäksi ompeluun tarvittavat silityspiste ja Kam-neppipressi. Näistäkin voisin joskus kuvia lisätä.
Jos/kun tänne vieraita ja tuttuja eksyy niin jättäkää merkki käynnistänne ja kaikki mielipiteet ja korjausehdotuksetkin ompeluihin on tervetulleita.

Nyt en tiedä mitä muuta kertoisin joten tämä teksti lähtee matkaan ja aloitan ekan ompelutyön esittelyn! Tervetuloa kaikille!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...